Η ταινία «Once upon a time» ξεκινά από την Κίνα για να κατακτήσει τον κόσμο, με τον μοιραίο έρωτα δύο ηρώων, τον οποίο μαγικά αφηγείται. Αποτελεί, μια ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα φαντασίας του TangQui Gonzi «Three Lives Three Worlds, Ten Miles Peach Blossoms». Παρουσιάζει έναν έρωτα μεταξύ δύο ανθρώπων, ο οποίος γεννήθηκε και πάλεψε για να κρατήσει μέσα στους αιώνες. Οι σκηνοθέτες Zhao Xiaoding και Anthony LaMolinara εκμεταλλεύονται πλήρως το κινηματογραφικό μέσο και δίνουν ζωή σε ένα καταπληκτικό σενάριο.

Λίγα λόγια για την πλοκή της ταινίας «Once upon a time»

Η ταινία ακολουθεί την ιστορία της Bai Qian (Liu Yi Fei) και του Ye Hua (Yang Yang), οι οποίοι ερωτεύτηκαν παράφορα. Η Bai Qian, μια θεότητα και βασίλισσα στα Ουράνια βασίλεια, στην πρώτη ζωή της μαθήτευσε δίπλα στον Mo Yuan. Όμως, λόγω μιας μεγάλης μάχης ο Mo Yuan πέθανε στον αγώνα του να πολεμήσει και να σφραγίσει το πνεύμα του κακού. Εβδομήντα χιλιάδες χρόνια αργότερα, η Bai Qian προσπαθεί να πολεμήσει ξανά το πνεύμα του κακού, ενώ δέχεται μια ακόμη πρόκληση. Πρέπει να μεταβεί στο βασίλειο των θνητών και να περάσει μια δοκιμασία για να γίνει ανώτατη θεότητα. Εκεί όμως, γνωρίζει τον Ye Hua, τον οποίο ερωτεύεται και τελικά παντρεύεται. Δυστυχώς όμως, η μοίρα ήθελε ο έρωτας αυτός να σβήσει τραγικά. Αιώνες μετά, οι δύο ερωτευμένοι συναντιούνται ξανά ως θεότητες, αλλά όλες οι μνήμες της Qian έχουν σβηστεί μετά από απαίτηση της. Ο Ye Hua, εστεμμένος πια πρίγκιπας του μαύρου δράκου και ενενήντα χιλιάδες χρόνια νεότερος της Qian, έχει άλλη μια ευκαιρία.

Η ταινία «Once upon a time» υπόσχεται πολλά, κρίνοντας από την σκηνοθετική προσέγγιση και την χρήση του μέσου, ήδη από το trailer. Χρώμα, κίνηση, απλότητα και προσεγμένη σκηνοθεσία δημιουργούν όντως μια αξιόλογη κινηματογραφική εμπειρία, κυρίως για τους λάτρεις του φανταστικού. Από δύο σκηνοθέτες με συμμετοχές σε άκρως επιτυχημένες παραγωγές προηγουμένων ετών, δημιουργήθηκε μια ταινία, η οποία θα κλέψει τις εντυπώσεις. Ο Anthony LaMolinara έχει συμμετάσχει σε ταινίες όπως: Spider-Man 2, για την οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ καλύτερων Visual Effects και Hollow Man. Από την άλλη, ο Zhao Xiaoding έχει στο ενεργητικό του συμμετοχές, ως κινηματογραφιστής, σε παραγωγές όπως: House of the flying daggers (2004), The Wall (2016) κ.ά.

Once upon a time, poster της ταινίας
Η αφίσα της ταινίας Once upon a time, που κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στις 11 Αυγούστου, είναι παραπάνω από εντυπωσιακή και αποδίδει τον χαρακτήρα και το θέμα της.
Trailer της ταινίας με αγγλικούς υπότιτλους

https://www.youtube.com/watch?v=nCWu7DWjeAQ

Πληροφορίες για την ταινία «Once upon a time»

  • Σκηνοθεσία: Anthony LaMolinara, Zhao Xiaoding
  • Σενάριο: Βασισμένη στο λογοτεχνικό έργο του TangQui Gonzi
  • Πρωταγωνιστούν: Liu Yi Fei, Yang Yang, Luo Jin, Yan Yikuan
  • Είδος: Δράμα,
  • Χώρα: Κίνα
  • Γλώσσα: Κινέζικα
  • Διάρκεια: 109′
  • Χρώμα: Έγχρωμη
  • Έξοδος: 11 Αυγούστου 2017 – ΗΠΑ
  • IMDB
Προηγούμενο άρθροCalifornia typewriter – Ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη γραφομηχανή
Επόμενο άρθροΟ Γιάννης Κότσιρας έρχεται στις 12 Αυγούστου στο Λουτράκι!