Μικρές χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τις εκδόσεις Κέδρος

Μικρές χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τις εκδόσεις Κέδρος

Μικρές χριστουγεννιάτικες ιστορίες είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Ντονατέλα Μπίντι Μονταΐνι από τις εκδόσεις Κέδρος που φιλοδοξεί να διαβαστεί περισσότερο απ’ οποιοδήποτε άλλο τα φετινά Χριστούγεννα!

Πώς ήταν άραγε ο Άγιος Βασίλης στα παιδικά του χρόνια; Πώς μοιάζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίζουν τα ζώα στο δάσος; Τι κρύβει το μυστηριώδες πακέτο που βρήκε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ο μικρός Κόζιμο; Τι γίνεται όταν ο Άγιος Βασίλης ναυαγεί σ’ ένα νησί ιθαγενών;

Απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις θα μπορέσει να δώσει μόνο όποιος διαβάσει το νέο βιβλίο της Ντονατέλα Μπίντι Μονταΐνι, Μικρές χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο Μικρές χριστουγεννιάτικες ιστορίες

Δώδεκα μικρές ιστορίες με ήρωες και χαρακτήρες βγαλμένα από το χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Με χιούμορ, παιχνιδιάρικη διάθεση και αρκετή φαντασία, η συγγραφέας κατάφερε να γράψει ιστορίες που θα κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών άνω των 6 ετών και θα τους ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων. Την μετάφραση επιμελήθηκε η Ελένη Τουλούπη και την εικονογράφηση η Ελίζα Παγκανέλι.

Γιατί τα Χριστούγεννα είναι ξεχωριστά, όχι μόνο χάρη στις διακοπές, στα φώτα ή στα δώρα. Είναι μια ευκαιρία να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των άλλων ή να εκφράσουμε τις δικές μας. Αυτό το ιδιαίτερο, μαγευτικό πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανεύουν οι δώδεκα πρωτότυπες ιστορίες του βιβλίου.

από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

H Ντονατέλα Μπίντι Μονταΐνι γεννήθηκε και ζει στην Φλωρεντία. Σπούδασε Μεσαιωνική Ιστορία και για πολλά χρόνια δίδαξε στη Μέση Εκπαίδευση. Γράφει για τη χαρά της έμπνευσης και της αφήγησης, και γιατί μέσα από τη γραφή εξερευνά τις επιθυμίες και τους φόβους των νέων. Συνεργάζεται με μερικούς από τους καλύτερους ιταλικούς εκδοτικούς οίκους, και τα βιβλία της έχουν λάβει σημαντικά βραβεία και έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες.

Πληροφορίες για το βιβλίο

  • Τίτλος: Μικρές χριστουγεννιάτικες ιστορίες
  • Συγγραφέας: Ντονατέλα Μπίντι Μονταΐνι
  • Εκδόσεις: Κέδρος
  • Έτος έκδοσης: 2017
  • Σελίδες: 160
  • ISNB: 978-960- 04-4864- 1
Διαβάστε περισσότερες βιβλιοπαρουσιάσεις

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply