Οι Εκδόσεις των Φίλων σας προσκαλούν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 8μ.μ. στην παράλληλη παρουσίαση των νέων βιβλίων των Μαριάννας Βλάχου-Καραμβάλη ,”Οι στιχομυθίες των ίσκιων”,της Ελένης Λιντζαροπούλου,”Η εποχή των λέξεων” και της Τζίνας Ξυνογιαννακοπούλου,”Περβάζι εβδόμου ορόφου”, στον πολυχώρο “Αίτιον”. Σας παρουσιάζουν τρεις ποιήτριες, οι οποίες ενώνουν τις ποιητικές τους φωνές και παρουσιάζουν τα νέα τους βιβλία τα οποία εκδόθηκαν από τις Εκδόσεις των Φίλων το 2015. Με οδηγό την ευαισθησία και την διεισδυτική κριτική ματιά, θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε και να διαλευκάνουμε τον προσωπικό μύθο της κάθε μίας  μέσα από τις ποιητικές συλλογές τους.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Σοφία Στρέζου (ποιήτρια και κριτικός λογοτεχνίας), ο Δημήτρης Καραμβάλης (συγγραφέας) και η Ανθούλα Δανιήλ (κριτικός λογοτεχνίας). Στο πιάνο θα βρίσκεται ο Κωσταντίνος Τσέλλος.

Μαριάννα Βλάχου-Καραμβάλη, “Οι στιχομυθίες των ίσκιων”

Η Μαριάννα Βλάχου-Καραμβάλη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Επίτιμη δικηγόρος με σπουδές στο εξωτερικό, ασχολήθηκε με το δοκίμιο κι έχει εκδώσει τέσσερεις ποιητικές συλλογές. Μεγάλο μέρος του έργου της παραμένει ανέκδοτο. Υπήρξε συνεκδότρια του περιοδικού «Νέα Σκέψη». Έργα της έχουν μεταφρασθεί στα αγγλικά, ιταλικά, πολωνικά και το τελευταίο της βιβλίο στα Γαλλικά από την Μαρία Τωμαδάκη. Για την ποίησή της ανάμεσα σε άλλους έχει γράψει ο Παντελής Απέργης στο μελέτημά του «Θέσεις για την ποίηση».

Μαριάννα Βλάχου-Καραμβάλη "Οι στιχομυθίες των ίσκιων"
Όνομα συγγραφέα: Μαριάννα Βλάχου-Καραμβάλη
Τίτλος Βιβλίου: “Οι στιχομυθίες των ίσκιων”
ISBN: 9789602891575
Εκδόσεις: Οι Εκδόσεις των Φίλων
Αριθμός σελίδων: 64

Ελένη Λιντζαροπούλου, “Η εποχή των λέξεων”

Η Ελένη Λιντζαροπούλου γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία, Θεατρική Εμψύχωση, Δημόσιες Σχέσεις & Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία. Είναι υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στον Δήμο Κορυδαλλού και έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές και μια ιστορία για παιδιά, ενώ υπό έκδοση βρίσκεται μια συλλογή θεολογικών κειμένων. Δοκίμια και κριτικές της δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά περιοδικά και στο διαδίκτυο.

eleni-lintzaropoulou-h-epoxh-twn-lexewn
Ελένη Λιντζαροπούλου. “Η εποχή των λέξεων”

 

Όνομα συγγραφέα: Ελένη Λιντζαροπούλου
Τίτλος Βιβλίου: “Η εποχή των λέξεων”
ISBN: 9789602891605
Εκδόσεις: Οι Εκδόσεις των Φίλων
Αριθμός σελίδων: 80

Τζίνα Ξυνογιαννακοπούλου, “Περβάζι εβδόμου ορόφου”

Η Τζίνα Ξυνογιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ειδικεύθηκε στην κοστολόγηση και εργάσθηκε στο Δήμο Διονύσου όπου και ζει. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές. Συνεργάζεται με περιοδικά λογοτεχνίας.

tzina-xinogiannakopoulou-pervazi-evdomou-orofou
Τζίνα Ξυνογιαννακοπούλου, “Περβάζι εβδόμου ορόφου”

 

Όνομα συγγραφέα: Τζίνα Ξυνογιαννακοπούλου
Τίτλος Βιβλίου: “Περβάζι εβδόμου ορόφου”
ISBN: 9789602891599
Εκδόσεις: Οι Εκδόσεις των Φίλων
Αριθμός σελίδων: 56

 

Πληροφορίες εκδήλωσης

Τοποθεσία: Πολυχώρος “Αίτιον”
Διεύθυνση: Τζιγαίων 8-10,στάση μετρό Ακρόπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213.025.6666
Social Media: https://www.facebook.com/AitionPolychoros

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση του βιβλίου, Αποδομώντας το άπειρο
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση του βιβλίου “ΤΟ ΣΠΙΤΙ” του Γιώργου Μητά