H Myrό Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής Ονείρων Απολαύσεις του Γιώργου Καραφωτιά την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, ώρα 20.00. Η έκθεση θα λάβει μέρος στην Κεντρική Αίθουσα της Γκαλερί Θεσσαλονίκης, παρόντος του καλλιτέχνη. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Πάρης Καπράλος.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Είναι η πρώτη ατομική έκθεση του Πειραιώτη εικαστικού δημιουργού στην Θεσσαλονίκη. Παρουσιάζει μία νέα σειρά έργων που δημιούργησε, ως επί το πλείστον, τα έτη 2015 και 2016. Πρακτικά θα ήταν άστοχο να μιλήσουμε για μία ενιαία σειρά με ένα ενιαίο θέμα. Ο Γιώργος Καραφωτιάς συνδιαλέγεται με μια ποικιλία εννοιολογικών πλαισίων που αποτελούν το σώμα της δουλειάς του περισσότερο από 20 χρόνια.

Τα έργα της έκθεσης διερευνούν θέματα όπως τις ανθρώπινες σχέσεις και το ταξίδι. Ταξίδι με την αλληγορική έννοια της πορείας της ζωής, καθώς και με την αντικειμενικότερη έννοια της μετάβασης. Μορφολογικά και υφολογικά τα περισσότερα έργα του Καραφωτιά δανείζονται τα φτερά του ονείρου. Αναπτύσσουν την ατμόσφαιρα του και υπερθεματίζουν μια χαρακτηριστική εξπρεσσιονιστική προσέγγιση που δίνει την δυνατότητα στον θεατή να τα ξεχωρίσει.

Έκθεση Ονείρων Απολαύσεις του Γιώργου Καραφωτιά, Myro Gallery
Έργο από την έκθεση Ονείρων Απολαύσεις του Γιώργου Καραφωτιά στη Myro Gallery.
Ο Γιώργος Καραφωτιάς για τις Ονείρων Απολαύσεις

O εικαστικός δημιουργός δήλωσε για την έκθεση του: «Κύριες έννοιες για την εκπόνηση του έργου της έκθεσης ήταν το ταξίδι καθώς και οι σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στους ανθρώπους. Το ταξίδι και τα αντικρουόμενα συναισθήματα που προκαλεί ανάλογα το λόγο για τον όποιον γίνεται αυτό. Παρουσιάζονται σκηνές που συνθέτουν αποχαιρετισμό, προσμονή, μετανάστευση,εργασία αλλά ταυτόχρονα και απόλαυση, έστω και μέσα από γεγονότα που ορίζουν την ευτυχία σε λίγα και απλά πράγματα. Οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων και ο τρόπος με τον οποίο γεννιούνται, εστιάζονται και απεικονίζονται με ανθρωπινή και τρυφερή προσέγγιση ανάμεσα στους χαρακτήρες με πιο έντονο το ερωτικό στοιχείο.»

Πληροφορίες έκθεσης Ονείρων Απολαύσεις του Γιώργου Καραφωτιά

  • Χώρος: Myrό Gallery (Κεντρική Αίθουσα) – Νικηφόρου Φωκά 8, κέντρο Θεσσαλονίκης
  • Εγκαίνια: Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, στις 20.00
  • Διάρκεια έκθεσης: 19 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου 2017
  • Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 15.00
  • Είσοδος: Ελεύθερη
  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Myrό Gallery, καθώς και τη σελίδα της στο facebook.
Προηγούμενο άρθροΦτερούγισμα προς την ελευθερία της Ανδρονίκης Δακορού
Επόμενο άρθροJeronimo Space: το κυνήγι των Σούσι του Ζ. Ρούμπου στο Θέατρο Άβατον