Ο Γιώργος Κιμούλης για το Φεστιβάλ ΟλύμπουΤο Σάββατο 26 Ιουλίου η πολυσυζητημένη παράσταση “Θεσμοφοριάζουσες” δια χειρός Γιώργου Κιμούλη έκανε ένα σταθμό στο αρχαίο θέατρο Δίου (Πιερία) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου. Μετά την πετυχημένη καθόλα παράσταση, ο πρωταγωνιστής Γιώργος Κιμούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

 

 

«Είναι μεγάλη τιμή για έναν καλλιτέχνη να παρουσιάζει τη δουλειά του στο Αρχαίο θέατρο του Δίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου,  ενός θεσμού που χάρη στην επιλογή παραστάσεων υψηλού περιεχομένου και αισθητικής καταγράφεται στη συνείδηση θεατών-ακροατών-δημιουργών ως μέγιστο πολιτιστικό γεγονός στον Ελλαδικό χώρο.

Η κρίση έχει φτάσει δυστυχώς και στην επαρχία και τα αποτελέσματά της τα βλέπουμε στην καλοκαιρινή μας περιοδεία. Στις δύσκολες μέρες που έρχονται θα επιβιώσουν αυτοί που σέβονται την δουλειά τους, την ιστορία τους και τον θεατή. Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι ένας παράγοντας πολιτισμού που διαθέτει τα εχέγγυα για να συνεχίσει την πολύχρονη διαδρομή του και όλοι εμείς που κατά καιρούς φιλοξενούμαστε στις εκδηλώσεις του έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε».

Προηγούμενο άρθροΗ βραδιά των ΗΙΜ στο Stage Volume 1
Επόμενο άρθρο“Η ζωή μπροστά σου” – Πρόγραμμα περιοδείας Αυγούστου
Λυδία Τριγώνη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Παν/μίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Λογοτεχνία, Πολιτισμός και Ιδεολογία», με ειδίκευση στο θέατρο. Ασχολείται με τη μετάφραση θεατρικών έργων, εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη και αρθρογραφεί στο Artic.gr από το 2012.