Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του Χακ μαζί με το Urban Pulse team με τίτλο «Αντοχή». Συνοπτικά, πρόκειται για μια αστική, κοινωνική αφήγηση με ψυχογραφικά στοιχεία καθώς και πολιτικές αναφορές που εκτυλίσσεται, κατά βάση, στις γειτονιές του κέντρου και της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η μουσική του δίσκου στοιχειοθετημένη με nineties rap ήχους, με κάποια πιο σύγχρονα δείγματα και λίγες ροκ επιρροές, παντρεμένη με τον στίχο, αναδεικνύει την θεματολογία του δίσκου όσο και το προσωπικό ύφος του ερμηνευτή. Ολόκληρος ο δίσκος συνταιριάζει την underground αισθητική του χιπ-χοπ μουσικού κινήματος με το ρυθμό της σύγχρονης αστικής καθημερινότητας. Εν είδει χρονογραφήματος, ο Χακ με τη μουσική του σκιαγραφεί τις γκρίζες γραμμές μιας θολής πραγματικότητας που δοκιμάζει την ύπαρξη καθώς και τα όρια των προσωπικών αντιστάσεων. Το ηχόχρωμα, εναρμονισμένο τόσο με τις κυρίαρχες αστικές νότες όσο και με αναχρονιστικές μουσικές επιρροές, αντανακλά την όψη της τρέχουσας κοινωνικής πραγματικότητας, μέσα από τα μάτια ενός χρεωμένου οδοιπόρου του περιθωρίου.

Ο δίσκος “Αντοχή” περιέχει δέκα τραγούδια. Οι στίχοι και η ερμηνεία είναι του Χρήστου Χακ, ενώ η μουσική παραγωγή έχει γίνει από τους Vol και dj Tvef. Επίσης, πολλές παραγωγές έχουν ντυθεί με την κιθάρα του Παύλου Φαρμάκη. Η ηχογράφηση έλαβε χώρα στα Rough Note Studios, ενώ η μίξη και το mastering  ολοκληρώθηκαν από, τον έμπειρο στον χώρο, Skive.

Σημειωτέον, στις 16 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί live εμφάνιση του Χακ μαζί με το Urban Pulse team και τα Χνάρια  στο «Υπόγειο», στη Θεσσαλονίκη.

οπισθόφυλλο του δίσκου Αντοχή του Χακ
οπισθόφυλλο του δίσκου «Αντοχή» του Χακ

Μπορείτε να ακούσετε εδώ ενδεικτικά το τραγούδι “Γραφομηχανή”

 

Πληροφορίες για τον νέο δίσκο του Χακ

Tracklisting:

  1. Αλήτες Καλησπέρα (Intro)
  2. Γραφομηχανή
  3. 3ος Αύγουστος
  4. Κλέφτης Ποδηλάτων
  5. Αναζητώντας την Ευτυχία
  6. Αντοχή
  7. Δες το Έργο
  8. Ανατολικό freestyle
  9. Η Πιο Όμορφη Δυσκολία
  10. Outro

Ο δίσκος “Αντοχή” κυκλοφορεί και διανέμεται από την ανεξάρτητη παραγωγή Urban Pulse:

facebook

Προηγούμενο άρθροΦωνάζω στον Ουρανό με όλη μου την καρδιά, της Χ.Εσκαλάντε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Επόμενο άρθροThe Leftovers – Η Σειρά που Ξεχώρισε