Ο Μιχάλης Καταχανάς, ο Βασίλης Τζαβάρας και ο Μελέτης Πόγκας συναντιούνται για πρώτη φορά ως τρίο επί σκηνής την Tρίτη 21 Νοεμβρίου. Σε μια μουσική παράσταση που ξεκινά από τη δεκαετία του ’30. Με τραγούδια του Fats Waller και κομμάτια του Django Reinhardt, φτάνουν μέχρι τις μπαλάντες του Tom Waits, και τις σκοτεινές επανεκτελέσεις παλιών blues τραγουδιών.

Μία συναυλία που γίνεται για πρώτη φορά ως «tangled up in blue trio» επί σκηνής. Με swing, blues & folk adventure στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Ταλαντούχοι και πολυπράγμονες ο καθένας ξεχωρίζει στο είδος του. Ο Μιχάλης Καταχανάς στο βιολί και τη βιόλα, Ο Μελέτης Πόγκας στην κιθάρα, το banjo και τη φωνή και ο Βασίλης Τζαβάρας στο πιάνο, την κιθάρα, τη φυσαρμόνικα, και τη φωνή

Μιχάλης Καταχανάς, Μελέτης Πόγκας και Βασίλης Τζαβάρας

Μιχάλης Καταχανάς

Ο Μιχάλης Καταχανάς ξεκίνησε βιολί σε ηλικία οκτώ ετών. Το 1990 εισήχθη στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και το 1999 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το 2008 έγινε δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Σύγχρονου Αυτοσχεδιασμού του New England Conservatory of Music στη Βοστόνη των Η.Π.Α.

Το 2010 κέρδισε υποτροφία από το «Ίδρυμα Γεροντέλη» και αποφοίτησε το Μάιο του 2010. Έχει συνεργαστεί με τους Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκο Ξυδάκη, Δήμο Δημητριάδη, Jackie Leven, και Antony Coleman.

Το 2010 συμμετείχε στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου Τρισεύγενη σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου και μουσική Τάκη Φαραζή. Έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μελέτης Πόγκας

Ο Μελέτης Πόγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε Αρμονία στο ωδείο «Φίλιππος Νάκας» καθώς και ηλεκτρική κιθάρα και Jazz αρμονία με τον Γιώτη Σαμαρά. Από τις αρχές του ’90 παίζει σε διάφορα Jazz και Blues σχήματα σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Είναι ιδρυτικό μέλος του swing συγκροτήματος «Take the Money and Run», με τα albums «How the story goes…» και «Aged 15 years» στο ενεργητικό τους.Συμμετέχει επίσης και στα σχήματα – «Blues Fathers & the Swingers», «Slice of Jazz» και στο ντουέτο «Tangled up in blue».

Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις καθώς και για ντοκιμαντέρ στην κρατική τηλεόραση. Από το Σεπτέμβριο 2009 διδάσκει ηλεκτρική κιθάρα και αρμονία της Jazz στη Σύγχρονη Μουσική Σχολή Αλίμου.

Βασίλης Τζαβάρας

Ο Βασίλης Τζαβάρας γεννήθηκε το 1973. Σε ηλικία 15 χρονών ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας με τον Πέτρο Μαλουκάτο. Αργότερα παρακολούθησε μαθήματα τζαζ και αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Τζαζ κιθάρας με το Βασίλη Ρακόπουλο, κλασικό τραγούδι με την Αθανασία Μπεζούγλη και ανωτέρων θεωρητικών με τον Κώστα Βαρότση.

Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια τόσο στην Αθήνα όσο και στο Βέλγιο. Από το 1992 και μετά έχει εμφανιστεί σε συναυλίες εντός και εκτός Αθηνών με συγκροτήματα (Occasional Dream, Take the Money and Run κ.ά.).

Συμμετείχε στην Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών στη Ρώμητο 1999 με τους Occasional Dream και στην Αθήνα το 2003 με το Project 37. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει τις εμφανίσεις με τους Take the Money and Run, το Belleville Duet και το Project 37.

Μουσικοί Συντελεστές

  • Βιολί, βιόλα Μιχάλης Καταχανάς
  • Πιάνο, κιθάρα, φυσαρμόνικα, φωνή Βασίλης Τζαβάρας
  • Κιθάρα, banjo, φωνή Μελέτης Πόγκας
Περισσότερες Πληροφορίες

  • Ημερομηνία: Tρίτη 21 Νοεμβρίου 2017
  • Ώρα: 21:30 το βράδυ
  • Τιμή: 6 ευρώ
  • Τοποθεσία: κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων
  • Διεύθυνση: Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α , Κυψέλη, Αθήνα
  • Τηλ. Επικοινωνία: 213.00.40.496 & 69.45.34.84.45
  • Επίσημη σελίδα Κ.Ε.Τ. 
Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ
Προηγούμενο άρθρο“ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ” επιμελείται η Ράνια Καπελιάρη
Επόμενο άρθροΙσπανική δραματουργία – 5 προτάσεις στην ελληνική θεατρική σκηνή