Κυκλοφορεί το καινούριο βιβλίο της συγγραφέως Μαρίας Κουγιουμτζή, «Όλα μπορούν να συμβούν μ’ ένα άγγιγμα», από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Όλα μπορούν να συμβούν μ’ ένα άγγιγμα

Βάλτοι μες στην ομίχλη, σπίτια τιμωρίας ορθωμένα στο χιόνι, δωμάτια κλειδωμένα, μυστικά, κοριτσάκια που γαληνεύουν τσακισμένους άντρες, νεαρά αγόρια που μοιάζουν στη νεκρή τους μητέρα και οικειοποιούνται την εμφάνισή της, γυναίκες άστεγες που υποκύπτουν ή εξουσιάζουν τους ευεργέτες τους, άντρες παράφορα ερωτευμένοι, διαφθορείς, δυναμικές γιαγιάδες, ήρωες που παλεύουν με το βαρύ τους αίμα, με το ένστικτο της ζωής και του θανάτου, με τον θηριώδη έρωτα για τον άλλον.

Στο βιβλίο της Μαρίας Κουγιουμτζή οι άνθρωποι ανταμώνουν ή χωρίζονται, με ανάλαφρα ή βίαια αγγίγματα. Αγγίγματα όλων των ειδών, ερωτικά, σεξουαλικά, κοινωνικά, πολιτικά, μυστήρια. Σχέσεις τρυφερές, άγριες, παθιασμένες, σε καιρό ειρήνης και σε καιρό πολέμου. Ανάγκες ανθρώπινες και ανάγκες απάνθρωπες. Ένα κοίταγμα που μέσα από την αγριάδα του απλώνει το χέρι και χαϊδεύει τους αδύναμους και τους γονατισμένους, αλλά και αυτούς που ίπτανται στον αέρα, τους ασυμβίβαστους, τους φτερωτούς με τα κρυμμένα φτερά.

Μαρία Κουγιουμτζή

H Μαρία Κουγιουμτζή γεννήθηκε το 1945 στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων Άγριο βελούδο (2008, βραβεία διηγήματος του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών και του περιοδικού Διαβάζω), Γιατί κάνει τόσο κρύο στο δωμάτιό σου; (2011), Όλα μπορούν να συμβούν μ’ ένα άγγιγμα (2016), το μυθιστόρημα Κι αν δεν ξημερώσει; (2013), ενώ έχει συμμετάσχει και στον συλλογικό τόμο Ιστορίες βιβλίων (2014). Όλα από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά (Εντευκτήριο, Φρέαρ, Ένεκεν, Δίοδος, Παρέμβαση, Η λέξη, Εμβόλιμον, Διάστιχο, Book­press κ.ά.).

Eκδόσεις Kαστανιώτη

Oι Eκδόσεις Kαστανιώτη είναι ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Eλλάδας με διεθνή προσανατολισμό. Eκδίδουν βιβλία σύγχρονης ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, κλασικής λογοτεχνίας, δοκίμια, βιβλία για τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, την ιστορία, την πολιτική, τη φιλοσοφία, την οικονομία, την οικολογία, τις εικαστικές τέχνες, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την επικοινωνία, τη θρησκεία και τις μεταφυσικές αναζητήσεις, την παιδαγωγική, την ψυχολογία, την ψυχανάλυση, την ψυχιατρική, τον αθλητισμό, καθώς και διάφορες κατηγορίες βιβλίων για παιδιά. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής τους περιλαμβάνει λογισμικό με εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και εγκυκλοπαιδικό περιεχόμενο, καθώς και παιχνίδια.

Πληροφορίες για το βιβλίο

  • Τίτλος: Όλα μπορούν να συμβούν μ’ ένα άγγιγμα
  • Συγγραφέας: Μαρία Κουγιουμτζή
  • Εκδόσεις Καστανιώτη
  • ISBN: 978-960-03-6078-3
  • Σελίδες: 248
  • Τιμή: 13,00
Προηγούμενο άρθρο«Ο Στόουνερ» του Τζον Γουίλιαμς από τις εκδόσεις Gutenberg
Επόμενο άρθροΟι DILLEMA παρουσιάζουν το “Heaven Steps” στο Κελάρι του Athenaeum τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου