Το OPEN HOUSE είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. Η δράση προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.
Κάθε χρόνο για ένα Σαββατοκύριακο δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.Ο θεσμός έχει πραγματοποιηθεί ήδη δύο χρονιές στην πόλη των Αθηνών.

 

OPEN HOUSE ATHENS 2016, Bar Au Revoir στα Πατήσια, Αριστομένης Προβελέγγιος
OPEN HOUSE ATHENS 2016, Bar Au Revoir στα Πατήσια, Αριστομένης Προβελέγγιος

 

Το τρίτο OPEN HOUSE ATHENS προγραμματίζεται για τις 16 & 17 Απριλίου 2016.

Στα πλαίσια του θεσμού, θα εκτεθούν 92 αρχιτεκτονήματα σε όλη την Αθήνα.

 

OPEN HOUSE ATHENS 2016, Πολυκατοικία στην Οδό Δεινοκράτους, Γιώργος Αγγελής
OPEN HOUSE ATHENS 2016, Πολυκατοικία στην Οδό Δεινοκράτους, Γιώργος Αγγελής

Το ΟPEN HOUSE ATHENS 2016, είναι σημαντικός θεσμός τόσο για την αρχιτεκτονική κοινότητα όσο και για όλους τους κατοίκους, διότι προσφέρει μια νέα οπτική θέασης της αρχιτεκτονικής. Συνήθως, βλέπουμε και κρίνουμε τα κτίρια μόνο από την εξωτερική τους όψη. Το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Απριλίου 2016, θα μπορέσουμε να δούμε τον εσωτερικό χώρο κτιρίων υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας, να περπατήσουμε μέσα σε αυτά, να δούμε το φως και τον αέρα που διέρχεται από μέσα τους. Είναι μια ευκαιρία ειδικότερα για τους αθηναίους να δουν με μία νέα ματιά την πόλη τους, μια πόλη που συχνά αντιμετωπίζεται ως αντικείμενο σκληρής κριτικής.

Επίσημος ιστότοπος του ΟPEN HOUSE ATHENS

Χάρτης κτιρίων

Πηγή : επίσημος ιστότοπος ΟPEN HOUSE ATHENS

Προηγούμενο άρθροΗ Μαρινέλλα στο Παλλάς, Συνέντευξη τύπου
Επόμενο άρθροMikael Delta – “Life is Now” Live @Baumstrasse