Ο μαγικός αυλός της Κάρμεν Ρουγγέρη από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ο μαγικός αυλός της Κάρμεν Ρουγγέρη από τις εκδόσεις Ψυχογιός

ο μαγικός αυλός Κάρμεν Ρουγγέρη
ο μαγικός αυλός Κάρμεν Ρουγγέρη

Ο μαγικός αυλός είναι το τελευταίο βιβλίο της Κάρμεν Ρουγγέρη που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα προσεγμένη έκδοση που περιέχει μάλιστα ως δώρο ένα cd με την ομότιτλη θεατρική παράσταση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο μαγικός αυλός

Η συγγραφέας Κάρμεν Ρουγγέρη μεταμορφώνει την πασίγνωστη όπερα του σπουδαίου Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ σ’ ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από υπέροχες μελωδίες.

Το βιβλίο «Ο μαγικός αυλός της Κάρμεν Ρουγγέρη» ξεκινά με έναν αταίριαστο έρωτα, μια παράξενη αγάπη ανάμεσα στον βασιλιά της ημέρας και την βασίλισσα της νύχτας.  Το πάντρεμα αυτό όμως, δεν έμελλε  να κρατήσει για πολύ καθώς οι δύο τους ήταν πλασμένοι από τελείως διαφορετικά «υλικά». Εκείνος από αλήθεια και καλοσύνη, ενώ εκείνη από ψέμα και μίσος. Εκείνος ήθελε να βασιλεύει με το φως, ενώ εκείνη με το σκοτάδι. Οι αντιθέσεις τους οδήγησαν στο χωρισμό και η αγάπη τους έγινε μίσος.  Λίγους μήνες αργότερα η βασίλισσα έφερε στον κόσμο τον καρπό του έρωτα τους, ένα κοριτσάκι, την πανέμορφη Παμίνα από την οποία έκρυψε την ταυτότητα του πατέρα της. Ο βασιλιάς της ημέρας πικράθηκε και θέλησε με κάθε τρόπο να την πάρει κοντά του. Την έκλεψε λοιπόν και την έκλεισε σ ’ένα πύργο ώστε μεγαλώνοντας η κόρη του να μην πάρει χαρακτηριστικά από την προσωπικότητα της μητέρας της. Αυτό ήταν μια κίνηση που εξόργισε την βασίλισσα της νύχτας. Έβαλε σκοπό της να πάρει πίσω την Παμίνα και βρήκε σύμμαχους στο πρόσωπο του όμορφου πρίγκιπα Ταμίνο, αλλά και του χαριτωμένου και σκανδαλιάρη Παπαγκένο…

Το βιβλίο «Ο μαγικός αυλός» θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών ψυχαγωγώντας τους, αλλά και μεταδίδοντάς τους έμμεσα πολλά μηνύματα. Η δύναμη της αγάπης και της καλοσύνης είναι μόνο ένα από αυτά.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Κάρμεν Ρουγγέρη σπούδασε τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραµατική Σχολή Θεάτρου Τέχνης και Πειραϊκού Συνδέσµου, απ’ όπου αποφοίτησε µε άριστα. Έκανε ειδικές σπουδές πάνω στην όπερα στο Πανεπιστήµιο της Περούτζια. Ως ηθοποιός έχει λάβει µέρος σε παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού και του Ελεύθερου Θεάτρου. Πήρε µέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, παίζοντας χαρακτηριστικούς ρόλους. Το 1985 δηµιούργησε τη θεατρική οµάδα «Ρακοσυλλέκτες», στην οποία σκηνοθετούσε, γράφοντας η ίδια τα κείµενα. Στο συγγραφικό της έργο περιλαµβάνονται θεατρικά έργα για παιδιά, µια σειρά έξι επεισοδίων για την τηλεόραση και πέντε µεταφράσεις όπερας. Το 1993 ίδρυσε την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και το 1996 την Παιδική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει για την Όπερα Δωµατίου Αθηνών και την Εθνική Λυρική Σκηνή 14 όπερες. Έχει γράψει, διασκευάσει και σκηνοθετήσει έργα για το Εθνικό Θέατρο, τα ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και Ρούµελης, τα θέατρα Χορν, Κιβωτός, Πειραιώς 131, Εγνατία, Θέατρον, Αναλυτή, ΑΛΦΑ, ΑΛΜΑ, Θέατρο Κολεγίου Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Με τα περισσότερα έργα της έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. Από το 1997 έως το 2006 τα έργα και οι όπερές της παρουσιάζονταν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Πολλά έργα της ανεβαίνουν σε σχολικές παραστάσεις. Από το 1996 µέχρι το 2000 στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου και από το 2000 µέχρι το 2006 στο θέατρο «Κιβωτός» δίδαξε θεατρικό παιχνίδι.

Λίγα λόγια για την εικονογράφο

Η Χριστίνα Κουλουμπή γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και παράλληλα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου, όπου αρίστευσε. Έχει σπουδάσει χορό, πιάνο και τραγούδι. Είναι ιδρυτικό μέλος τηε θεατρικής ομάδας «Ρακοσυλλέκτες» της Κάρμεν Ρουγγέρη. Ως ηθοποιός συνεργάζεται με το Εθνικό θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Ελεύθερο θέατρο. Μόνιμη συνεργάτης της Κάρμεν Ρουγγερη, έχει συνεργαστεί ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος με την Όπερα Δωματίου Αθηνών, τα ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Ρούμελης και Κέρκυρας, το Θίασο 81, το Θίασο Ράμπα, την Παιδική Αυλαία Γ. Καλατζόπουλου, τις Αθηναϊκές Μαριονέτες, τη Γενική θεαμάτων ΑΕ, την «Πολιτισμός και Επικοινωνία» και την Culture Factory.’Έχει συμμετάσχει σε όλες τις παραγωγές της Παιδικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που έχουν παιχτεί στο Ηρώδειο. Επίσης έχει εικονογραφήσει βιβλία για πολλούς εκδοτικούς. Έχει εικονογραφήσει όλες τις αφίσες της Παιδικής Σκηνής του Εθνικού θεάτρου από το 1994 έως το 2001, καθώς και της Παιδικής Σκηνής της Λυρικής Σκηνής.

Πληροφορίες

  • Τίτλος: Ο μαγικός αυλός
  • Συγγραφέας: Κάρμεν Ρουγγέρη
  • Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή
  • Εκδόσεις: Ψυχογιός
  • Σελίδες: 56
  • ISNB: 978-618-01-1817-9
    www.psichogios.gr/
Διαβάστε περισσότερες βιβλιοπαρουσιάσεις εδώ
Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή