Οι Βυζαντινοί Ύμνοι των Παθών συναντούν την συγκλονιστική 6η Συμφωνία του Tchaikovsky, γνωστή ως «Παθητική», τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα όπου η Δύση συναντά την Ανατολή, μέσα στο κατανυκτικό φως και κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας.

 

 

 

 

Στο πρώτο μέρος η καταξιωμένη ερμηνεύτρια της βυζαντινής υμνωδίας, Νεκταρία Καραντζή, θα ερμηνεύσει βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας άλλοτε a cappella και άλλοτε με τη συνοδεία σολίστ της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens.

Στο δεύτερο μέρος, η Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, υπό τη διεύθυνση του Ιδρυτή της, διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρου Βασίλη Τσαμπρόπουλου θα αποδώσει ένα έργο – σταθμό στην Ιστορία της Μουσικής, την 6η Συμφωνία του Tchaikovsky. Πρόκειται για την τελευταία Συμφωνία που συνέθεσε ο μεγάλος συνθέτης λίγο καιρό πριν φύγει από τη ζωή και στην οποία αποτυπώνει έντονα, με τραγικό αλλά και μεγαλειώδη τρόπο, το προαίσθημα ή ίσως τη γνώση και την αναμονή του επικείμενου θανάτου του. Δεκαπέντε ημέρες μετά την πρώτη εκτέλεση της Παθητικής Συμφωνίας, στις 6 Νοεμβρίου του 1893 ο Tchaikovsky άφησε την τελευταία του πνοή.

 

Λίγα λόγια για την Νεκταρία Καραντζή


Η φωνή της έχει ταυτιστεί κυρίως με την βυζαντινή εκκλησιαστική τέχνη και έχει αναγνωριστεί ως μία από τις σημαντικότερες φωνές του θρησκευτικού μέλους. Πρόκειται για τη μοναδική Ελληνίδα γυναίκα ψάλτρια με δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από 14 ετών και με ενεργό δράση στα ψαλτήρια εκκλησιών από 9 ετών, η οποία μέσα από καλλιτεχνικές εμφανίσεις σε συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρουσιάζει προγράμματα αμιγώς αφιερωμένα στη βυζαντινή Υμνωδία και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως η «ιδανική υμνωδός του βυζαντινού μέλους και της Αρχέγονης Παράδοσης».

 

Πληροφορίες


Οι Βυζαντινοί Ύμνοι των Παθών συναντούν την 6η Συμφωνία του Tchaikovsky

Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ώρα Έναρξης: 21:00

Τιμή εισιτηρίων: 10€

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα / Αίθουσα: θέατρο

Τηλέφωνο: 2103418550

Ιστοσελίδα: http://www.mcf.gr/

 

 

Προηγούμενο άρθρο«Βόυτσεκ» από την Ομάδα Σημείο Μηδέν στο BlackBox
Επόμενο άρθρο“Messa Da Requiem” του Τζουζέπε Βέρντι στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης