Το νέο ψηφιακό πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου παρουσιάζει το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή ψηφιακή παραγωγή του Miraikan, Εθνικού Μουσείου Αναδυόμενων Επιστημών και Καινοτομίας της Ιαπωνίας. Έχοντας ήδη αποσπάσει το βραβείο «Καλύτερης εκπαιδευτικής παραγωγής» από τον Διεθνή Οργανισμό Πλανητάριων (IPS – International Planetarium Society) στο φεστιβάλ του Μπρνο, στην Τσεχία, καθώς και το βραβείο «Καλύτερης πρακτικής» από το Advanced Imaging Society, στην Ιαπωνία, έρχεται τώρα και στην Ελλάδα. Η ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση θα προβληθεί για μία μόνο ημέρα, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου με ελεύθερη είσοδο.

Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις απόσπασμα
Το ντοκιμαντέρ Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις πραγματεύεται την Θεωρία των Πάντων
Το θέμα του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις

Κύριος θεματικός άξονας του ντοκιμαντέρ είναι η Θεωρία των Πάντων. Δηλαδή ο στόχος της φυσικής να περιγράψει τα βασικά δομικά συστατικά της ύλης και τις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης με μία ενιαία συνεπή θεωρία. Σε αντίθεση με το σύνηθες στυλ τέτοιου είδους ψηφιακών παραστάσεων, θα παρακολουθήσουμε μια πιο παραστατική προσέγγιση. Ακολουθούμε έναν μυστηριώδη άνθρωπο που ενώ γνωρίζει «τα πάντα», τα κρατά για τον εαυτό του. Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις αρχίζει να μας θέτει παράξενα ερωτήματα, προσκαλώντας μας σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι:

Περιπλανόμαστε μαζί του από το απειροστά μικρό έως την απεραντοσύνη του Διαστήματος, από το «εδώ και τώρα» έως την απαρχή του Σύμπαντος και από τον τρισδιάστατο χώρο στον παράξενο κόσμο των κρυφών διαστάσεων. Θα μας αποκαλύψει άραγε τα μυστικά του στο τέλος του ταξιδιού μας; Αξίζει να σημειωθεί ότι για την οπτικοποίηση των επιστημονικών δεδομένων χρησιμοποιήθηκε το πλέον έγκυρο πρόγραμμα προσομοίωσης του Σύμπαντος Ιllustris project. Πρόκειται για ένα project που δημιουργήθηκε από ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Harvard, του ΜΙΤ καθώς και του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Δείτε το trailer του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις
Πληροφορίες της ψηφιακής πλανηταριακής παράστασης Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις

Ημερομηνία και ώρα: Την ημέρα αυτή και μόνο (Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016) θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (ώρα 18:30 και 20:00)

Είσοδος: ελεύθερη. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διάθεση των οποίων θα πραγματοποιηθεί στο ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 και έως εξάντλησης των διαθέσιμων θέσεων.

Τόπος: Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Οδηγίες πρόσβασης:  Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι προσβάσιμο και φιλικό σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει δυνατότητα  διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936177143, στο fax: 2109417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: public@eef.edu.gr. Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Συντελεστές του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις

Τακάσι Σιμίζου: Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις
Απόσπασμα του ντοκιμαντέρ ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις
  • Σκηνοθεσία: Τακάσι Σιμίζου
  • Επιστημονική Επιμέλεια: Καθηγητής Hirosi Ooguri, California Institute of Technology, University of  Tokyo.

 

Προηγούμενο άρθροΤο TIME Παρουσιάζει τις 100 Καλύτερες Φωτογραφίες του έτους 2016.
Επόμενο άρθροΔιάλεξη με θέμα «Το Χρονικό της Σκέψης» Σάββατο 17/12