Την Παρασκευή 17/11 εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Ηρακλειδών η έκθεση «Αρχαίας Κινεζικής Επιστήμης και Τεχνολογίας». Η έκθεση αποτελεί μέρος της συμφωνίας που συνήφθη ανάμεσα στο Ηρακλειδών και στο Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας με έδρα το Πεκίνο. Την ίδια στιγμή και στο πλαίσιο της παραπάνω συμφωνίας, στο Πεκίνο εγκαινιάσθηκε και εξελίσσεται έχοντας τεράστια επιτυχία η έκθεση «ΕΥΡΗΚΑ, Επιστήμη, Τέχνη και Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων» που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΜΑΕΤ και το Ηρακλειδών, σε επιμέλεια της ομότιμης καθηγήτριας του ΑΠΘ κ. Κλαίρης Παλυβού  και με την επιστημονική επίβλεψη του ομότιμου καθηγητή του ΕΜΠ κ. Θεοδόση Π. Τάσιου.

Μια έκθεση με οικουμενικό χαρακτήρα στο Μουσείο Ηρακλειδών

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στο Museum of Art του Brigham Young University της Γιούτα ξεκίνησε η έκθεση της συλλογής έργων M.C.Escher του Μουσείου. Η έκθεση με τον τίτλο «Other Worlds» θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαΐου 2018.

Στις 6 Οκτωβρίου, μια άλλη συλλογή του Μουσείου, αυτή τη φορά με έργα Victor Vasarely, εγκαινιάστηκε και θα εκτίθεται μέχρι την 25η Μαρτίου 2018 στο World Chess Hall of Fame, στο Μιζούρι. Από 23 Σεπτεμβρίου και μέχρι 7 Ιανουαρίου 2018, παρουσιάζεται στο Bruce Museum του Κονέκτικατ η συλλογή του Μουσείου Ηρακλειδών με αφίσες του Toulouse Lautrec.

Στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην Κύπρο και στο όμορφο κτίριο του παλαιού λιμένα της Λεμεσού, παρουσιάστηκε μέχρι την 6η Νοεμβρίου η έκθεση «Πλεύσις, Ναυπηγική και Ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους».

Το Μουσείο Ηρακλειδών, σε καιρούς δύσκολους και για τον πολιτισμό και τα πολιτιστικά ιδρύματα, αποδεικνύει με τη στάση και τη δράση του και στηριζόμενο στις δικές του δυνάμεις και στους άξιους συνεργάτες του, ότι η εξωστρέφεια είναι ο δρόμος και ο τρόπος παραγωγής και διάχυσης του πολιτιστικού προϊόντος. Ταυτόχρονα, είναι αποφασισμένο να συμβάλει στην εδραίωση παγκοσμίως της πεποίθησης ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί πολιτιστικό κέντρο αναφοράς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση

  • Χώρος: Ηρακλειδών 16 & Απ. Παύλου 37, Θησείο
  • Διάρκεια:
  • Ώρες και μέρες λειτουργίας: Καθημερινά & Σαβ/κο 10:00-18:00
    Πέμπτη 10:00-20:00
  • Είσοδος:  Δευτέρα-Τρίτη: 5 € ,Τετάρτη-Κυριακή: 7 € | Μειωμένο: 5€
  • Επικοινωνία: 210 34 61 981 | Web: info@herakleidon-art.gr
  • http://herakleidon-art.gr/
Διαβάστε περισσότερα Εικαστικά Νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΤο εργαστήρι του δρ. Καλιγκάρι, (Das Kabinett des Dr. Caligari)
Επόμενο άρθροΉρωες του Gérald Sibleyras στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου