Η ταινία Mudbound, μια από τις πολλές κινηματογραφικές παραγωγές, οι οποίες έκαναν θόρυβο μέσα στο 2017, σύντομα προβάλλεται σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Μετά από μια ηχηρή παρουσία στο Sundance Film Festival τον περασμένο Ιανουάριο, έρχεται στις Ευρωπαϊκές κινηματογραφικές αίθουσες στις 24 Αυγούστου. Αποτελεί μια ταινία, η οποία καταπιάνεται με τον πόλεμο των πολέμων και την ανθρώπινη ύπαρξη μέσα σε αυτόν. Μέσα από μια προσέγγιση της σκηνοθέτριας Ντι Ρις (Dee Rees), γίνεται προσπάθεια εντοπισμού της πραγματικής θέσης του πολέμου. Μια σκληρή μεταπολεμική κοινωνία, υποδέχεται δύο βετεράνους, μόνο και μόνο για να τους δείξει το σκληρό της πρόσωπο.

Λίγα λόγια για την πλοκή του Mudbound

Δύο άντρες επιστρέφουν στην Αμερική και συγκεκριμένα στην πολιτεία του Μισισίπι, μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο επαναπατρισμός και ο εγκλιματισμός στη «νέα» τους ζωή θα αποδειχθεί πολύ δύσκολος. Ρατσισμός, περιθωριοποίηση και δυσκολίες περιβάλλουν τη ζωή τους εκεί, ανακαλύπτοντας σιγά σιγά το πραγματικό «πεδίο μάχης». Μετά τις βίαιες εμπειρίες και καταστάσεις στο μέτωπο του πολέμου, οι πρωταγωνιστές Γκάρετ Χέντλουντ και Τζέισον Μίτσελ καλούνται να υπερασπιστούν κάτι ακόμα… Το δικαίωμα στη ζωή και στην ανθρώπινη ύπαρξη τους.

Από την σκηνοθέτρια Ντι Ρις, έρχεται μια ταινία ιδιαίτερης προσέγγισης στο ζήτημα του πολέμου. Βασισμένο στο ομώνυμο, βραβευμένο έργο της συγγραφέως Hillary Jordan, το Mudbound έρχεται να εξετάσει τα όρια. Τα όρια μιας φιλίας, γεννημένης μέσα στις πιο ασύμφορες συνθήκες και τα όρια μιας κοινωνίας, η οποία κρίνει, δίχως να κρίνεται πολλές φορές. Η γη, το χώμα, η λάσπη και το καφέ κυριαρχεί στην ταινία, συνδέοντας τον άνθρωπο με τον χώρο, με την πόλη και την κοινωνία του. Η κοινωνία όμως, αν και έπρεπε να αλλάξει, εν τη απουσία του πρωταγωνιστή, έμεινε ίδια κρατώντας προκαταλήψεις και σηψαιμικές ιδέες.

Ένα cast από αξιόλογους και ταλαντούχους ηθοποιούς έρχεται να πλαισιώσει την παραγωγή αυτή. Οι Τζόναθαν Μπανκς, Κάρεη Μάλιγκαν και Τζέισον Κλαρκ συμβάλουν ενεργά στην εξέλιξη της πλοκής της ταινίας Mudbound. Αυτή η κινηματογραφική μεταφορά, ενός αξιόλογου λογοτεχνικού έργου, έχει ήδη προκαλέσει θετικές εντυπώσεις.

Mudbound, στιγμιότυπο της ταινίας
Στιγμιότυπο της ταινίας Mudbound, με τους πρωταγωνιστές Γκάρετ Χέντλουντ και Τζέισον Μίτσελ.
Πληροφορίες για την ταινία Mudbound

  • Σκηνοθεσία: Ντι Ρις
  • Σενάριο: Ντι Ρις, Βίρτζιλ Ουίλιαμς
  • Πρωταγωνιστούν: Τζόναθαν Μπανκς, Κάρεη Μάλιγκαν, Γκάρετ Χέντλουντ
  • Είδος: Δράμα
  • Χώρα: ΗΠΑ
  • Γλώσσα: Αγγλικά
  • Διάρκεια: 120′
  • Χρώμα: Έγχρωμο
  • Έξοδος: 24 Αυγούστου 2017 (Γερμανία)
  • IMDB
Προηγούμενο άρθροΦιλουμένα του Εντουάρντο ντε Φίλιππο, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Διάνα
Επόμενο άρθροΟ Μίλτος Πασχαλίδης τραγουδά για την ΑΚΤ-ΕΙΝ στο Βεάκειο Θέατρο