Το «MayaBuff. Ένα ντελίριο του Μαγιακόφσκι» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μανταφούνη στο Θέατρο Rex από τη Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018. Η παράσταση είναι βασισμένη στο έργο «Μυστήριο Μπουφφ» του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι και ενδεδυμένο με τη σκηνική σύνθεση του διεθνούς φήμης χορογράφου. Θα παίζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Λίγα λόγια για το έργο «MayaBuff. Ένα ντελίριο του Μαγιακόφσκι»

Στο ΜayaBuff ο χρόνος διαστέλλεται και η πρόθεση αποστασιοποιείται από τη δράση. Στο κρίσιμο δευτερόλεπτο που προηγείται  της εκφοράς του λόγου, πριν την απόπειρα κίνησης, οι χορευτές-ηθοποιοί έχουν ήδη κριθεί, όχι για αυτό που υποκρίνονται, αλλά για αυτό που είναι. Με την απλότητα του ήχου των κορμιών τους στον χώρο και με ρούχα καθημερινά,  οι χορευτές-ηθοποιοί δημιουργούν μπροστά στα μάτια του θεατή το έργο που παράλληλα ερμηνεύουν.

Ο Μαγιακόφσκι ονειρευόταν ένα θέατρο που θα συνδύαζε το δραματικό στοιχείο με τον χορό και τον ρυθμικό λόγο, ένα θέατρο αντιρρεαλιστικό, επαναστατικό, μαζικό, φουτουριστικό. Σε αυτό το είδος θεάτρου χιλιάδες άνθρωποι, εκατοντάδες αυτοκίνητα κι αεροπλάνα θα γέμιζαν μια γιγάντια σκηνή και θα αναπαριστούσαν για εκατομμύρια θεατές  το ηρωικό έπος της Οκτωβριανής Επανάστασης.  Το «Μυστήριο Μπουφφ» είναι η μικρογραφία αυτού του κοσμικού οράματος. Το έργο γράφτηκε για τη πρώτη επέτειο της μπολσεβίκικης επανάστασης και παρωδεί τη δομή του μεσαιωνικού κύκλου μυστηρίων. Ο Μαγιακόφσκι είχε εξηγήσει το τίτλο λέγοντας: «Μυστήριο είναι ό,τι μεγάλο υπάρχει στην επανάσταση, μπουφφ ό,τι είναι σ’ αυτή γελοίο.».

Συντελεστές παράστασης MayaBuff. Ένα ντελίριο του Μαγιακόφσκι

  • Σκηνοθεσία: Γιάννης Μανταφούνης
  • Φωτισμοί: Mελίνα Μάσχα
  • Ερμηνεύουν-Χορεύουν: Αλεξάνδρα Καζάκου, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Αλέξης Κωτσόπουλος, Νίκος Λεκάκης, Effi Rabsilber, Χρήστος Στέργιογλου, Συμεών Τσακίρης, Αμαλία Τσεκούρα, Αντιγόνη Φρυδά
Πληροφορίες

  • Τοποθεσία: Θέατρο Rex-Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη – Εθνικό Θέατρο
  • Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 48 (Αθήνα)
  • Πρεμιέρα: Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018
  • Ημέρες & ώρες παραστάσεων: κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 και κάθε Κυριακή στις 19:00
  • Από Τετάρτη έως  Κυριακή όλες οι παραστάσεις παρουσιάζονται με αγγλικούς υπέρτιτλους.
  • Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 22/17/15 ευρώ, Μειωμένο(Φοιτητικό): 10 ευρώ
    Τετάρτη & Πέμπτη: Γενική Είσοδος: 15 ευρώ
    Παρασκευή: Γενική Είσοδος: 13 ευρώ
  • Τηλέφωνο Ταμείου: 210 3305074 (Για κρατήσεις συλλόγων: 210 5288178)
  • Official Site, Facebook

 

 

Διαβάστε περισσότερα θεατρικά νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΒάσια Παρασκευοπούλου: «Για να είμαστε μαζί πρέπει να είμαστε και ίδιοι;»
Επόμενο άρθροΟ Βουβός Σερβιτόρος του Harold Pinter στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Μαριάννα Μωυσίδου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει σε δραματική σχολή και είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Από μικρή της άρεσε να γράφει και από το 2015 ασχολείται και διαδικτυακά με αυτό. Αγαπάει τις τέχνες, τον ήλιο, τα ταξίδια και τη σκυλίτσα της.