Οι προβολές του 5ου Athens Open Air Film Festival  συνεχίζονται κανονικά και τον Ιούλιο, παρά την έκτακτη επικαιρότητα. Η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας, συνεχίζει να δίνει τις ανάσες δροσιάς, ψυχαγωγίας και πολιτισμού που όλοι χρειαζόμαστε αυτές τις μέρες.

Το Athens Open Air Film Festival συνεχίζει τις προβολές του, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με μία σειρά από τις καλύτερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου και πρεμιέρες στα ομορφότερα σημεία της πόλης.

Το πρόγραμμα του 5ου Athens Open Air Film Festival  για τον Ιούλιο

Πάθος και δολοφονική ζήλια!

Το πρόγραμμα του Ιουλίου ξεκινά με την θρυλική ταινία του Τζον Σταλ Ας την Κρίνει ο Θεός (1945), στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, την Τετάρτη 1η Ιουλίου και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα. Παρακινούμενο από μια υπόγεια ονειρική υφή, που δίνει εξωπραγματικές διαστάσεις στα δρώμενα και ενίοτε τα εξυψώνει στη σφαίρα του μυθικού, η ταινία είναι η εξιστόρηση ενός τρελού έρωτα, μιας βαμπιρικής αγάπης και μιας ολέθριας εμμονής, όπως τα φυγαδεύει μοναδικά πίσω από τη φαρμακερή ομορφιά της η Τζιν Τίρνεϊ, και τα συλλαμβάνει μέσα στην παρανοϊκή all American καρτ ποστάλ του ο Τζον Σταλ, στην πιο διάσημη (και μαζί ασυνήθιστη) δημιουργία του.

Η ταινία Ας την Κρίνει ο Θεός προβάλλεται από το Athens Open Air Film Festival
Με την ταινία Ας την Κρίνει ο Θεός που προβάλλεται στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη ξεκινά το πρόγραμμα του Athens Open Air Film Festival για τον Ιούλιο

Ας την Κρίνει ο Θεός / Leave Her to Heaven (1945)

Σκηνοθεσία: Τζον Σταλ (John Stahl)

Πρωταγωνιστούν: Τζιν Τίρνεϊ, Κόρνελ Γουάιλντ, Βίνσεντ Πράις, Τζιν Κρέιν

IMDB

 

Πρεμιέρα XXL!

Την Δευτέρα 6 Ιουλίου, το Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με την Tanweer παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο Magic Mike XXL σε πρώτη προβολή αποκλειστικά για το φεστιβάλ, στο Ελληνίς Cinemax. Η παρέα που ξεσήκωσε το κοινό σε όλο τον κόσμο με την επιτυχία “Magic Mike” επιστρέφει! Αυτή τη φορά, οι Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζο Μανγκανιέλο, Ματ Μπόμερ, μαζί με παλιούς και νέους φίλους, ανεβάζουν ρυθμούς και παίρνουν τους δρόμους – με μια νέα ιστορία, νέα όνειρα και φιλοδοξίες και τις πιο εντυπωσιακές και δυναμικές χορευτικές κινήσεις που έχει αποτυπώσει ποτέ ο κινηματογραφικός φακός.

Η ταινία MMXXL στο Athens Open Air Film Festival
Οι πρωταγωνιστές του Magic Mike ξανασυναντιούνται στη μεγάλη οθόνη στο πολυαναμενόμενο σίκουελ Magic Mike XXL που προβάλλεται σε πρώτη προβολή από το Athens Open Air Film Festival

Magic Mike XXL (2015)

Σκηνοθεσία: Γκρέγκορι Τζέικομπς (Gregory Jacobs)

Πρωταγωνιστούν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ματ Μπόμερ, Τζο Μανγκανιέλο, Κέβιν Νας, Άνταμ Ροντρίγκεζ, Γκάμπριελ Ινγκλέσιας, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Ντόναλντ Γκλόβερ, Άμπερ Χερντ, Άντι ΜακΝτάουελ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ

IMDB

 

Ιλιγγιώδη βραδινή Οδύσσεια!

Η συνέχεια έρχεται την Τετάρτη 8 Ιουλίου με την ντελιριακή νυχτερινή οδύσσεια Μετά τα Μεσάνυχτα του Μάρτιν Σκορσέζε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα. Η δημιουργία του Σκορσέζε δεν είναι ταινία τρόμου αλλά μια καφκικών διαστάσεων κωμωδία του παραλόγου όπου μερικοί από τους πιο αρχέγονους ανθρώπινους φόβους και κάμποσα υπαρξιακά άγχη χωρούν μέσα σε ένα σαρδόνιο παιχνίδι με την αγωνία και τις προσδοκίες του θεατή.

Μετά τα Μεσάνυχτα / After Hours (1985)

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορτσέζε (Martin Scorsese)

Πρωταγωνιστούν: Γκρίφιν Ντουν, Ροζάνα Αρκέτ, Λίντα Φιορεντίνο, Τέρι Γκαρ, Τζον Χερντ, Βέρνα Μπλουμ

IMDB

 

Η καλύτερη αστυνομική περιπέτεια όλων των εποχών!

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή 10 Ιουλίου το Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, την ταινία του Γουίλιαμ Φρίντκιν, Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα. Εξαίσιο δείγμα της λαμπρής αμερικανικής παραγωγής των ’70s και μνημειώδες ως προς τον αδιαπραγμάτευτα μηδενιστικό του χαρακτήρα, το βραβευμένο με πέντε Όσκαρ «Άνθρωπος από τη Γαλλία» αποτελεί επάξια τη σημαντικότερη δημιουργία του Γουίλιαμ Φρίντκιν.

Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία / The French Connection (1971)

Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Φρίντκιν (William Friedkin)

Πρωταγωνιστούν: Τζιν Χάκμαν, Ρόι Σάιντερ, Φερνάντο Ρέι

IMDB

 

Πληροφορίες για το 5ο Athens Open Air Film Festival

Όλες οι προβολές του φεστιβάλ ξεκινούν στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ, τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Open Air Film Festival (Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος) επισκεφτείτε το: www.cinemag.gr.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση Αναβολών Kυκλοφορίας Tαινιών
Επόμενο άρθροΗ DJ LAPKAT σε LIVE DJ set
Άννα Μεντζελοπούλου
Κατοικεί στην Αθήνα. Αγαπά τα ηλιόλουστα πρωινά και τα ταξίδια. Της αρέσει να ακούει ιστορίες, να κάνει βόλτες και να φωτογραφίζει.