Ένα ρεσιτάλ τραγουδιού με την υψίφωνο Μάιρα Μηλολιδάκη και τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη σε έργα των Claude Debussy και Arnold Schoenberg. Στο επίκεντρο της συναυλίας βρίσκονται τα Πέντε τραγούδια σε ποίηση Baudelaire του δεύτερου και τα Τραγούδια του καμπαρέ του πρώτου, έργα στα οποία ο ιμπρεσιονισμός και ο εξπρεσιονισμός αντίστοιχα φανερώνονται ανάγλυφα στην πιο εξωστρεφή και αισθησιακή μας εκδοχή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

C. Debussy (1862 -1918)
Πέντε τραγούδια σε ποίηση Μπωντλαίρ
L’Ile joyeuse

A. Schoenberg(1874-1951)
Έξι μικρά κομμάτια για πιάνο, έργο 19
Brettl-Lieder (τραγούδια του καμπαρέ)

Λίγα λόγια για τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη

Ο Τίτος Γουβέλης σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή, στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου με τον Peter Katin και στη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας με τον Fali Pavri ως υπότροφος του Σωματείου Τζίνα Μπαχάουερ, του Ιδρύματος Ωνάση και του ΙΚΥ. Τα τελευταία χρόνια μελετά τακτικά με τον διάσημο πιανίστα και παιδαγωγό Dominique Merlet στο Παρίσι. Επίσης μελέτησε εκκλησιαστικό όργανο ως υπότροφος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τον Nicolas Kynaston.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Βασιλική Εθνική Ορχήστρα της Σκωτίας, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την Academica Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου κ.ά., συνεργαζόμενος με διακεκριμένους αρχιμουσικούς (E. Tabakov, A. Paris, Β. Φιδετζή, Ν. Αθηναίο, Β. Χριστόπουλο, Γ. Πέτρου κ.ά.). Δίνει τακτικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Μεγ. Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Σερβία, Τουρκία, Νότιο Κορέα, Νιγηρία και Κύπρο).

Παράλληλα δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο της μουσικής δωματίου συνεργαζόμενος με σημαντικούς καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα (Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, Σύνολο «Κύκλος», Melos Brass κ.ά.). Με τον πιανίστα Χαράλαμπο Αγγελόπουλο συνεργάζονται τακτικά σε ρεπερτόριο για δύο πιάνα και τέσσερα χέρια. Από κοινού με την υψίφωνο Μάιρα Μηλολιδάκη έχουν την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ «Μουσικοί ΣυνΤΟΝισμοί» στο πολιτιστικό κέντρο Beton7 στην Αθήνα.

Η υψίφωνος Μάιρα Μηλολιδάκη

Η Μάιρα Μηλολιδάκη είναι απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών, με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο κλασσικό τραγούδι στο Μιλάνο με τη Maria Luisa Cioni. Συνέχισε τις σπουδές της με την Renata Scotto, ως μέλος του Opera Studio της Accademia di Santa Cecilia (Ρώμη). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα τραγουδιού με τους Κ. Πασχάλη, Φρ. Βουτσίνο, Α. Χριστοφέλλη, καθώς επίσης μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού και κίνησης στην Σχολή Εμπρός-Εργαστήριο.

Έχει βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς για νέες λυρικές φωνές Enrico Caruso 2003 και Francesco Maria Martini 2003. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Όπερα Δωματίου Αθηνών, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, το κουϊντέτο Melos Brass, τον οργανίστα J. Geffert, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Έχει συμπράξει με την Ορχήστρα των χρωμάτων, την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, την Συμφωνική Ορχήστρα Tito Schipa, την Ορχήστρα I Pomeriggi Musicali, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία (Μιλάνο, Teatro dal Verme, Ρώμη, Accademia di Santa Cecilia), την Πορτογαλία (Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής, Casa de Mateus). Τον Νοέμβριο 2007 έδωσε ρεσιτάλ στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

Πληροφορίες

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
  • Ώρα: 20:30
  • Τοποθεσία: ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ Β & Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ
  • Διεύθυνση: Λ. Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 10671 Αθήνα
  • Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-3611206
  • Είσοδος:  20, 15, 10 ευρώ
  • Links: Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη

 

Προηγούμενο άρθροΛεωνίδας Σαραντόπουλος & Δημήτρης Βερδίνογλου 15.1 στο Beton7
Επόμενο άρθροLost in the Bewilderness- Χαμένοι στο Πουθενά