Το γνωστό, πλέον, στον εικαστικό χώρο, project Meet the Artist 2017 θα απολαύσει το κοινό για τρεις ημέρες, 14-16 Σεπτεμβρίου, στη Myrό Gallery. Το καλλιτεχνικό αυτό project παρουσιάζεται για 6η συνεχή φορά στη γκαλερί της Θεσσαλονίκης, μετά από 5 επιτυχημένες διοργανώσεις. Το συντονισμό και την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Πάρης Καπράλος, εικαστικός επιμελητής και διευθυντής του τομέα Τέχνης του Myro Antiques House.

Τα εγκαίνια του Meet the Artist 2017 θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 20.00. Η είσοδος όλες τις ημέρες είναι ελεύθερη. Παράλληλες εκδηλώσεις & workshops θα ανακοινωθούν μερικές μέρες πριν την διεξαγωγή του project. Μπορείτε να παρακολουθείτε τα νέα της γκαλερί πατώντας εδώ.

Meet the Artist 2017

Πρόκειται για ένα project αδιαμεσολάβητης επαφής των καλλιτεχνών με το φιλότεχνο κοινό. Στην διάρκεια αυτού παρουσιάζονται 20 εικαστικοί καλλιτέχνες & designers. Οι ίδιοι θα παρευρίσκονται στη γκαλερί επί τρεις ημέρες, κατά τις ώρες που θα βρείτε παρακάτω. Εκεί θα συνομιλήσουν με το κοινό για την δουλειά τους και θα δείξουν χαρακτηριστικά τους έργα. Ζωγραφική, μικρογλυπτική, κόσμημα, χαρακτική, μινιατούρα, εικαστικό αντικείμενο, διακοσμητικά, συγκαταλέγονται στα έργα που θα δει ο επισκέπτης.

Στο Meet the Artist 2017 θα γνωρίσετε τους καλλιτέχνες (παρατίθενται με αλφαβητική σειρά κατά το επώνυμο τους):

Κατερίνα Αναστασίου, Μαρία Βαμβακίδη, Ελένη Γάτσιου, Ελένη Γρίβα, Μαρίσσια Δεληγιώργη, Ελενη Ζευτακη, Δήμητρα Κλωναρίδου, Στάθης Κονιδάρης, Πέλα Κονταξή, Δέσποινα Κουβάτσου, Κωνσταντίνα Μηνά, Χαρά Μπογιατζή, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Παναγιώτης Παπασταύρου, Αφροδιτη Πατικα, Μιχάλης Σισμανίδης, Κατερίνα Σταματέλου, Άρια Φωτιάδου, Ελένη Φωτοπούλου.

Για να δείτε ξεχωριστά το προφίλ του κάθε συμμετέχοντος καλλιτέχνη πατήστε το όνομα του.

Meet the Artist 2017
Ενδεικτικό έργο από το project Meet the Artist 2017 | Χριστίνα Παπαδοπούλου.
Σχετικά με το project

To project “Meet the Artist” είναι βραχεία έκθεση τριών ημερών στόχος της οποίας είναι να φέρει σε απευθείας επαφή τους φιλότεχνους με τους δημιουργούς – καλλιτέχνες. Στο πλαίσιο του project η γκαλερί παραχωρεί έναν προσυμφωνημένο χώρο σε καλλιτέχνες και ομάδες εικαστικών καλλιτεχνών. Εκεί εκθέτουν ό,τι και όπως επιθυμούν, διαχειρίζονται μόνοι τους τη σχέση τους με το φιλότεχνο κοινό, και συνομιλούν με τους επισκέπτες. Έτσι, ώστε να κάνουν νέες γνωριμίες και να εγκαινιάσουν σχέσεις.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον καλλιτέχνη να έρθει σε άμεση επαφή με το κοινό, να τεκμηριώσει τις δημιουργίες του με την δική του ματιά. Καθώς, επίσης, εγκαθιδρύονται μονιμότερες σχέσεις με το κοινό ή/και επιτυγχάνεται καλύτερη διαχείριση των υπαρχουσών. Από την άλλη μεριά, και το φιλότεχνο κοινό της πόλης μπορεί να κατανοήσει καλύτερα τη δημιουργία και την παραγωγή του καλλιτεχνικού έργου. Καθώς και να επιδιώξει την αδιαμεσολάβητη σχέση με τον καλλιτέχνη.

Meet the Artist 2017
Ενδεικτικό έργο από το project Meet the Artist 2017 | Δέσποινα Κουβάτσου.
Πληροφορίες κοινού

  • Χώρος: Myrό Gallery | Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης
  • Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 20.00
  • Ημερ/νίες διεξαγωγής: 14-16 Σεπτεμβρίου 2017
  • Ώρες κατά τις οποίες οι καλλιτέχνες θα παρευρίσκονται στο χώρο: Πέμπτη 17.00 – 23.00, Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00
  • Είσοδος: Ελεύθερη
  • Συμμετοχή: Καλλιτέχνες που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε επόμενη διοργάνωση μπορούν να επικοινωνούν με τον Επιμελητή της Myrό Gallery κ. Πάρη Καπράλο: Email | Τηλ. 6948813460
Προηγούμενο άρθροΗ συναυλία «Παραμύθια και Μαγεία» στις 7/09 στην Λίμνη Βουλιαγμένης
Επόμενο άρθροΛία Βίσση: «Σε ψάχνω στα στενά» από το cd «Ένα βήμα πριν»