Οι Μπλε ένα από τα πιο ξεχωριστά συγκροτήματα της ελληνικής ροκ μουσικής ξεκινά φέτος το καλοκαίρι την δική του περιοδεία. Το ελληνικό ροκ συγκρότημα γιορτάζει τα 20 χρόνια ύπαρξης του κάνοντας το γύρω της Ελλάδας και της Κύπρου, κρατώντας στις αποσκευές του γνωστά αγαπημένα τραγούδια που έχουν εντυπωθεί στην καρδιά του ελληνικού κοινού. Ο Γιώργος Παπαποστόλου, ο Γιώργος Παρώδης, η Τζώρτζια Κεφαλά και η Νατάσα Αλεξίου κατάφεραν να χαράξουν μία ξεχωριστή πορεία σαν μουσική ομάδα και αυτό το καλοκαίρι συναντώνται με την Θεοδοσία Τσάτσου να μας «δροσίσουν» με τις καλλιτεχνικές τους επιτυχίες.

Οι Μπλε ξεκινούν μια ιδιαίτερη καλοκαιρινή περιοδεία!

Οι Μπλε – ο Γιώργος Παπαποστόλου (μουσική), ο Γιώργος Παρώδης (στίχοι), η Τζώρτζια Κεφαλά (φωνή) και η Νατάσα Αλεξίου (βιολί) – συναντούν την Θεοδοσία Τσάτσου!

Δεκέμβριος του 1996 και οι Μπλε εμφανίζονται στη δισκογραφία με το πρώτο τους album με τίτλο «ENOXEΣ». Τραγουδίστρια του γκρουπ η Θεοδοσία Τσάτσου.

Ενάμιση χρόνο μετά η Θεοδοσία ξεκινάει το δικό της προσωπικό μουσικό ταξίδι και στο συγκρότημα τα ηνία στη φωνή αναλαμβάνει η Τζώρτζια έως και σήμερα.

Ο χρόνος κυλάει. Η μουσική απρόσμενη πάντα δημιουργεί πολλές φορές τους δικούς της δρόμους και κανείς δεν ξέρει αν και πότε, αυτοί οι δρόμοι κάποτε θα συναντηθούν..

Δεκέμβριος του 2016 και το συγκρότημα «συναντά» τη Θεοδοσία Τσάτσου στη γιορτινή συναυλία για τα 20 χρόνια των ΜΠΛΕ, που γίνεται το έναυσμα για μια σειρά κοινών συναυλιών το 2017 σε Ελλάδα και Κύπρο !

Μαζί τους οι μουσικοί: Πάνος Παπάζογλου (κιθάρα), Χρήστος Κουτσούρης (τύμπανα), Διαμαντής Καραγιαννακίδης (πλήκτρα) και Χρήστος Κλάρος (μπάσο).

Λίγα λόγια για τους Μπλε

Οι Μπλε είναι μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Τα μέλη του συγκροτήματος αποτελούν ο Γιώργος Παπαποστόλου (manager, σύνθεση, φωνή, φωνητικά), ο Γιώργος Παρώδης (στίχοι), η Νατάσα Αλεξίου (βιολί) και η Τζώρτζια Κεφαλά (φωνή).

Το συγκρότημα ουσιαστικά γεννήθηκε μετά την γνωριμία των Γιώργου Παπαποστόλου και του Γιώργου Παρώδη με τη Θεοδοσία Τσάτσου στην Θεσσαλονίκη. Η Θεοδοσία Τσάτσου ήταν η πρώτη ερμηνεύτρια του συγκροτήματος και σε αυτήν ανήκουν τα φωνητικά του παρθενικού δίσκου Ενοχές του 1996. Μετά την απόφασή της να αποχωρήσει και να ακολουθήσει σόλο καριέρα, οι Μπλε συνεργάστηκαν με επιτυχία με τη Τζώρτζια Κεφαλά και τη Melody για τα φωνητικά (δίσκος Μπλε, 1998), με την πρώτη να αποτελεί πλέον την κύρια ερμηνεύτρια του γκρουπ.

Συνολικά, οι Μπλε χαρακτηρίζονται σαν ένα αρκετά πρωτότυπο γκρουπ για τα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, αφού κατάφεραν να συνδυάσουν ποπ-ροκ στοιχεία με έντονες πινελιές από μπλουζ, φανκ αλλά και τζαζ, ενώ ταυτόχρονα σημείωσαν αξιοπρόσεκτη εμπορική επιτυχία

Πληροφορίες για την συναυλία του συγκροτήματος:

Site

Facebook

Προηγούμενο άρθροΤάσος Λειβαδίτης, ένας σύγχρονος υπαρξιακός λυρικός ποιητής
Επόμενο άρθροLove Your Local Market 2017, στη Βαρβάκειο Δημοτική Αγορά το Σάββατο 10 Ιουνίου