Το project space της Α.Σ.Κ.Τ., Circuits and Currents, παρουσιάζει την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου την έκθεση μικροί τόποι: οδηγίες χρήσης. Η έκθεση είναι προϊόν της ετήσιας συνεργασίας 8 τεταρτοετών φοιτητών του Γ’ Εργαστηρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Με επιβλέποντα τον διδάσκοντά τους κ. Παντελή Χανδρή και επιμελήτρια της έκθεσης την ιστορικό τέχνης κ. Παυλίνα Κύρκου, οι συμμετέχοντες που θα παρουσιάσουν τα έργα τους είναι οι εξής:

Ευαγγελία Δημητρακοπούλου, Κωνσταντίνος Κόντης, Φωτεινή Μαρκοστάμου, Βιβή Μήλιου, Θεόδωρος Μπαργιώτας, Ελένη Παπαθανασίου, Μαρία Σμαργιαννάκη, Στάθης Φώτης

Η «συνάντηση» αυτή έλαβε χώρα μέσα στο θεωρητικό πλαίσιο των  «κήπων», το εναρκτήριο σημείο για την παραγωγή των έργων και τη σύνθεση της έκθεσης. Κεντρικός θεματικός άξονας είναι, λοιπόν, ο «κήπος». Από τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας, μέχρι τον παραδοσιακό περσικό κήπο κι από τον περίκλειστο κήπο του Μεσαίωνα, μέχρι τον βιωμένο, γνώριμο, οικιακό κήπο. Ο κήπος, ως ένα φαινόμενο οικείο και συγχρόνως υπερβατικό.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Κατά τη διάρκειά του εργαστηρίου διερευνήθηκαν ζητήματα του διαχρονικού και διαπολιτισμικού χαρακτήρα του κήπου, μέσω επισκόπησης των ποικίλων τυπολογιών του. Αναδείχθηκε ο τρόπος με τον οποίον ο κήπος αρθρώνει έναν εγκιβωτισμό στην αφήγηση του χώρου και συνιστά μια κατεξοχήν ετεροτοπία. Σαν ένα πεδίο συμπύκνωσης νοημάτων, αλλά και μεταφοράς.

Οι καλλιτέχνες χαρτογραφούν ο καθένας από έναν νέο κήπο, ως τόπο, ως χώρο, ως ιδανικό, ως εκδοχή ή αποκατάσταση του πραγματικού. Καταπιάνονται με όψεις του έξω και του μέσα, άλλοτε συνδέοντάς τα με το καθημερινό, κι άλλες φορές αναθεωρώντας το οικείο. Μας φανερώνουν κατευθύνσεις και τρόπους, που μπορεί να ιδωθεί, να βιωθεί και να ερμηνευτεί ο κήπος. Να περικλείει την παρουσία μας ή να περικλείεται εντός μας. Προτείνουν, τελικά, «μικρούς κήπους», «μικρούς τόπους» που προκύπτουν από κοινή βάση και υποδεικνύουν οι ίδιοι τις «οδηγίες χρήσης» τους.

Πληροφορίες έκθεσης μικροί τόποι: οδηγίες χρήσης

  • Χώρος: Circuits and Currents Project Space of the Athens School of Fine Arts – Νοταρά 13 & Τοσίτσα, Εξάρχεια
  • Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017, στις 20.00
  • Διάρκεια έκθεσης: 12- 28 Ιανουαρίου 2017
  • Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη και Παρασκευή 17.00 – 20.00, Σάββατο 12.00 – 17.00
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση μικροί τόποι: οδηγίες χρήσης μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Circuits and Currents πατώντας εδώ.
Προηγούμενο άρθροBroken του Άγι Ζήτα στην γκαλερί Έρση από 12 Ιανουαρίου
Επόμενο άρθροΟ Φόβος τρώει τα σωθικά του Ρ. Β. Φασμπίντερ στο Θέατρο Τέχνης