Ο Michael Tuts, καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Columbia θα βρεθεί στην Αθήνα για μία και μόνο ομιλία στις 27/4/2017. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 την Πέμπτη 27/4 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Θα ακολουθήσει η προβολή της ψηφιακής παράστασης “Phantom of the Universe” στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο. Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις  (ώρες 20:45 και 21:30).

Λίγα λόγια για την Ομιλία του Michael Tuts

Η Ομιλία η οποία θα δοθεί θα έχει ως κεντρικό  άξονα τρία ενδιαφέροντα ερωτήματα:

  • Γιατί μας ενδιαφέρει το Μποζόνιο Higgs;
  • Πώς το ανακάλυψαν 6.000 επιστήμονες στο CERN;
  • Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Η έρευνα του καθηγητή Michael Tuts επικεντρώνεται στην Πειραματική Φυσική Υψηλών Ενεργειών. Ο Michael Tuts διετέλεσε επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας των ΗΠΑ που συμμετέχει στο πείραμα ATLAS, ένα από τα 4 κύρια πειράματα που υλοποιούνται στον Μεγάλο Αδρονικό Επιταχυντή (LHC) στο CERN. Εκτός από την θεωρητική έρευνα, ο Μichael Tuts έχει την εξαιρετική ικανότητα να προσεγγίζει το ευρύ κοινό και να εξηγεί με τρόπο ελκυστικό και κατανοητό αφηρημένες και δυσνόητες επιστημονικές έννοιες.

Ομιλία Michael Tuts 2
-Γιατί μας ενδιαφέρει το Μποζόνιο Higgs;
-Πώς το ανακάλυψαν 6.000 επιστήμονες στο CERN;
-Ποιο είναι το επόμενο βήμα;
Η ψηφιακή παράσταση “Phantom of the Universe”

Από  τον «αγώνα ταχύτητας» των πρωτονίων στον μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων του κόσμου στο Cern, μέχρι την Μεγάλη Έκρηξη και το «αναδυόμενο» Σύμπαν, αλλά και την κατάβαση σ’ ένα υπόγειο στην Νότια Ντακότα, σχεδόν 1.500 m κάτω από την επιφάνεια της Γης, η παράσταση αυτή εισάγει τους θεατές στην πολυσχιδή έρευνα για την σκοτεινή ύλη. Τις σκηνές αυτής της παράστασης, που «ζωντανεύουν» στον θόλο του Πλανηταρίου, φαντάστηκε o Michael Barnet,φυσικός στο Berkeley Lab, κατά την διάρκεια της θητείας του στο CERN, ως συντονιστής της διάχυσης των επιστημών.

 

Ομιλία Michael Tuts
Ο Michael Tuts θα βρεθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου την Πέμπτη 27/4, για μία και μόνο ομιλία!
Πληροφορίες για την Ομιλία του Michael Tuts στο Ίδρυμα Ευγενίδου

  • Ημερομηνία διεξαγωγής: 27 Απριλίου 2017
  • Τόπος διεξαγωγής: Ίδρυμα Ευγενίδου
  • Διεύθυνση: Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο
  • Είσοδος ελεύθερη, υπό την προϋπόθεση να έχετε δελτίο εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από τις 18:30 της ίδιας ημέρας από την Γραμματεία εισόδου του Ιδρύματος Ευγενίδου και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων. Θα διατεθούν 180 δελτία εισόδου. Κάθε ενδιαφερόμενος/η θα μπορεί να προμηθευτεί ένα (1) δελτίο εισόδου.
  • Link για το official website του Ιδρύματος Ευγενίδου
  • Για όσους/όσες δεν μπορέσουν να παρευρεθούν, σημειώνεται ότι η ομιλία του καθηγητή M. Tuts, θα μεταδίδεται  ταυτόχρονα(livestreaming),στα Αγγλικά, μέσω Διαύλου από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://diavlos.grnet.gr/event/e856

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΟ Κρητικός στα πλαίσια του Φεστιβάλ: Διονύσιος Σολωμός 160 χρόνια μετά
Επόμενο άρθροΕικόνες της Αλγερίας: έκθεση φωτογραφίας του Pierre Bourdie στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών