Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 100 Κιθάρες-Β. Μπουντούνης-Άρωμα Ελλάδας

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 100 Κιθάρες-Β. Μπουντούνης-Άρωμα Ελλάδας

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα φιλοξενήσει τη μοναδική μουσική παράσταση του Βαγγέλη Μπουντούνη «100 ΚΙΘΑΡΕΣ» το Σάββατο 21 Απριλίου

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα φιλοξενήσει τη μοναδική μουσική παράσταση του Βαγγέλη Μπουντούνη «100 ΚΙΘΑΡΕΣ» το Σάββατο 21 Απριλίου. Το έργο «100 ΚΙΘΑΡΕΣ» – Άρωμα Ελλάδας περιέχει ένα μουσικό πρόγραμμα το οποίο στηρίζεται στις μοναδικές μουσικές επιτυχίες του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ αρχηγός όλων των οργάνων σε αυτή τη μουσική εμφάνιση είναι η κιθάρα. Η συναυλία θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 20:30 το βράδυ.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει τις «100 ΚΙΘΑΡΕΣ» του Β. Μπουντούνη

Στις 21 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε πείσμα των καιρών, με αυτή την γιγαντιαία ορχήστρα, και τις χορωδίες θα δώσουμε μια συναυλία, που θα μετατραπεί όπως γίνεται πάντοτε, σε μια μεγάλη γιορτή για την Κιθάρα, για τα Ωδεία, για την Ελληνική Μουσική, για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά το πρόγραμμα της συναυλίας θα είναι αποκλειστικά Ελληνικό, με κορμό την μουσική του μεγάλου μας Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη. Θα είναι όμως μια συναυλία αφιερωμένη (όπως μας το ζήτησε ο ίδιος ο Μίκης) σε έναν άλλο μεγάλο, τον Μάνο Χατζιδάκι.

Τριάντα χρόνια μετά την δημιουργία της Πρώτης Κιθαριστικής Ορχήστρας, (που είχε διευθύνει στην παρθενική της εμφάνιση ο Μάνος Χατζιδάκις), σ’ αυτή την συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, θα αποδειχθεί ξανά, πως η Ελληνική Κιθαριστική Σχολή, είναι από τις σημαντικότερες στον κόσμο και πως η κιθάρα στην Ελλάδα, έχει γίνει πλέον το Εθνικό μουσικό μας όργανο.

Σε αυτή την συναυλία συμμετέχουν οι «μόνιμοι» στυλοβάτες αυτής της ορχήστρας η κιθαρίστα Μάρω Ραζή και τα τρομερά παιδιά των εγχόρδων, οι «String Demons».

Από μια τέτοια συναυλία δεν θα μπορούσε να λείπει μια άλλη μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια, η Μαρία Φαραντούρη.

Σπουδαίες συμμετοχές

Θα συμμετέχουν πέντε εξαιρετικές παιδικές και εφηβικές χορωδίες.

 • Νεανική Χορωδία Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης – Κατερίνα Βασιλικού
 • Μικτή Νεανική Χορωδία Λεοντείου Σχολής Αθηνών – Βασίλης Γιώτης
 • Παιδική Χορωδία Ι.Ν Αγ. Βαρβάρας Αργυρούπολης – Λώρα Πετροπούλου
 • Παιδική Χορωδία Εθνικού Ωδείου – Ελπίδα Παουλίνο
 • Παιδική Χορωδία Εθνικού Ωδείου Ηλιούπολης – Νεφέλη Χαδούλη

Όμποε θα παίξει ο Ευάγγελος Χριστόπουλος, Κοντραμπάσο ο Όσβαλντ Αμιράλις και Ντραμς ο Χάρης Παναγιωτόπουλος.

Θα λάβουν μέρος δεκάδες Κιθαριστικές ορχήστρες από όλη την Ελλάδα, καθώς και δεκάδες Σολίστ και καθηγητές κιθάρας.

Οι Σχολές και τα Ωδεία που θα συμμετάσχουν είναι επίσης πάρα πολλά, από όλα τα μέρη της πατρίδας μας, αλλά πάνω από όλους θα είναι οι 450 νέοι άνθρωποι, που θα ανέβουν στη σκηνή του Μεγάρου, για να αποδείξουν, ότι δεν είναι μόνο κιθαριστές, μουσικοί και τραγουδιστές, για να αποδείξουν ότι είναι το Ελληνικό «El Sistema», ότι είναι Έλληνες που παίζουν και τραγουδούν για την ωραιότερη χώρα του κόσμου, που παίζουν και τραγουδούν επειδή θέλουν να την κρατήσουν ζωντανή, επειδή θέλουν να μείνουν εδώ και να παλέψουν, για να γυρίσει αυτή η χώρα σελίδα το συντομότερο.

Όσοι έρθουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 21 Απριλίου, να είναι προετοιμασμένοι πως δεν θα ακούσουν απλώς μια μεγάλη συναυλία, να είναι έτοιμοι να ζήσουν μια μεγάλη γιορτή για την Ελλάδα, με τους δύο μεγάλους Έλληνες στην πρώτη γραμμή.

Πληροφορίες για το μουσικό γεγονός:

 • Ημερομηνία διεξαγωγής: 21 Απριλίου
 • Χώρος: Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης , Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 • Διεύθυνση: Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
 • Ώρα έναρξης: 20:30
 • Τιμές: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 6, Πολύτεκνοι, 65+: € 8,5, Ζώνη Γ: € 10, Ζώνη Β: € 18, Ζώνη Α: € 25, Διακεκριμένη Ζώνη: € 35
 • Προπώληση: Εκδοτήρια: Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα – Ομήρου 8, Αθήνα , Tηλ. :210 7282333, ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ – Τηλ : 210 7282367 και στο site
 • Facebook
Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ

 

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply