Παρουσιάζεται την Τετάρτη 24 Ιουνίου η ποιητική συλλογή της Ευτυχίας Κοσμαδοπούλου “Μέλισσες και πεταλούδες πάνω στη ρίγανη” που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Λίγα Λόγια για το βιλίο

Η Αμαλίτσα που κάνει κατάληψη στο σπίτι του εραστή της, ένας παπάς που επ’ ουδενί δεν θέλει να πεθάνει ανέραστος, μια τραβεστί με δωδεκάποντα, μια οικογένεια που κρατάει με νύχια και με δόντια την 94χρονη γιαγιά γιατί χρειάζονται τη σύνταξή της, ένας τραυματιοφορέας που ανακαλύπτει ένα παράξενο έγκλημα, μία γυναίκα που δολοφονεί τεχνηέντως το σύζυγό της, η όμορφη ψυχολόγος που διατηρεί σεξουαλικές σχέσεις με πέντε διαφορετικά άτομα, ένας παντρεμένος με στρίγγλα γυναίκα, μια αδιάκριτη συνέντευξη, ένας άνδρας που αποφασίζει να εκδικηθεί τη φύση του, μια γερασμένη ντίβα της Λυρικής, ένας επίδοξος συγγραφέας που ανακαλύπτει το μυστικό της επιτυχημένης γραφής στο υπόγειό του, ένας νεαρός καθηγητής που φαντασιώνεται ερωτικά μια κατά πολύ μεγαλύτερη μαθήτριά του κι ένας 90χρονος που όταν πεθαίνει του δίνεται το δικαίωμα να μετενσαρκωθεί είναι οι ήρωες της Ευτυχίας Κοσμαδοπούλου που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ίσως.

Λίγα Λόγια για τη Συγγραφέα

Η Ευτυχία Κοσμαδοπούλου γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Αττικής και ζει στο Χαλάνδρι. Είναι ζωγράφος, πτυχιούχος της ΑΣΚΤ Αθήνας. Πέρασε από την πολυπαθή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως διάττων αστήρ, διδάσκοντας Σχέδιο.
Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε ομαδικές ποιητικές συλλογές.
Στο παρόν βραβεύτηκε από το Μικρό Πολυτεχνείο για το διήγημά της “Ιούνιος” (2013), διακρίθηκε από τις εκδόσεις “Παράξενες μέρες” για το διήγημα “Asclepias Fruticosa” (2013), έλαβε τον Δ’ Έπαινο διηγήματος “Η γιαγιά δεν πρέπει να πεθάνει” στον λογοτεχνικό διαγωνισμό Βιβλιοθήκη “Κοραής” Χίου (2013) και τον Β’ Έπαινο διηγήματος από τον Greek-Australian Cultural League of Melbourne Inc. με το διήγημα “Ως πότε θα ψέλνει ανέραστος”.
Στο μέλλον απλώς ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Λίγα Λόγια για την Εκδήλωση

Παρουσίαση του βιβλίου ”Μέλισσες και πεταλούδες πάνω στη ρίγανη” της Ευτυχίας Κοσμαδοπούλου από τον Δήμο Χλωπτσιούδη, ποιητή, επιμελητή, και κριτικό λογοτεχνίας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Δημήτρης Τσιλινίκος, ηθοποιός του ΚΘΒΕ.

Πληροφορίες για την Εκδήλωση

Θέμα: Παρουσίαση του βιβλίου “Μέλισσες και πεταλούδες πάνω στη ρίγανη”
Ημέρα: Τετάρτη 24 Ιουνίου
Ώρα: 19:00
Τοποθεσία: Βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία Λ. Νίκης 3, Παραλία Θεσσαλονίκης
Είσοδος Ελεύθερη

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση για τον Χρήστο Βακαλόπουλο
Επόμενο άρθροΔε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι…, η σκηνική σύνθεση έργων του Καζαντζάκη επανέρχεται