Ο Wild Drawing (aka WD) με το Solo Show “Late Night Tale”  στην γκαλερί Sarri 12, επιχειρεί μια δεύτερη αφήγηση στο γνωστό παραμύθι Alice in Wonderland. Ο χώρος, που καλύπτεται από μια τοιχογραφία 350 m² μεταμορφώνεται σε Woundedland, όπου ο Wild Drawing οπτικοποιεί τις σκέψεις του για κοινωνικο-πολιτικά φαινόμενα και ζητήματα όπως ο καταναλωτισμός, ο πόλεμος, η προσφυγιά και η καταστροφή της φύσης, μεταξύ άλλων. Φαινόμενα που όλοι σήμερα βιώνουμε στην παγκόσμια εποχή που διανύουμε. Με καλλιτεχνικό και κοινωνικό background ένα κράμα Aνατολής-Δύσης συνδυασμένο με μοναδικό τρόπο, και μέσα από μια αιχμηρή ματιά, ο Wild Drawing μας καλεί να τον ακολουθήσουμε στη Woundedland.

WD Solo Show "Late Night Tale" Photo by Arilena Dimitriou
Ο WD μας δείχνει την αντίθεση φύσης με τεχνολογίας. (Photo by Arilena Dimitriou)

Το ορθογώνιο δωμάτιο και ο Wild Drawing ξεκινά να μας αφηγείται μια ιστορία αριστερόστροφα για την πληγωμένη Αλίκη, δείχνοντας μας εικόνες από τον άνθρωπο και την ομορφιά και ηρεμία που τον διακατείχαν όταν ζούσε στην φύση, μακριά από την τεχνολογία και τον καταναλωτισμό.

Ωστόσο ο άνθρωπος κατεχόμενος από δίψα για ανταγωνισμό και εξουσία, δεν νιώθει ευχαριστημένος με αυτά που ήδη έχει και αναζητεί παντού και άλλα, φτάνοντας στο σημείο του υπερκαταναλωτισμού και της απομάκρυνσης του από την φύση.

WD Solo Show "Late Night Tale" Photo by Arilena Dimitriou
Ο σύγχρονος άνθρωπος ως θύμα του καταναλωτισμού. (Photo by Arilena Dimitriou)

Ο Wild Drawing οπτικοποιεί την νέα ταυτότητα που δίνει στον άνθρωπο ο καταναλωτισμός, η οποία τον αλλάζει εξολοκλήρου, τον κάνει σκυθρωπό με οποιοδήποτε αγαθό και να έχει στην κατοχή και τον εγκλωβίζει σε ένα καινούργιο κοινωνικό γίγνεσθαι που και ο ίδιος δεν ξέρει πώς να δραπετεύσει. Οι διαπροσωπικές σχέσεις έχουν αντικατασταθεί από τα υλικά αγαθά, τα οποία ωστόσο ποτέ δεν θα καταφέρουν να πάρουν την θέση της ανθρώπινης επαφής.

Ο Uncle Sam, που αποτελεί γνωστή εθνική προσωποποίηση της αμερικανικής κυβέρνησης ή των ΗΠΑ, σε παραλλαγή απο τον WD. (Photo by Arilena Dimitriou)
Ο Uncle Sam, που αποτελεί γνωστή εθνική προσωποποίηση της αμερικανικής κυβέρνησης ή των ΗΠΑ, σε παραλλαγή απο τον WD. (Photo by Arilena Dimitriou)

Οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να θυματοποιούν τον άνθρωπο, να τον χειραγωγούν, να καταστρέφουν πόλεις, να εκφοβίζουν, να δημιουργούν πολέμους και να σκοτώνουν ανθρώπους στον βωμό του πλούτου και της εξουσίας. Οι πρόσφυγες γίνονται ορδές, μεγάλοι και μικροί ξεριζωμένοι από τα σπίτια τους καταφεύγουν σε άλλες χώρες, με όνειρο τους μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη της Δύσης και της αφθονίας.

WD Solo Show "Late Night Tale" Photo by Arilena Dimitriou
Ο WD παρουσιάζει το μεταναστευτικό, που αποτελεί ένα απο τα τρέχοντα μεγάλα προβήματα της Ελλάδας. (Photo by Arilena Dimitriou)
WD Solo Show "Late Night Tale" Photo by Arilena Dimitriou
Η Δυτική Ευρώπη ως η κακιά βασίλισσα του παραμυθιού με το πρόσωπο της καγκελαρίου της Γερμανίας. Στα χέρα της κρατά ένα γουρουνάκι-κουμπαρά, ένδειξη του συσσωρευμένου πλούτου της Δύσης και πίσω η ταμπέλα Nothing is free, που μας παραπέμπει στην ταμπέλα του στρατοπέδου του Auschwitz. (Photo by Arilena Dimitriou)

Η Δυτική Ευρώπη δεν θέλει να γίνει χώρα υποδοχής για τους πρόσφυγες, ούτε να δώσει ένα κομμάτι από τον συσσωρευμένο πλούτο που κατέχει. Οι πολιτικοί της στέλνουν μηνύματα αλληλεγγύης και συμπόνιας στους πληγέντες, αλλά καμία ουσιαστική και πραγματική βοήθεια. Η αρχές του καπιταλισμού κηρύττουν: Nothing is free, αρά και σε τίποτα δεν τίθεται θέμα μοιράσματος.

WD Solo Show "Late Night Tale" Photo by Arilena Dimitriou
Πλύση εγκεφάλου και παρακολούθηση από τα media. (Photo by Arilena Dimitriou)

Μετά τις κυβερνήσεις, σειρά παίρνουν τα καθοδηγούμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα social media, που έχουν εισβάλει στην ζωή του ανθρώπου και κάνοντας του πλύση εγκεφάλου, δημιουργούν φοβισμένους και πειθήνιους πολίτες. Ταυτόχρονα, τα media αφαιρώντας από τον άνθρωπο την δημιουργικότητα και την φαντασία του, καταφέρνουν να τον κάνουν ανίκανο για οποιάδηποτε επανάσταση και αλλαγή. Οι άνθρωποι, τελικά, επιλέγουν να μένουν αθόρυβοι και βολεμένοι μέσα στις τσιμεντένιες πόλεις τους.

WD Solo Show "Late Night Tale" Photo by Arilena Dimitriou
Ο φόβος για τα πυρηνικά. (Photo by Arilena Dimitriou)

Τέλος, μέσα στο γενικότερο κλίμα πανικού και τρομοκρατίας, ο άνθρωπος κατασκευάζει πυρηνικά όπλα για όλο και περισσότερο έλεγχο, όλο και περισσότερη τρομοκρατία, καταστρέφοντας την φύση που τον περιβάλλει και του δίνει ζωή, μην δίνοντας σημασία στην θεμελιώδη αξία της ανθρώπινης ζωής.

Η Αλίκη δεν υπάρχει πουθενά στις τρισδιάστατες ζωγραφιές του WD, ίσως η πληγωμένη Αλίκη να είμαστε εμείς που περιτριγυρίζουμε μέσα στο δωμάτιο. Ωστόσο, πριν φύγεις από το μαυρόασπρο δωμάτιο, κάτι υπάρχει.

Λίγια λόγια για τον Wild Drawing aka WD :
WD Solo Show "Late Night Tale" Photo by Arilena Dimitriou
Η υπογραφή του Wild Drawing. (Photo by Arilena Dimitriou)

Ο  Wild Drawing (aka WD) έχει γεννηθεί στο Μπαλί και έχει σπουδάσει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Ξεκίνησε ως καλλιτέχνης του δρόμου το 2000, ενώ τα έργα του συναντιούνται σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, καθώς και στο εξωτερικό.  Έχει διεξάγει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ή φεστιβάλ στην Ασία, Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Wild Drawing Instagram

Wild Drawing Official Page

Wild Drawing Facebook Page

Πληροφορίες:

Εγκαίνια: 3 Μαρτίου 2016, 19:00-23:00
Διεύθυνση: Sarri 12 Gallery / Σαρρή 12 Αθήνα (Ψυρρή)
Διάρκεια: 3 Μαρτίου – 24 Απριλίου 2016
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Κυριακή 12:00 – 19:00
Είσοδος ελεύθερη

Επιμέλεια: NojNop

Φωτογραφίες για το Artic.gr: Αριλένα Δημητρίου.

Προηγούμενο άρθροΑρκαδία Ψάλτη: “Η ηθική εμπεριέχει την αισθητική”
Επόμενο άρθροΜπίλης – Πρεμιέρα στο Μικρόκοσμο