Η ταινία «Μητέρα» του σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι (Darren Aronofsky) κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Μετά τον θόρυβο και τις ποικίλες εντυπώσεις που προξένησε στο Φεστιβάλ Βενετίας, παρουσιάζεται στις Νύχτες Πρεμιέρας. Η ταινία αυτή έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ανατρεπτική, με τον Αρονόφσκι να δημιουργεί ένα μύθο, ο οποίος έχει διχάσει. Η ταινία θα κλείσει το φεστιβάλ τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, μετά το πέρας 12 ημερών αφιερωμένων στην τέχνη του κινηματογράφου.

Λίγα λόγια για την πλοκή της ταινίας «Μητέρα»

Ένα ζευγάρι, Τζένιφερ Λόρενς (Jennifer Lawrence) και Χαβιέ Μπαρδέμ (Javier Bardem) ζούνε μια φαινομενικά ήσυχη ζωή. Όμως, την ησυχία και την ηρεμία του γάμου τους έρχονται να χαλάσουν απρόσκλητοι επισκέπτες. Η συμπεριφορά των φιλοξενουμένων τους έρχεται να προκαλέσει αναστάτωση και ανεξήγητες καταστάσεις στο σπιτικό τους. Ξεφεύγοντας από το πλαίσιο του ζεύγους, οι νέοι χαρακτήρες θα γεννήσουν εντάσεις, αντιδράσεις και θα οδηγήσουν στην αναθεώρηση των σχέσεων ανάμεσα τους.

Από τον επιτυχημένο και βραβευμένο σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι, έρχεται η πιο αμφιλεγόμενη ίσως ταινία της χρονιάς. Η ταινία «Μητέρα», ήδη από το trailer, παρουσιάζει στοιχεία της κινηματογραφικής του ματιάς, που εμπεριέχονται σε προηγούμενες παραγωγές. Οι σχέσεις των πρωταγωνιστών κινούνται στα όρια, τα οποία τοποθετούνται και αναιρούνται από τους ίδιους. Παράλληλα ένα cast σπουδαίων ηθοποιών εμψυχώνουν τους κινηματογραφικούς χαρακτήρες. Εκτός των δύο πρωταγωνιστών, οι Εντ Χάρις (Ed Harris) και Μισέλ Φάιφερ (Michelle Pfeiffer) συμπληρώνουν μοναδικά την παραγωγή.

Μητέρα, η πρωταγωνίστρια Τζένιφερ Λόρενς
Μητέρα, του Ντάρεν Αρονόφσκι, η πρωταγωνίστρια Τζένιφερ Λόρενς.
Η «Μητέρα» από την Βενετία στις Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας

Στην επίσημη προβολή της στη Βενετία, η «Μητέρα» έλαχε διπλής υποδοχής. Από τη μια κάποιοι θεατές αποδοκίμασαν εμφανώς την παραγωγή και από την άλλη, μέρος των θεατών χειροκροτούσε μια επιτυχία. Στο παρελθόν, τέτοια φαινόμενα απέδειξαν ότι τελικά η εκάστοτε ταινία ήταν μια αρκετά καλή, ιδιαίτερη και αξιόλογη κινηματογραφική παραγωγή. Εν μέσω αυτών των αντικρουόμενων απόψεων, οι Έλληνες κινηματογραφόφιλοι έχουν την ευκαιρία, πριν την επίσημη πρεμιέρα στην Ελλάδα, να αξιολογήσουν την ταινία αυτή. Η προβολή της ταινίας θα γίνει στον κινηματογράφο Δαναός στις 20:00, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου. Η είσοδος θα είναι δωρεάν μόνο με προσκλήσεις, οι οποίες θα διατεθούν μέσω διαγωνισμού. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους από τις 19 Οκτωβρίου 2017.

Trailer της ταινίας «Μητέρα»

Πληροφορίες για την ταινία «Μητέρα» και τις Νύχτες Πρεμιέρας

  • Σκηνοθεσία – Σενάριο: Ντάρεν Αρονόφσκι
  • Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Εντ Χάρις, Μισέλ Φάιφερ
  • Είδος: Δράμα, Τρόμου, Μυστήριο
  • Χώρα: ΗΠΑ
  • Γλώσσα: Αγγλικά
  • Διάρκεια: 121′
  • Ημερομηνία εξόδου: 19 Οκτωβρίου 2017 (Ελλάδα)
  • IMDB
  • Official Facebook page
  • Νύχτες Πρεμιέρας
Προηγούμενο άρθροLa La Land – live in concert: Ζήσαμε μία μαγική εμπειρία
Επόμενο άρθροΗ πικρή τριλογία του Νεοφασισμού, του Α. Πινακουλάκη στο Επί Κολωνώ