saxinis-ksenis  Ο Ξενής Σαχίνης και το εργαστήριο του, στην αμφιλεγόμενη καρδιά της  πρωτεύουσας, στήνουν στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ ένα σκαληνό τρίγωνο με το Εθνικό Θέατρο και τις ύστατες  υδάτινες μνήμες των πιδάκων του Ζογγολόπουλου που ακόμα διαφυλάσσονται στο μόρφωμα της Πλατείας  Ομονοίας  και καλούν όλους τους Αθηναίους να συνειδητοποιήσουν πως η μόνη ανατρεπτική κριτική στα όσα συμβαίνουν γύρω μας είναι η διατράνωση ενός νέους ήθος αισθητικής ενάντια σε κάθε ασχημοσύνη ή βία.  

 

 

 

 

 

 

 

Όλοι οι καλλιτέχνες του Εργαστηρίου σχολιάζουν είτε με μονοτυπίες είτε σειραϊκά την σύγχρονη πραγματικότητα δίχως να χάνουν ποτέ την ειδική ματιά του χαράκτη , δηλαδη από πάνω προς τα κάτω. Μία θέαση των οπτικών τους προτάσεων «αφ΄υψηλού» που παραπέμπει  στη  σφαιρική αντίληψη των τεκταινομένων.

  Ρεγγίνα Αργυράκη,  Καθηγήτρια Α.Π.Θ

 

 

Πληροφορίες


 Η γκαλερί του  ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ  λειτουργεί  καθημερινά   18:00 -22:00

Από 18/12  έως  28 /1 /2015

Εγκαίνια Πέμπτη , 18 Δεκεμβρίου ,ώρα 19.30

 

Προηγούμενο άρθροΕπίσημη συμμετοχή της ταινίας μικρού μήκους «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου στο “Sundance Film Festival”
Επόμενο άρθροΧρυσές σφαίρες 2015: Οι υποψηφιότητες για τα 72α βραβεία της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών για επτά ταινίες διανομής “Feelgood Entertainment”