Το παραμύθι «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις …άλλες και ο Δράκος του Νερού» της Βάνας Παπαϊωάννου αφηγείται με μορφή μυθοπλασίας το πλαίσιο της δημιουργίας των Ελληνικών χορών του Ν. Σκαλκώτα και ίσως είναι το μοναδικό  μουσικό παραμύθι για Έλληνα συνθέτη μέχρι στιγμής.

Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις …άλλες και ο Δράκος του Νερού

Στις σελίδες του μουσικού παραμυθιού «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις …άλλες και ο Δράκος του Νερού» η ελληνική μουσική παράδοση και η κλασική μουσική εμπνέονται, αναπλάθονται και μεταμορφώνονται από μία ιστορία σε ένα πραγματικό γεγονός με σκοπό τα παιδιά να αναζητήσουν συναυλιακές εμπειρίες και να γνωρίσουν τους πανέμορφους Ελληνικούς χορούς του Ν. Σκαλκώτα.

Τι ευελπιστώ από αυτή τη προσπάθεια; Οι μικροί μας φίλοι να συνειδητοποιήσουν πως, όταν διαβάζουμε βιβλία νιώθουμε τον κόσμο να κινείται γεμάτος δυνατότητες, νιώθουμε πως ο κόσμος μας δεν είναι στενός …αλλά σε κάθε σελίδα πλαταίνει λίγο περισσότερο, όπως ακριβώς μας κάνει η ακρόαση της μουσικής και γιατί όχι τη μουσική του Νίκου Σκαλκώτα.

Χαλκίδα, Νοέμβριος 2014

Βάνα Παπαϊωάννου

Η Βάνα Παπαϊωάννου αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών όπου σπούδασε πιάνο με τον ειδικό μελετητή του Ν. Σκαλκώτα, Κ. Δεμερτζή, ενώ το 2003 περατώνει τις μουσικές σπουδές της, στο πρόγραμμα Master of Arts In Music του University of Indianapolis με καθηγητές τους Yorgos Manessis, John Modinos, Emanuel Piculas & Alla Halapsis. Από δεκαετίας και πλέον εργάζεται ως πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγός σε ωδεία,  σχολεία και σε προγράμματα ενηλίκων. Είναι εκπαιδευτικός συνεργάτης της Εστίας Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας στο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης για το μάθημα της μουσικής, συνεργάτης της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλκιδέων, ιδρύτρια του Piano Ensemble PHILOXENIA και συμπράττει ως πιανίστα με τους  CANTUS FIRMUS duo per Cello & Basso-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΦΩΝΗΣ ΑΝΤΙΣΤΙΞΗΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ. Ανήκει επίσης στο μητρώο αξιολογητών και εμπειρογνωμόνων του ΕΟΠΠΕΠ. Έχει γράψει δύο παιδικά βιβλία για το Ν. Σκαλκώτα και έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικά πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις που αφορούν τη μουσική παιδεία της παιδικής ηλικίας.

Πληροφορίες για το βιβλίο:

  • Τίτλος: Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις …άλλες και ο Δράκος του Νερού
  • Συγγραφέας: Βάνα Παπαϊωάννου
  • Σελίδες: 44
  • Κυκλοφορία: 2014
  • Περισσότερες πληροφορίες και ολόκληρο το βιβλίο: site

 

Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθρο«Οικοτροφείον Παραπαιόντων Παίδων» του Νίκου Τσακνή από τις εκδόσεις Κέδρος
Επόμενο άρθρο«Το σκίτσο στην ντουλάπα» του Παναγιώτη Μηλιώτη από τις εκδόσεις θράκα