Υπάρχει μια αμοιβαία συμπάθεια ανάμεσα στους Momix και το ελληνικό κοινό και αυτό το επιβεβαιώνει η τάση τους να επιστρέφουν συνεχώς για νέες παραστάσεις. Το 2015 παρουσίασαν μια σειρά από αποσπάσματα, τρία εκ των οποίων προέρχονταν από την παράσταση Opus Cactus. Αυτή τη φορά θα χορέψουν ολόκληρο το Opus Cactus σε χορογραφία πάντα Moses Pandleton. Οι Momix είναι γνωστοί για την εντυπωσιακές τους σκηνικές παρουσίες. Έχουν χαρακτηριστεί «Παραβάτες των φυσικών νόμων», «Μάγοι χορευτές», «Αλχημιστές των ψευδαισθήσεων μας», «Ταχυδακτυλουργοί Ακροβάτες» και πολλά άλλα. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής και χορογράφος τους M. Pandleton δημιουργεί υπερθεάματα παντρεύοντας τον χορό με τον αθλητισμό και την ακροβασία.

Momix Opus Cactus
Οι Momix συνδιάζουν τον χορό με τον αθλητισμό και την ακροβασία
Η παράσταση Opus Cactus των Momix

Το Opus Cactus προοριζόταν αρχικά για 20λεπτη παράσταση για το Μπαλέτο της Αριζόνα. Από το 2001 όπως που σχεδιάστηκε και για 10 χρόνια σημείωσε τεράστια επιτυχία. Στην πορεία των χρόνων αυτών εξελίχθηκε σταδιακά σε κανονική performance. Στη σκηνή συνδέονται αρμονικά η χλωρίδα και η πανίδα του μικρόκοσμου της ερήμου Σονόρα στην Αριζόνα. Το Opus Cactus κατά τα λεγόμενα των μέσων είναι ένας «αέναος σκηνικός σουρεαλισμός, τολμηρό παιχνίδι μεταμορφώσεων που υπνωτίζει το θεατή και φλερτάρει με την οφθαλμαπάτη, χορταίνοντας τις αισθήσεις μας και αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες της σπουδαίας αυτής ομάδας.»

Ο Moses Pandleton των Momix
Ο Moses Pandleton των Momix
Ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής των Momix Moses Pandleton

Συνεχίζω να ενδιαφέρομαι στο να χρησιμοποιώ το ανθρώπινο σώμα για να εξερευνήσω μη ανθρώπινους κόσμους…

-Moses Pandleton

Το κεφάλι πίσω από την φαντασμαγορία αυτή ακούει στο όνομα Moses Pandleton. Καλλιτεχνικός διευθυντής και μόνιμος χορογράφος των Momix, ο Pandleton ακολούθησε αντισυμβατική καριέρα θα έλεγα κανείς μέχρι να καταλήξει να εργάζεται ως χορογράφος. Γεννήθηκε το 1949 στην επαρχία του Βόρειου Βερμόντ των Η.Π.Α. και σπούδασε Αγγλική φιλολογία. Το 1967 αναδείχθηκε πρωταθλητής Αμερικής στο σκι και αργότερα Ολυμπιονίκης. Ο δρόμος για την επιτυχία του στον κλάδο του σκι ήταν στρωμένος, ωστόσο ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να αποσυρθεί. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας του υποχρεώθηκε σε μαθήματα κλασικού χορού.

Η υποχρέωση όμως σύντομα έγινε ανάγκη και ο Pandleton ανακάλυψε έναν καινούργιο κόσμο. Μόλις έγινε καλύτερα αποφάσισε να στραφεί στον χώρο της χορογραφίας, της σκηνοθεσίας και της διεύθυνσης μεγάλων events. Έχει χορογραφήσει τελετές έναρξης και λήξεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες,  στη Σκάλα του Μιλάνου, στο Φεστιβάλ του Σπολέτο, στις όπερες του Βερολίνου, του Μονάχου και του Νανσύ. Ακόμη έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Yuri Lyubimov, η Lina Wertmuller και ο Martin Scorsese. Ενεργός είναι και στον τομέα της μουσικής με χορογραφίες σε videoclip τραγουδιστών ή σχημάτων όπως ο Prince, ο Peter Gabriel, η Cathy Dennis, οι Shadofax και οι White Lion. 35 χρόνια πριν ίδρυσε του Momix και η ιστορία από εκεί και έπειτα είναι γνωστή.

Δείτε το trailer της παράστασης Opus Cactus από τους Momix

https://www.youtube.com/watch?v=PJKIO93zBg4

Πληροφορίες της παράστασης Opus Cactus από τους Momix

Ημερομηνίες και Ώρα Έναρξης παραστάσεων:

  • Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου, ώρα 20.30
  • Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, ώρα 17.00 και 21.00
  • Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου, ώρα 17.00 και 21.00
  • Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου, ώρα 20.30
  • Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου, ώρα 17.00 και 21.00

Τόπος: Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ. 210 32 13 100

Τιμές εισητηρίων: Ζώνη Δ: 20€, Ζώνη Γ: 30€, Ζώνη Β: 40€, Ζώνη Α: 50€, Διακεκριμένη Ζώνη: 60€. Για παιδιά, μαθητές, φοιτητές, άνεργους, έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες: Ζώνη Δ: 16€, Ζώνη Γ: 24€, Ζώνη Β: 32€, Ζώνη Α: 40€, Διακεκριμένη Ζώνη: 48€. Για ανέργους ειδική τιμή: 15€ στην Ζώνη Δ. | Προπώληση τηλεφωνικά στο 11876, στα ταμεία του Παλλάς και στο viva.gr

Συντελεστές της παράστασης Opus Cactus από τους Momix
Momix Van Wezel
Οι Momix χορεύουν το Opus Cactus στο Van Wezel

Σκηνοθεσία, Χορογραφία: Moses Pandleton

Χορεύουν: Jennifer Chicheportiche, Rebecca Rasmussen (Dance Captain), Catherine Jaeger, Jerrica Blankenship, Amanda Diehl-Hulen, Beau Campbell, Jocelyn Wallace, Lauren Jaeger, Steven Ezra (Dance Captain), Changyong Sung, Greg Dearmond, Anthony Bocconi, Jason Williams, Morgan Hulen

 

Προηγούμενο άρθροΗ Αποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση – 2η παράταση παραστάσεων στο Θέατρο Άττις
Επόμενο άρθροΠόλη χωρίς Εβραίους: Βρέθηκε η ταινία- προμήνυμα για την άνοδο των Ναζί