Η Μελίνα Κανά, μία από τις σπουδαιότερες εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, εμφανίζεται 9,10,16 και 17 Δεκεμβρίου στο Βεντέτα στη Θεσσαλονίκη. Οι συνεργασίες της πολλές και ουσιαστικές, της δίνουν το προνόμιο μίας μεγάλης δισκογραφίας και την κατατάσσουν στις σημαντικότερες ελληνίδες ερμηνεύτριες.Φέτος το χειμώνα η Μελίνα Κανά, με τους τέσσερις νέους συνεργάτες της και με διάθεση να δώσει έμφαση στο λαϊκό κυρίως μέρος του ρεπερτορίου της, προσεγγίζει τα τραγούδια της εκ νέου, δημιουργώντας συνθήκες συγκίνησης και κεφιού, με τραγούδια ορόσημα από την προσωπική της πορεία αλλά και λαϊκά που αγαπάει.

Οι παραστάσεις της Μελίνας περιέχουν στο μέγιστο βαθμό τη δυνατότητα που έχει αυτή η φωνή, να υποστηρίζει ένα πλούσιο και μεγάλο ρεπερτόριο. Έτσι στο φετινό χειμωνιάτικο ταξίδι, μουσικά όργανα όπως το μπουζούκι, η κιθάρα, το λαούτο, τα κρουστά και το κλαρίνο, πλαισιώνουν τη φωνή και δίνουν τη σκυτάλη στα τραγούδια, για μια ουσιαστική διασκέδαση γεμάτη χρώματα και συγκίνηση, λόγια και μελωδίες, χορό και ζωή!

 

Η Μελίνα Κανά

Η Μελίνα Κανά (Κανατά) όπως είναι το πραγματικό της όνομα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε το Α.Π.Θ. φιλολογία απ’ όπου πήρε και το πτυχίο της. Τα φοιτητικά της χρόνια την οδήγησαν στο δρόμο του τραγουδιού και αργότερα αρχίζει να συνεργάζεται με το Σταύρο Λαγουμιτζή. Το 1989 συμμετέχει στις θερινές συναυλίες του Νίκου Παπάζογλου και τότε παράλληλα γνωρίζεται με το Σωκράτη Μάλαμα. Μαζί κάνουν εμφανίσεις και παρουσιάζουν το τραγούδι «Θα βάλω τα μεταξωτά» που αποτέλεσε και αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Οι συνεργασίες που έχει κάνει πολλές και οι περιοδείες της ακόμη περισσότερες. Τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει η Μελίνα Κανά πολλά και αγαπημένα. Με αυτά έχει γεμίσει τις βαλίτσες της και μας περιμένει στη Θεσσαλονίκη στο Βεντέτα live stage για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις.

Κώστας Νικολόπουλος – Κιθάρες, τραγούδι
Δημήτρης Κουφογιώργος – Μπουζούκι, λαούτο
Γιώργος Δούσος – Πνευστά
Στρατής Σκουρκέας – Κρουστά

Πληροφορίες για τη Μελίνα Κανά
  • Χώρος: Βεντέτα live Stage, Εθνικής Αμύνης 3, Θεσσαλονίκη
  • Ημέρες: Παρασκευές 9 και 16 Δεκεμβρίου και Σάββατα 10 και 17 Δεκεμβρίου 2016
  • Τηλέφωνο: 2310 234 973
  • Ώρα έναρξης: 22.30
Links

https://www.facebook.com/VendettaLiveMusic/

Προηγούμενο άρθροARTéfacts Ensemble & Unsample @Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Επόμενο άρθροΝέες σειρές Δεκεμβρίου από την Marvel Comics