Ανακοινώνεται από το Δήμο Ελευσίνας ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής και υποβολής έργων για την 9η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας, έως τις 11 Μαΐου 2017. Η Ετήσια Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας, για ένατη χρονιά, καλεί δημιουργούς, που ζουν, κατάγονται ή εμπνέονται από την Ελευσίνα. Προσκαλούνται να αφηγηθούν τις εμπειρίες τους μέσω της εικαστικής γλώσσας, με ατομικά ή ομαδικά έργα τέχνης κάθε μορφής.

Το θέμα της φετινής έκθεσης είναι το «Ταξίδι». Η ανάγκη του ταξιδιού, τόσο ως μετακίνηση, όσο και ως νοητική μετατόπιση στον χώρο και στον χρόνο, φαίνεται να είναι περασμένη στο γενετικό υλικό μας, καθώς ο μύθος του Οδυσσέα. Η περιπλάνηση είτε για λόγους επιβίωσης, είτε για αναψυχή και πνευματική αναζήτηση, προσφέρει βιώματα και ερεθίσματα. Ικανοποιεί παράλληλα την περιέργειά μας για το άγνωστο και την προσδοκία για ελκυστικούς νέους κόσμους.

9η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας, Πρόσκληση συμμετοχής
Πρόσκληση Συμμετοχής στην 9η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας με θέμα «Ταξίδι» έως 11 Μαΐου 2017.
Όροι συμμετοχής

1. Κάθε δημιουργός ή ομάδα καλείται να υποβάλλει φάκελο με έως 3 έργα προς επιλογή με θέμα το «Ταξίδι»: Επιτοίχια (ζωγραφική, χαρακτική, κεραμικά, ψηφιδωτά, φωτογραφία, βίντεο κλπ) ή περίοπτα (γλυπτά, κατασκευές, κεραμικά, εγκαταστάσεις, περφόρμανς κλπ). Ευπρόσδεκτες και προτάσεις για έργα άλλων μορφών τέχνης (μουσική, θέατρο, χορός, ποίηση, λογοτεχνία, κινηματογράφος κλπ.). Εφόσον είναι εμπνευσμένα από το θέμα, θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στο χώρο κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ως παράλληλες εκδηλώσεις.

2. Η προθεσμία υποβολής φακέλων συμμετοχής είναι έως την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017. Μπορεί να γίνει είτε αυτοπροσώπως στα γραφεία του τμήματος Πολιτισμού, Παγκάλου & Κίμωνος 11, Ελευσίνα (2ος όροφος, εργάσιμες 9π.μ. – 1μ.μ.), είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση nadja.vl@hotmail.com.

3. Για να θεωρηθεί έγκυρος ο φάκελος συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Ψηφιακές φωτογραφίες των έργων σε καλή ανάλυση
  • Τίτλους έργων, διαστάσεις, τεχνική και έτος εκτέλεσης.
  • Σύντομο βιογραφικό σε μορφή παραγράφου (έως 100 λέξεις).
  • Διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, email.

4. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού προτάσεων, θα γίνει επιλογή των έργων και των συμμετοχών. Θα ληφθούν υπόψιν η συνάφεια με το θέμα, οι διαστάσεις και οι δυνατότητες του χώρου για την καλύτερη δυνατή ανάδειξή τους. Επισημαίνεται πως, από ιδρύσεως του θεσμού, προτεραιότητα στις συμμετοχές έχουν οι Ελευσίνιοι καλλιτέχνες.

5. Η παράδοση των έργων στον εκθεσιακό χώρο, καθώς και η παραλαβή τους μετά το πέρας της έκθεσης, γίνεται με ευθύνη των καλλιτεχνών. Ο χρόνος θα οριστεί από τους διοργανωτές και έπειτα θα ειδοποιηθούν οι καλλιτέχνες για την παραλαβή από το τμήμα Πολιτισμού.

6. Οι διοργανωτές της έκθεσης δεν παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη των έργων, παρότι στο κτίριο θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη με σύστημα συναγερμού. Επίσης, δεν υπάρχει δυνατότητα αποθηκευτικού χώρου για τη φύλαξη των έργων μετά τη λήξη της έκθεσης.

Πληροφορίες σχετικά με συμμετοχή στην 9η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας

  • Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 11 Μαΐου 2017
  • Αποστολή προτάσεων: Αυτοπροσώπως: Γραφεία του τμήματος Πολιτισμού | Παγκάλου & Κίμωνος 11, 2ος όροφος, Ελευσίνα, (εργάσιμες 09.00 – 13.00)
    Ηλεκτρονικά: Διεύθυνση email
  • Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία επικοινωνήστε καθημερινές στο τηλέφωνο 210-5565614 (12.00 – 14.00).
  • Αντίγραφα της αναλυτικής προκήρυξης διατίθενται για κάθε ενδιαφερόμενο από τα γραφεία του τμήματος Πολιτισμού.
  • Επιμέλεια έκθεσης: Νάντια Βλαχοπούλου, Εικαστικός
  • Διοργάνωση: Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας | Ιστοσελίδα
  • Ιστότοπος έκθεσης
Προηγούμενο άρθρο5η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου- Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΤο Κοράκι του Έντγκαρ Άλλαν Πόε: εικονογράφηση δύο «σκοτεινών» ποιημάτων από τον Τάσο Μαντζαβίνο