Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέδρος» το μυθιστόρημα Ιδού οι Ονειροπόλοι της Imbolo Mbue, σε μετάφραση της Αργυρώς Μαντόγλου. Το μυθιστόρημα της ανερχόμενης συγγραφέα, με καταγωγή από το Καμερούν,  είναι ένα σχόλιο πάνω στις ταξικές και φυλετικές διακρίσεις, στο θεσμό του γάμου, καθώς και στις αθέατες, σκοτεινές πτυχές του Αμερικανικού Ονείρου. Ένα μυθιστόρημα με κοινωνική υπόσταση. Το «Ιδού οι Ονειροπόλοι» αποτελεί την πρώτη εμφάνιση της συγγραφέα στο χώρο της λογοτεχνίας.

Λίγα λόγια για τους «Ονειροπόλους» της Imbolo Mbue

Ο Γιέντε Γιόνγκα, μετανάστης από το Καμερούν που ζει στο Χάρλεμ μαζί με τη σύζυγό του Νένι και τον εξάχρονο γιο τους, δεν πιστεύει στην τύχη του όταν το φθινόπωρο του 2007 προσλαμβάνεται ως σοφέρ του Κλαρκ Έντουαρντς, ανώτερου διευθυντικού στελέχους της Lehman Brothers.

O Κλαρκ ζητά από τον Γιέντε ακρίβεια, διακριτικότητα και αφοσίωση, και ο Γιέντε είναι πρόθυμος να σεβαστεί τις επιθυμίες του εργοδότη του. Όταν η Σίντι, η γυναίκα του Κλαρκ, προτείνει στη Νένι να εργαστεί το καλοκαίρι στην εξοχική κατοικία των Έντουαρντς στα Χάμπτονς κι εκείνη δέχεται, οι δύο οικογένειες έρχονται πιο κοντά.

Τα πράγματα δείχνουν να κυλούν ομαλά, και η οικογένεια του Γιέντε φαίνεται να απολαμβάνει τις μικρές χαρές της ζωής στη Νέα Υόρκη. Ξαφνικά όμως ο τομέας της οικονομίας κλονίζεται συθέμελα με την κατάρρευση της Lehman Brothers. Ο Γιέντε και η Νένι θέλουν απεγνωσμένα να κρατήσει ο Γιέντε τη δουλειά του, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να πάρουν δύσκολες αποφάσεις και ενώ ο γάμος τους δεν μένει ανεπηρέαστος από τις επιπτώσεις της Μεγάλης Ύφεσης…

Για την Imbolo Mbue

Η Imbolo Mbue γεννήθηκε στο Λίμπε του Καμερούν. Σπούδασε ανθρωπιστικές επιστήμες στα πανεπιστήμια Ράτγκερς και Κολούμπια. Επίσης, κατοικεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Jonathan Franzen αναφέρει για την πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέα : «Η Imbolo Mbue θα ήταν μια αξιοθαύμαστη συγγραφέας όπου και αν ζούσε, σε όποια γλώσσα και αν έγραφε. Είμαστε πολύ τυχεροί που η ίδια και οι ιστορίες της ανήκουν στην Αμερική».

 Πληροφορίες για το βιβλίο Ιδού οι Ονειροπόλοι

  • Τίτλος: Ιδού οι Ονειροπόλοι (Behold the Dreamers)
  • Συγγραφέας: Imbolo Mbue
  • Μετάφραση: Μαντόγλου Αργυρώ
  • Εκδότης: Κέδρος
  • ISBN: 978-960-04-4766-8
  • Σελίδες: 464
  • Τιμή: 16,60 €
  • Κυκλοφορία: Δεκέμβριος 2016
Προηγούμενο άρθροΤο Βλογημένο το μαντρί του Φ. Κόντογλου στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων
Επόμενο άρθροΤο νόημα του έρωτα από τις εκδόσεις Gutenberg