Τα Μάταλα γράφουν ιστορία και αυτό το καλοκαίρι, σε μία μεγάλη μουσική γιορτή από τις 19 έως 21 Ιουνίου, ταξιδεύοντάς μας σε άλλες εποχές. Για τρεις ημέρες και νύχτες, ο χρόνος σταματά και αποκτά μία διάσταση ξεχωριστή. Δημοφιλείς καλλιτέχνες ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις τρεις σκηνές του Matala Beach Festival.

Οι Λάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Dub Inc, Imam Baildi, Νίκος Πορτοκάλογλου, Ησαΐας Ματιάμπα, Μύρωνας Στρατής, Κώστας Μπίγαλης και Πωλίνα θα αποτελέσουν την πιο δυναμική, πολυδιάστατη μουσική σύμπραξη του καλοκαιριού. Νεότερα δυναμικά μουσικά σχήματα, όπως οι Αlone Together, Everdie, Mojo Tooth, Sbaraquack και Alan Dalon, θα δώσουν τη δική τους, ξεχωριστή χροιά στις συναυλίες. Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει από το Φεστιβάλ ο κατεξοχήν νοσταλγός της εποχής εκείνης και «ιντερνάσιοναλ πλέιμποι» Tonis Sfinos.

Ο Λάκης Παπαδόπουλος
Ο Λάκης Παπαδόπουλος στο Matala Beach Festival 2015.

Τα απόλυτο soundtrack για μοναδικά ηλιοβασιλέματα αλλά και ανατολές ηλίου θα εξασφαλίσουν τα Tributes σε πολύ αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως Doors (Moonlight Overdrive), Police (UK), Pink Floyd (Backtrackin’), καθώς και και ξέφρενα Dj sets.

Για τα ανήσυχα πνεύματα, προβλέπονται δημιουργικές δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ: θεατρικά και άλλα εργαστήρια, παιδικές δραστηριότητες, και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Σταθερή αξία, τέλος, παραμένει το Matala street painting, το μεγαλύτερο pre event του φεστιβάλ που γίνεται ένα Σαββατοκύριακο πριν το Φεστιβάλ: εμπνευστείτε, φανταστείτε και αφήστε το δικό σας στίγμα στην πλατεία και τους γύρω δρόμους των Ματάλων που μετατρέπονται σε έναν τεράστιο καμβά, αποδεικνύοντας ότι το Matala Beach Festival είναι το πιο ζωντανό και πολύχρωμο φεστιβάλ του καλοκαιριού.

Ο Νίκος Ζιώγαλας
Ο Νίκος Ζιώγαλας στο Matala Beach Festival.
Πρόγραμμα Matala Beach Festival 2015
  • Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Παπαδόπουλος-Ζιώγαλας-Γιοκαρίνης
Dub Inc
Imam Baildi
Alan Dalon // Doors Tribute (Moonlight overdrive)

  • Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Νίκος Πορτοκάλογλου
Toni Sfinos
Alone Together // Everdie // Pink Floyd Tribute

  • Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Ησαΐας Ματιάμπα – Μύρωνας Στρατής
Κώστας Μπίγαλης – Πωλίνα
Mojo Tooth, Police Tribute, Sbaraquack

Η παραλία των Ματάλων
Η παραλία των Ματάλων γεμάτη κόσμο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Λίγα λόγια για το Matala Beach Festival

Το 2011, ο Arn Strohmeyer επέλεξε τα Μάταλα για την παρουσίαση του βιβλίου του “The Myth of Matala”. Η παρουσίαση συνοδεύτηκε από διάφορα μουσικά live και events, κάνοντας σε όλους τους νοσταλγούς της εποχής εκείνης, ένα κάλεσμα για επιστροφή στα Μάταλα του 2011. Τελικά, αποδείχθηκε πως ο μύθος των Ματάλων είναι πάντα ζωντανός, καθώς περισσότεροι από 35.000 έδωσαν το παρών, ενώ την επόμενη χρονιά, ο αριθμός των επισκεπτών διπλασιάστηκε.

Στην πέμπτη διοργάνωσή του, το Matala Beach Festival οργανώνεται ακόμη περισσότερο: προσκαλεί περισσότερους καλλιτέχνες, διοργανώνει περισσότερες εξω-συναυλιακές δραστηριότητες και μας μεταφέρει τη μαγεία από τις θρυλικές σπηλιές του Λιβυκού, καθιστώντας το Matala Beach Festival όχι απλά ένα διεθνές φεστιβάλ αλλά ένα διεθνές σημείο συνάντησης από το οποίο δεν πρέπει να λείπει κανείς.

Πληροφορίες

Η είσοδος για τις συναυλίες και τις δραστηριότητες του Matala Beach Festival είναι ελεύθερη, ενώ το camping κοστίζει 9 ευρώ το άτομο (για το τριήμερο).

Για περισσότερες πληροφορίες, μείνετε συντονισμένοι στο Facebook Page και στη επίσημη Ιστοσελίδα του Matala Beach Festival.

Προηγούμενο άρθροEuropean Maritime Day στο Άδωνις Café
Επόμενο άρθρο15o Athens Technopolis Jazz Festival