Ο Δαυίδ Ναχμίας και η Χρυσούλα Στεφανάκη θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο μουσικό θέαμα στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού στις 17 και 27 Δεκεμβρίου.

Ο Δαυίδ Ναχμίας και η Χρυσούλα Στεφανάκη στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού!

Μετά από την πολύ μεγάλη επιτυχία και την sold out παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η συναυλία «Για μια γυναίκα» Τραγούδια του Μεσοπολέμου θα παρουσιαστεί στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός την Κυριακή 17 και την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017.

Ο Δαυίδ Ναχμίας, ο συνθέτης που με την αδιάκοπη έρευνά του αναβίωσε τους μουσικούς θησαυρούς εκείνης της περιόδου, δημιούργησε μια νοστή παράσταση μιας χρυσής εποχής και η Χρυσούλα Στεφανάκη με την αισθαντική φωνή της γίνεται η καλύτερη πρέσβυρα της περιόδου εκείνης. Ο Δαυίδ Ναχμίας στο πιάνο και η Χρυσούλα Στεφανάκη με την υπέροχη φωνή θα μας παρουσιάσουν μια σειρά από υπέροχα, γνωστά και άγνωστα τραγούδια.

Στη βραδιά θα ακουστούν ο Κώστας Γιαννίδης, η Σοφία Βέμπο, ο Μιχάλης Σουγιούλ, ο Αλέκος Σακελλάριος, ο Αττίκ, ο Νίκος Γούναρης, η Δανάη και η Στέλλα Γκρέκα.

Δύο εορταστικές συναυλίες στην καρδιά των Χριστουγέννων για να ξαναθυμηθούν οι μεγαλύτεροι αλλά και να μαθαίνουν οι νεώτεροι κομμάτια της μουσικής μας ιστορίας. Μιας εποχής, ενός καλοπροαίρετου κόσμου που φεύγει δυστυχώς για πάντα…

Η απέριττη, «ασπρόμαυρη» σκηνοθεσία της μουσικής συναυλίας «Για μια γυναίκα» Τραγούδια του Μεσοπολέμου αναβιώνει τη γνήσια ατμόσφαιρα εκείνων των αξέχαστων παραστάσεων, που ψυχαγωγούσαν με έρωτα και υψηλές αισθητικές απαιτήσεις το λαό.

  • Χρυσούλα Στεφανάκη – τραγούδι
  • Δαυίδ Ναχμίας – πιάνο
Λίγα λόγια για το Δαυίδ Ναχμία

Ο Δαυίδ Ναχμίας (1966), είναι δημοσιογράφος και μουσικός, ολοκλήρωσε όμως κι έναν κύκλο Πανεπιστημιακών σπουδών, εκτός μουσικής και δημοσιογραφίας. Τα τελευταία οκτώ χρόνια παρουσίασε στις τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ «ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ» και «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ», περί τις 250 μονογραφίες προσωπικοτήτων παραθεωρημένων Ελλήνων.  Όλες οι δραστηριότητές του, διοχετεύονται και καταλήγουν στην ενορχήστρωση και την διακονία του ελαφρού τραγουδιού του πρώτου μισού του 20ου αιώνα.

Λίγα λόγια για την Χρυσούλα Στεφανάκη

Η Χρυσούλα Στεφανάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Από πολύ μικρή στα 5 της μόλις χρόνια ξεκίνησε να παίζει πιάνο αυτοδίδακτη. Στα 6 της χρόνια ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, κιθάρας και θεωρίας και αρμονίας της μουσικής στο Ωδείο Απόλλων του Ηρακλείου Κρήτης τα οποία συνέχισε για 12 χρόνια.

Αργότερα συνέχισε την μουσική της παιδεία με μαθήματα φωνητικής στο Ολυμπιακό Ωδείο Αθηνών. Στο Ηράκλειο Κρήτης όπου και ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά την προτοάκουσε ο Μανώλης Λιδάκης και την ίδια χρονιά συνεργάστηκαν μαζί σε καλοκαιρινές συναυλίες.

Στη συνέχεια, όλα πήραν το δρόμο τους με πολλές και σημαντικές συνεργασίες: με τον Γιώργο Χατζηνάσιο και τον Στέφανο Κορκολή με την Βίκυ Μοσχολιού. με τον Γιάννη Σπανό τον Δημήτρη Μητροπάνο με τον Κώστα Μακεδόνα, τον Δημήτρη Μπάση την Γλυκερία τον Γιάννη Κότσιρα, με τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον Μανώλη Μητσιά Τα 5 τελευταία χρόνια βρίσκεται δίπλα στον Δαυίδ Ναχμία και παρουσιάζουν μία ιδιαίτερη παράσταση με ρετρό τραγούδια εποχής 1910 – 1950.

Πληροφορίες για το μουσικό γεγονός:

  • Ημέρες διεξαγωγής: 17 και 27 Δεκεμβρίου 2017
  • Χώρος: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσού – Πλατεία Αγ. Γεωργίου
  • Διεύθυνση: Καρύτση 8, Αθήνα
  • Ώρα έναρξης: 20.00
  • Τιμές εισιτηρίων: 15, 20, 25 ευρώ
  • Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr
  • Site
Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΟι Polis Ensemble παρουσιάσαν το πρώτο τους δίσκο στο Baumstrasse!
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση θεατρικού βιβλίου: «Το Αίνιγμα» του Νικόλα Πανταζή