«Μεγαλώνοντας με ένα σωστό διατροφικό πρότυπο» – Ημερίδα στο Θέατρο Σπίτι του...

«Μεγαλώνοντας με ένα σωστό διατροφικό πρότυπο» – Ημερίδα στο Θέατρο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο

Η ημερίδα « Μεγαλώνοντας με ένα σωστό διατροφικό πρότυπο » θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρεθύμνο. Πρόκειται για μία ακόμη εκδήλωση με βάση την γαστρονομία σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και την Περιφέρεια Κρήτης,. Ο θεματικός άξονας της ημερίδας  θα είναι η παιδική διατροφή και η σημασία της τροφής για την νοητική, σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού.

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης αποτελεί το βασικό εργαλείο ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα στο νησί. Πρόκειται για έναν εξειδικευμένο φορέα με σημαντικές δράσεις στο ιστορικό του. Στόχος της δεν είναι μόνο η προβολή των αγροτικών προϊόντων αλλά η γενικότερη ενδυνάμωση του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα. Επιπλέον αποσκοπεί στην δημιουργία μιας γενικότερης στρατηγικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ του αγροδιατροφικού πεδίου. Το κέντρο κρητικής γαστρονομίας, το οποίο δημιουργήθηκε από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, είναι και ένα σημαντικό εργαλείο αυτής της στρατηγικής. Με την έντονη παρουσία του στα γαστρονομικά δρώμενα του νησιού δεν παύει να ενημερώνει τους πολίτες ενώ μέσω των πολλαπλών εκδηλώσεων, σεμιναρίων και workshop αναδεικνύει τα τοπικά προϊόντα και υπογραμμίζει τα οφέλη της κρητικής διατροφής.

agrodiatrofiki_simpraksi
Το logo της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης

Η κρητική διατροφή είναι ουσιαστικά ταυτισμένη με το μεσογειακό διατροφικό πρότυπο. Αποτελεί δηλαδή ένα διατροφικό πρότυπο κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά, που ενισχύει την λειτουργία του οργανισμού. Ωστόσο αν και τα οφέλη της κρητικής διατροφής είναι γνωστά, παρατηρείται μια απομάκρυνση από αυτήν, η οποία επιφέρει υποβάθμιση της ποιότητας της διατροφής. Έχοντας γνώση αυτών και εστιάζοντας περισσότερο στην παιδική ηλικία ,η ημερίδα «Μεγαλώνοντας με ένα σωστό διατροφικό πρότυπο» στοχεύει στην ενημέρωση των γονέων και την υπογράμμιση της σημασίας της διατροφής για την ομαλή ανάπτυξη του ατόμου.

Μεγαλώνοντας με ένα σωστό διατροφικό πρότυπο

Η ημερίδα «Μεγαλώνοντας με ένα σωστό διατροφικό πρότυπο» ,θίγει ένα πολύ σημαντικό και επίκαιρο ζήτημα καθώς σύμφωνα με τις έρευνες το ποσοστό των υπέρβαρων ή παχύσαρκων ατόμων έχει διπλασιαστεί τα τελευταία τριάντα χρόνια. Μάλιστα, σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, 1 στα 3 εντεκάχρονα παιδιά είναι υπέρβαρο η παχύσαρκο. Το παραπάνω γεγονός μπορεί να κρύβει πολλαπλούς κινδύνους για την αρμονική εξέλιξη του παιδιού καθώς και για την μελλοντική του υγεία.

Κρητική-Διατροφή-τρόφιμα
Βασικές ομάδες τροφίμων της Μεσογειακής-Κρητικής Διατροφής.

Στην ημερίδα αυτή λοιπόν θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αποφευχθεί μια τέτοια κατάσταση. Πόσο σημαντική μπορεί να είναι η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής εξ αρχής; Παράλληλα θα λυθούν όλες οι απορίες σχετικά με μύθους και αλήθειες γύρω από την διατροφή των παιδιών. Τέλος θα συζητηθεί η σχέση της διατροφής με την ψυχική ωρίμανση των παιδιών και των εφήβων, και με ποιους τρόπους αλληλοεπηρεάζονται οι δυο αυτοί τομείς.

Πληροφορίες :

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply