Η νέα παράσταση της ομάδας nomadesartcore, mitrόο / σημείο 2.0, είναι εμπνευσμένη από  καταγεγραμμένες λέξεις μιας άστεγης η οποίες βρέθηκαν τυχαία στον Εθνικό Κήπο. Πρόκειται για μια γυναίκα που αναζητά την ταυτότητά της μέσα στα χαλάσματα της κοινωνίας, που αναζητά ένα καινούριο μητρώο.

Μήτρα λέξεων, σκέψεων και αντικείμενων η παράσταση αναμετριέται με τις επιλογές που μας παραμόρφωσαν , μας αποξένωσαν και αναζητά μαζί με τον θεατή
την Μεταμόρφωση. Πρώτη ύλη αποτελούν όλα όσα μας βαραίνουν και θέλουμε να αφήσουμε. Kάθε παράσταση είναι μοναδική, όπως και η σύνθεση των θεατών της.

“Είναι σημαντικό να γνωριστούμε…”

mitrόο / σημείο 2.0
mitrόο / σημείο 2.0
Αναλυτικότερα για το mitrόο / σημείο 2.0

Μετά την πρώτη παρουσίαση του mitrόο στο Χοροχρόνο του Βοτανικού, εμφανίζεται πάλι αυτή τη φορά στον χώρο του Πολυτεχνείο. Συνεχίζουμε να αναζητάμε τις δονήσεις των λέξεων που βρέθηκαν στον δρόμο, για το πώς φτάσαμε ως εδώ, σε ένα χώρο ορόσημο των τελευταίων πενήντα χρόνων. Τόσο δυνατός σε μνήμες όσο και αμφιλεγόμενος στην μέχρι σήμερα χρήση του. Εκεί ανάμεσα σε συνθήματα , στην αίθουσα 13 του κτηρίου Γκίνη, αναζητάμε ένα καινούριο μητρώο. To mitrόο / σημείο 2.0, αποτελεί ένα καλλιτεχνικό παζλ που αναδομείται και επικοινωνεί εκ νέου. Το θέατρο εδώ , συνομιλεί με τα εικαστικά, τη μουσική , το βίωμα και με όπλο το χιούμορ μορφοποιεί μαζί με το κοινό, τις έννοιες  της οικογένειας , της  εργασίας , του έρωτα, της απελευθέρωσης και της σωτηρίας.

Ποια είναι η “nomadesartcore”;

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία nomadesartcore δημιουργήθηκε το 2011 με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό του θεάτρου σε σχέση με τις άλλες τέχνες, όπως επίσης και της σχέσης του με την κοινωνία και τον άνθρωπο. Μιας και η κοινωνία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μετατοπίζεται αέναα, η κίνηση, η παρατήρηση, η αλλαγή και η σύνθεση είναι τα εργαλεία της εταιρείας στον δρόμο της δημιουργίας. Γίνεται προσπάθεια να βρεθεί και πάλι ο λόγος και ο τρόπος των αναπαραστάσεων στις μέρες μας. Με κέντρο τον άνθρωπο, με λόγο που γεννάτε εντός μας δημιουργώντας διαλόγους, τα μέλη της ομάδας αφουγκράζονται και εκφράζονται μέσα από καλλιτεχνικές διαδρομές. Η κίνηση και η ανασφάλεια είναι το μόνο σταθερό σημείο. Στόχος η δημιουργία πυρήνων, που να μπορούν και μόνοι τους να υπάρχουν, να προτείνουν, να εκφράζονται.

mitrόο / σημείο 2.0
mitrόο / σημείο 2.0
Πληροφορίες για το mitrόο / σημείο 2.0

Κάθε Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα στις 20.00

Χώρος: Ε. Μ. Πολυτεχνείο, Κτήριο Γκίνη*

Διεύθυνση: Στουρνάρη 45

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Τηλέφωνο: 6943637456 (απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση)

 

Ερμηνεύει: Ζωή Δρακοπούλου

Σκηνική σύνθεση: Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης

Εικαστική σύνθεση: Μαρία Καραθάνου

Κείμενο: Γιάννης Σιούτης

Μουσική επιμέλεια, sound design: Κώστας γ

Video,sketch: Γιάννης Νικολόπουλος

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Amodini Κωστάκη

Οργάνωση Παραγωγής: Υρώ Τακάκη

Τεχνική υποστήριξη: Νίκος Παπαϊωάννου

 

Το site της ομάδας nomadesartcore

To trailer της παράστασης mitrόο / σημείο 2.0:

https://www.youtube.com/watch?v=yd5KTprwL1s

 

*το Κτήριο Γκίνη του Ε.Μ.Π. μετά από πρωτοβουλία της κατάληψης Θεμιστοκλέους και σε συνεργασία με αλληλέγγυες/ ους, τελεί υπό κατάληψη προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό οικογένειες προσφύγων. Η παράσταση συνεχίζει κανονικά στην αίθουσα 13.

Προηγούμενο άρθρο« Ο πιο μακρύς δρόμος » στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθρο« Ματιές στο Σύμπαν : Αστροβιολογία & Αϊνστάιν »