Ο Κήπος βλέπει … 26 καλλιτέχνες να εκθέτουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Κήπος βλέπει … 26 καλλιτέχνες να εκθέτουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει από αρχές Ιουλίου την ομαδική εικαστική έκθεση Ο Κήπος βλέπει … στον Κήπο και την Υπηρεσιακή Αυλή του. Η έκθεση θα φιλοξενείται στους χώρους του Μεγάρου έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην έκθεση συμμετέχουν 26 διεθνώς αναγνωρισμένοι αλλά και νεότεροι καλλιτέχνες. Θα παρουσιαστούν εγκαταστάσεις, γλυπτά, κείμενα-γλυπτά, βιντεοεγκαταστάσεις και ηχητικά έργα σε περίπου 90 διαφορετικά σημεία του Κήπου.

Συμμετέχουν:
Zbyněk Baladrán / Matthew Barney Ναταλί Γιαξή / Jorge Galindo & Santiago Sierra / Douglas Gordon / Κατερίνα Ζαχαροπούλου / Amar Kanwar / William Kentridge / Φάνος Κυριάκου / Ανδρέας Λόλης / Τζάενη Μαρκέτου / Κώστας Μπασάνος / Shirin Neshat / Tim Noble και Sue Webster / Ελένη Πανουκλιά / Νίκος Παπαδόπουλος / Ρένα Παπασπύρου / Ράνια Μπέλλου / Pipilotti Rist / Δανάη Στράτου / Μαρία Τζανάκου / Μαρία Τσαγκάρη / Nari Ward / Maaria Wirkkala

Ο Κήπος βλέπει
Jorge Galindo & Santiago Sierra – Los Encargados (Those in Charge) | Έκθεση Ο Κήπος βλέπει στον Κήπο του Μεγάρου.
Σχετικά με την έκθεση Ο Κήπος βλέπει

Το αρχικό κέντρισμα για την έκθεση είναι ο περίκλειστος κόσμος του Κήπου και το κρυμμένο μυστικό του. Επίσης, οι σχέσεις που γεννιούνται στο δικό του σώμα αποκομμένο από τη φυσική του συνέχεια στο δημόσιο χώρο. Με περιοχές ρέμβης και κοινωνικότητας, με κρυψώνες, μονοπάτια και ανοιχτές πράσινες εκτάσεις. Και είναι ακόμη η οπτική ή και αόρατη επαφή του με εσωστρεφή, σιωπηλά δημόσια κτίρια-τοπόσημα, από τα οποία περιβάλλεται, όπως η Αμερικάνικη Πρεσβεία, τα δημόσια νοσοκομεία και φυσικά το ίδιο το Μέγαρο, για το οποίο αποτελεί την έξοδο στο φως.

Η έκθεση Ο Κήπος βλέπει, χωρίς τις θεολογικές ή μεταφυσικές αναγωγές που θα μπορούσαν να διαβαστούν στον δάνειο τίτλο, αναζητά την σύνδεση -την ομιλία- του Κήπου με τον κοινωνικό χώρο και την πόλη. Την υπέρβαση των ορίων της φυσικής του πραγματικότητας και το άνοιγμά του στη φαντασία. Τα έργα της έκθεσης, εγκαταστάσεις, κείμενα-γλυπτά, βιντεοπροβολές, φωτεινά και ηχητικά έργα, θα παρουσιάζονται την ημέρα και κυρίως μετά τη δύση του ήλιου, έως αργά τη νύχτα.

Ο Κήπος βλέπει
Μαρία Τσαγκάρη – Πώς να γίνεις δέντρο (άποψη), φωτό: Ηλίας Κοσίντας | Έκθεση Ο Κήπος βλέπει στον Κήπο του Μεγάρου.
Πληροφορίες έκθεσης

  • Επιμέλεια έκθεσης: Άννα Καφέτση
  • Χώρος: Κήπος του Μεγάρου και Υπηρεσιακή Αυλή | Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα
  • Επικοινωνία: Τηλ. 210 7282000
  • Διάρκεια: 6 Ιουλίου – 17 Σεπτεμβρίου 2017
  • Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 12:00 – 24:00
  • Είσοδος: Ελεύθερη

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply