Το Επί Κολωνώ διοργανώνει και φέτος το φεστιβάλ off-off Athens του 2017, στo πλαίσιo ενός από τους βασικούς στόχους του θεάτρου, να φιλοξενεί νέες καλλιτεχνικές φόρμες και προβληματισμούς.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ off-off Athens

Στα οκτώ προηγούμενα φεστιβάλ η συμμετοχή υπήρξε μεγάλη, ενώ πολλές από τις συμμετέχουσες παραστάσεις, προσελκύοντας το ενδιαφέρον και την αποδοχή, συνεχίστηκαν μέσα στην επόμενη θεατρική περίοδο, είτε στο Επί Κολωνώ είτε σε άλλον χώρο.

Όπως και κάθε χρόνο νέες ιδέες κυοφορούνται για τη διεξαγωγή του αλλά η πρόθεσή του θεάτρου να μη θέσει καλλιτεχνικά κριτήρια επιλογής και αποκλεισμού παραμένει σταθερή. Η φυσιογνωμία του θεατρικού αυτού φεστιβάλ θα παραμείνει πλουραλιστική όπως έχει ήδη καθιερωθεί: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία και πάλι να πειραματιστούν ελεύθερα σε έναν καλλιτεχνικό «τόπο» με μόνο στόχο να ανθίσει η δημιουργική έκφραση.

Οι διαφορετικές αντιλήψεις των ομάδων για το θέατρο και την τέχνη γενικότερα, όπως και η συνάντησή τους με το θεατρόφιλο κοινό, δημιουργούν ένα κλίμα δημιουργικής αλληλεπίδρασης, άμιλλας και επικοινωνίας. Συχνά μεταφέρεται “after hours” και στην αυλή του θεάτρου με τους συντελεστές των παραστάσεων να έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό, τις άλλες ομάδες και με επαγγελματίες του θεατρικού χώρου. Ένα πραγματικό open showcase.

Στo πλαίσιo του off-off Athens, o χώρος μαζί με τεχνική υποστήριξη, θα παρασχεθεί δωρεάν στους συμμετέχοντες, με τη διάθεση να σταθούν αλληλέγγυοι στις νέες ομάδες, που αναζητούν τόπο και τρόπο έκφρασης, αλλά και να συνδράμουν στην δημιουργία ενός κλίματος καλλιτεχνικής αναζήτησης.

Πληροφορίες

  • Τοποθεσία: Θέατρο Επί Κολωνώ
  • Διεύθυνση: Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Κολωνός
  • Τηλέφωνο: 210-5138067 (πληροφορίες καθώς παραλαβή αιτήσεων συμμετοχής)
  • Διεξαγωγή Φεστιβάλ: Απρίλιος – Μάιος
  • Αιτήσεις: Πρέπει να σταλούν μέχρι την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 στο email του θεάτρου xkolono@otenet.gr.
  • Site Θεάτρου

 

Προηγούμενο άρθροΛαμπεντούζα – Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Επόμενο άρθροΚαθώς Ψυχορραγώ: Κριτική της παράστασης
Σιακαντάρης Σπύρος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι απόφοιτος του The Bristol Old Vic Theatre School, ενώ έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια θεάτρου. Από την ηλικία των 11 παρακολουθεί σχεδόν καθημερινά θέατρο έχοντας αποκτήσει εμπειρίες και στιγμές από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις. Αγαπάει τον κινηματογράφο, την ανάγνωση βιβλίων και να ταξιδεύει.