Οι Μουσικοί της Καμεράτας, το εξαίρετο Αθηναϊκό σύνολο, θα πραγματοποιήσουν μία μοναδική μουσική παράσταση στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Την μουσική διεύθυνση της βραδιάς έχει αναλάβει ο Γιώργος Πέτρου. Οι Μουσικοί της Καμεράτας θα εκτελέσουν ένα λαμπερό καλωσόρισμα για την καινούργια χρονιά με βαλς, πόλκες και μαζούρκες, από την αυτοκρατορική Βιέννη!

Οι Μουσικοί της Καμεράτας έρχονται με μία μουσική παράσταση με αρώμα από τη Βιέννη!

Oι πρώτες νότες του 2018 στο Μέγαρο Μουσικής μας μεταφέρουν σε ένα ονειρικό ταξίδι στην αυτοκρατορική Βιέννη! Οι Μουσικοί της Καμεράτας, το λαμπερό Αθηναϊκό σύνολο με την διεθνή ακτινοβολία, με επικεφαλής τον υποψήφιο για Γκράμμυ Γιώργο Πέτρου, γιορτάζουν το νέο έτος, την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Μεθυστικές μελωδίες του Γιόχαν Στράους υιού και του Όττο Νικολάι υποδέχονται τη νέα χρονιά στο πλαίσιο της καθιερωμένης πλέον πρωτοχρονιάτικης συναυλίας των Μουσικών της Καμεράτας στο Μέγαρο.

Μια καθόλα βιενέζικη βραδιά πίστη στην παράδοση της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας της Φιλαρμονικής ορχήστρας της Βιέννης, αφιερωμένη σε πολυαγαπημένα χορευτικά έργα που όλοι έχουμε ακούσει και σιγοτραγουδήσει.

Το ωραιότερο μουσικό «ποδαρικό» για τη καινούργια χρονιά με βαλς, πόλκες και μαζούρκες αλλά και με πολλές εκπλήξεις!

Τα έργα που θα παρουσιαστούν

Τον τόνο στην αρχή της βραδιάς δίνει η ζωηρή Εισαγωγή από τις Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ, την απολαυστική όπερα του Otto Nicolai (Όττο Νικολάι) (1810-1849), του γερμανού ιδρυτή της Φιλαρμονικής της Βιέννης, η οποία είναι εμπνευσμένη από την ομώνυμη σαιξπηρική κωμωδία.

Τη συνέχεια μονοπωλεί ο Johann Strauss ll (Γιόχαν Στράους ο Νεότερος) (1825-1899), ο «βασιλιάς του βαλς», ο οποίος ύμνησε τη χαρά της ζωής μέσα από τις αθάνατες χορευτικές μελωδίες του αλλά και μέσα από τις οπερέτες του που άφησαν εποχή. Στο πρόγραμμα της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας των Μουσικών της Καμεράτας εναλλάσσονται τα βαλς «Κρασί, γυναίκα και τραγούδι» και «Η ζωή του καλλιτέχνη» με την «Νέα πιτσικάτο πόλκα» και τη γρήγορη «Τικ τακ πόλκα», μια σύνθεση από την οπερέτα Η Νυχτερίδα.

Άλλωστε, με την αστραφτερή Εισαγωγή της πιο αγαπημένης οπερέτας του Γιόχαν Στράους του Νεότερου αρχίζει το δεύτερο μέρος της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας των Μουσικών της Καμεράτας στο Μέγαρο. Στο πρόγραμμα, η πόλκα-μαζούρκα «Φάτα Μοργκάνα», το βαλς «Ρόδα από τον Νότο», η γαλλική «Πόλκα των χωρικών» και η γρήγορη πόλκα «Eljen á Magyar», ένας ξέφρενος χορευτικός σκοπός εμπνευσμένος από τη μουσική παράδοση των Μαγυάρων, με τον οποίο κλείνει τυπικά η βραδιά. Ή μήπως όχι;

Πληροφορίες για το μουσικό γεγονός:

  • Ημέρα διεξαγωγής: Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018
  • Χώρος: Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)
  • Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα
  • Ώρα έναρξης: 20:30
  • Tιμές εισιτηρίων: 9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) – 12 € -18 € – 26 € – 32 € – 38 € – 45 € (διακεκριμένη ζώνη)
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 72.82.333
  • Site / Facebook / Twitter
Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροH Σαββέρια Μαργιολά και ο Θοδωρής Κοτονιάς στη σκηνή του Κρεμλίνου!
Επόμενο άρθρο«Χείλια λένε παραμύθια» Σε ένα μοναδικό θέμα στο Half Note στις 30/12