Ο βραβευμένος Τούρκος σκηνοθέτης με Χρυσή Άρκτο Σεμίχ Καπλάνογλου (Semih Kaplanoglu), έρχεται στην Αθήνα για την παρουσίαση της νέας του ταινία «Σπόρος». Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, στις 12.30 μ.μ. θα διεξαχθεί συνέντευξη τύπου του σκηνοθέτη στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Tην ίδια μέρα, νωρίτερα στις 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η δημοσιογραφική προβολή στον κινηματογράφο Άστυ, κι αργότερα, στις 10.00 μ.μ. θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα στο Άστυ.

Η πρεμιέρα της ταινίας στους κινηματογράφους θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Μαρτίου.

Σπόρος - Σεμίχ Καπλάνογλου
Στιγμιότυπο από την ταινία «Σπόρος» (2017) του Σεμίχ Καπλάνογλου.

 

Λίγα λόγια για το Σεμίχ Καπλάνογλου

Ο Σεμίχ Καπλάνογλου είναι ένας από τους σημαντικότερους σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς του σύγχρονου τουρκικού κινηματογράφου. Κέρδισε διεθνή αναγνώριση με την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του, «Αυγό» (2007), η οποία έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ Καννών. Το 2008, η ταινία του «Γάλα» έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και κέρδισε διεθνή βραβεία, όπως το Βραβείο FIPRESCI στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κωνσταντινούπολης. «Το Μέλι» (2010), που αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας «Γιουσούφ», κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στην Μπερλινάλε του ίδιου έτους.

Σύνοψη της ταινίας «Σπόρος» («Grain»)

Δύο άνδρες στο κοντινό, πλην απροσδιόριστο μέλλον. Τι αναζητούν ο καθηγητής γενετικής σπόρων Δρ. Έρολ Έριν και ο επιστήμονας Τζεμίλ Ακμάν, που παράτησε μια λαμπρή καριέρα και ό,τι άλλο ήξερε, σε μια απαγορευμένη ζώνη που ονομάζεται Νεκρή Γη;
Η ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο σημαντικό Φεστιβάλ του Σεράγεβο. Πρωταγωνιστούν οι Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigoriy Dobrygin. Διάρκεια 123′.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας με ελληνικούς υπότιτλους εδώ:

Πληροφορίες

  • Ημερομηνία: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018
  • Συνέντευξη τύπου: Βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα) στις 12.30 μ.μ.
  • Eπίσημη προβολή της ταινίας «Σπόρος»: Κινηματογράφος Άστυ (Κοραή 4, Αθήνα) στις 10 μ.μ.
  • Imdb
Δείτε περισσότερα κινηματογραφικά νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροCOOK8 – Αρχιτεκτονική και γαστρονομία συγχέονται
Επόμενο άρθροImmortal Love or Ode to the Past της Ράνιας Μπέλλου