Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος το παιδικό βιβλίο «Ο Ουίλιαμ Ουέντον και ο κλέφτης του λουριδίου» του Bobbie Peers.

«Ο Ουίλιαμ Ουέντον και ο κλέφτης του λουριδίου»

Αυτός είναι ο Ουίλιαμ Ουέντον. Έχει την ικανότητα να σπάει μυστικούς κώδικες καλύτερα από κάθε άλλον στον κόσμο. Μόνο που δεν το γνωρίζει… ακόμα. Προς το παρόν, ο Ουίλιαμ αναρωτιέται πώς εξαφανίστηκε ο παππούς του, ένας σπουδαίος επιστήμονας, γιατί η οικογένειά του μετακόμισε ξαφνικά από το Λονδίνο στη Νορβηγία και γιατί άλλαξαν όλοι το όνομά τους.

Ώσπου ο Ουίλιαμ λύνει με ευκολία το Ανέφικτο, τον πιο δύσκολο γρίφο του κόσμου, και βρίσκεται μαθητευόμενος στο Ινστιτούτο Μετα-ανθρώπινων Ερευνών. Εκεί μαθαίνει τα μυστικά του παππού του. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η ανακάλυψη του λουριδίου, ενός «έξυπνου» στοιχείου που όμως μπορεί να γίνει και θανατηφόρο όπλο αν πέσει σε λάθος χέρια. Και κάποιοι το έχουν κλέψει…

Ο Ουίλιαμ καταλαβαίνει πως έχει μπλέξει σε μια πολύ επικίνδυνη ιστορία. Και πως τώρα πρέπει να αξιοποιήσει όλο του το ταλέντο στην αποκρυπτογράφηση κωδίκων και στη λύση περίπλοκων προβλημάτων.

Μια συναρπαστική τεχνολογική περιπέτεια γεμάτη κώδικες, στοιχεία ρομποτικής, κυβερνητικής και βιοτεχνολογίας, και έναν ήρωα με ασυνήθιστες δυνάμεις. Το παγκόσμιο μπεστ σέλερ που μεταφράζεται ήδη σε 37 χώρες.

Bobbie Peers

Ο Bobbie Peers γεννήθηκε το 1974 στη Νορβηγία. Σπούδασε στη Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου και έγινε ευρέως γνωστός το 2006, όταν κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών με τη μικρού μήκους ταινία επιστημονικής φαντασίας Sniffer, την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε ο ίδιος. Έκτοτε εργάζεται ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

«Ο Ουίλιαμ Ουέντον και ο κλέφτης του λουριδίου», το πρώτο βιβλίο του Bobbie Peers , γνώρισε αμέσως τεράστια επιτυχία στις σκανδιναβικές χώρες. Έχει ήδη κερδίσει αρκετά βραβεία, μεταξύ άλλων και το Ark’s Children’s Book Award, για το οποίο ψήφισαν 10.000 παιδιά. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε 37 χώρες, ενώ πρόκειται να γίνει και ταινία. Είναι το πρώτο της σειράς με τις τεχνολογικές περιπέτειες του αποκρυπτογράφου κωδίκων Ουίλιαμ Ουέντον.

Πληροφορίες για το βιβλίο:

  • Τίτλος: Ο Ουίλιαμ Ουέντον και ο κλέφτης του λουριδίου
  • Συγγραφέας: Bobbie Peers
  • Μετάφραση: Δέσπω Παπαγρηγοράκη
  • Εκδόσεις: Κέδρος
  • ISBN: 978-960-04-4802-3
  • Σελίδες: 96
  • Τιμή: 12.00 €
  • Κυκλοφορία: Ιούλιος 2017
  • Ηλικία: Για παιδιά από 12 ετών
Προηγούμενο άρθροO Μάριος Φραγκούλης στο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά στις 24/7  
Επόμενο άρθρο«Αίνιγμα στο βυθό» της Χαράς Κατσαρή από τις εκδόσεις Διάπλαση