Από τις εκδόσεις Σταμούλη κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Ανδρέα Ι.Μπαρμπούτση με τίτλο «Οικολογική Φροντίδα των Φυτών — με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας» .

Οικολογική Φροντίδα των Φυτών

Εάν ανησυχείτε για τις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων, εάν αναζητάτε εναλλακτικούς-οικολογικούς τρόπους φροντίδας των φυτών του κήπου και της βεράντας, ασφαλείς για σας και τα κατοικίδια, η απάντηση βρίσκεται στο βιβλίο που κρατάτε!

Σε χώρες του εξωτερικού υπάρχει παράδοση στην αντιμετώπιση προβλημάτων των φυτών με απλά υλικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι.

Προσαρμόζοντας στις Ελληνικές συνθήκες αυτή την παράδοση προτείνονται απλές συνταγές ιδιοσκευάσμάτων με τα οποία αντιμετωπίζονται οικολογικά, σχεδόν όλες οι ασθένειες των φυτών αλλά και η συνηθισμένη φροντίδα τους.

Ξέρατε ότι με λίγο πιπέρι καγιέν μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ακρίδες; Φανταζόσασταν ότι η λύση για τη μελίγκρα βρίσκεται στο ταπεινό πράσινο σαπούνι;

Τόσο απλά! Χρησιμοποιήστε τις πρωτότυπες ιδέες και συνταγές του βιβλίου και δώστε την πιο οικολογική λύση για τη φροντίδα των φυτών σας!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ανδρέας Μπαρμπούτσης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γεωπόνος, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας με μεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική τοπίου. Εργάζεται σαν Μελετητής έργων πρασίνου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Διδάσκει κηπουρική στο πρόγραμμα επιμόρφωσης ενηλίκων του Κολεγίου Ψυχικού. Δίδαξε κηποτεχνία και αρχιτεκτονική Τοπίου στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας από το 2006 μέχρι το 2010

Ίδρυσε, μαζί με τον Κώστα Τάτση, το βιοπράσινο, το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα για τον οικολογικό κήπο.

Αρθρογραφεί στον “Ερασιτέχνη κηπουρό” της Καθημερινής. Συμμετείχε στην οργάνωση και στην ενημέρωση του κοινού σε εκθέσεις του Δήμου Περιστερίου και του Δήμου Αθηναίων. Παρουσίασε την εβδομαδιαία εκπομπή για τον κήπο στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 «Χρώματα και Αρώματα» από το 2008 μέχρι το 2010 . Παρουσίασε θέματα κήπου και περιβάλλοντος σε τηλεοπτικές εκπομπές (MEGA, ANT1, ΣΚΑΙ, NET, ET1, ET3, INFOPLUS)

Από τον Ιούνιο 2010 μέχρι τον Μάϊο 2011, επιμελήθηκε τη θεματική έρευνα, το σχεδιασμό κήπων και παρουσίασε την εκπομπή «Κηπουρέματα», την πρώτη εκπομπή κηπουρικής στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Από τον Απρίλιο 2013, επιμελείται τη θεματική έρευνα, το σχεδιασμό και παρουσιάζει την νέα εκπομπή «Πράσινες Αποστολές», στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Από τον Ιούνιο 2014, επιμελείται τη θεματική έρευνα και παρουσιάζει την νέα εκπομπή «Ιστορίες Γης», στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Πηγή: Η προσωπική ιστοσελίδα του Ανδρέα Μπαρμπούτση

Πληροφορίες για το βιβλίο
  • Τίτλος: Οικολογική Φροντίδα των Φυτών
  • Συγγραφέας: Ανδρέας Μπαρμπούτσης
  • Εκδόσεις Σταμούλης 
  • Χρον. Έκδοσης: Νοέμβριος 2016
  • ISBN: 9789603519928
  • Σελίδες: 192
  • Τιμή: 13€
Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση: Μάρτυς μου ο Θεός στο Δημαρχείο Αμαρουσίου
Επόμενο άρθροΜόνο αν το πιστέψεις της Κέλλυς Σταμουλάκη από τις εκδόσεις Διάπλαση