Η συναυλία My Lord What a Morning θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), παρουσιάζουν συναυλία της Χορωδίας του δήμου Αθηναίων με τίτλο “My Lord What a Morning”.

Τι θα ακούσουμε στη παράσταση My Lord What a Morning

Από τα Negro Spirituals, τα κατανυκτικά, θρησκευτικά τραγούδια των Αφροαμερικανών σκλάβων, στα δημοφιλή τραγούδια των musicals, η Χορωδία του δήμου Αθηναίων παρουσιάζει μια ιδιαίτερη μουσική διαδρομή με έργα, μεταξύ άλλων, των Robert Show, Jester Hairston, John Kander, George Gershwin, Leonard Bernstein και Jerry Bock.

Συμμετέχει ο πιανίστας Δημήτρης Ανούσης και διευθύνει ο μαέστρος Σταύρος Μπερής.

Λίγα λόγια για το χώρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Από το 1957 – έτος ίδρυσης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης- αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους φορείς της πολιτιστικής ζωής του τόπου. Μέσα από ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα εκθέσεων, παραστάσεων, συναυλιών, διαλέξεων και σεμιναρίων προάγουμε την ανταλλαγή απόψεων για την τέχνη, την επιστήμη, την κοινωνία.

Με την αδιάκοπη παρουσία της στην οργάνωση και παραγωγή μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων λειτουργεί ως χώρος συνάντησης του ελληνικού κοινού με τις πιο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές και επιστημονικές τάσεις τόσο από την Αμερική όσο και από τον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.

Σε σταθερή συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών αλλά και το Μουσικό Τμήμα του Hellenic American University πραγματοποιεί διαλέξεις πάνω σε θέματα ιστορίας της μουσικής αλλά και συναυλίες κλασσικής, τζαζ, παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής. Γνωστοί μουσικοί, γκρουπ και χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζονται κάθε χρόνο στον άρτια εξοπλισμένο συναυλιακό χώρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Πληροφορίες για την παράσταση My Lord What a Morning

  • Χώρος: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
  • Ημέρα: Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, 20:30
  • Είσοδος ελεύθερη
  • Πληροφορίες Hellenic American College: 210 3680950
  • www.haec.gr

 

Διαβάστε περισσότερα Μουσικά Νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθρο«Ποιήματα και πεζά», Κ. Γ. Καρυωτάκης και «Από τον Δία στον Χριστό» της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ
Επόμενο άρθροΧριστίνα Μαραγκόζη και Λάμπρος Καρελάς στο Ρυθμός Stage