Κυκλοφορεί το βιβλίο «Μας συνέλαβαν! Μια μαρτυρία από τη φυλακή» του δημοσιογράφου Τζαν Ντουντάρ (Can Dündar), ο οποίος κινήθηκε εναντίον του Ερντογάν.

Μας συνέλαβαν! Μια μαρτυρία από τη φυλακή

Η τόλμη και η αποφασιστικότητα ανέδειξαν τον Τζαν Ντουντάρ σε αντίπαλο δέος του Ερντογάν και σε εκπρόσωπο της δημοκρατικής Τουρκίας. Εξαιτίας των αποκαλύψεων σχετικά με την παράδοση όπλων από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στη Συρία, ο αρχισυντάκτης της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Τζουμχουριέτ κινδυνεύει ακόμα και τώρα με στέρηση της προσωπικής του ελευθερίας. Το Μας συνέλαβαν! είναι το χρονικό της φυλάκισής του. Ο Ντουντάρ περιγράφει τι σημαίνει να είσαι στη σημερινή Τουρκία δημοσιογράφος, ενώ παραμένεις πιστός στις αρχές σου.

«Ο Τζαν Ντουντάρ είναι ένας θαρραλέος δημοσιογράφος.»

-Ορχάν Παμούκ

Τζαν Ντουντάρ

O Τζαν Ντουντάρ είναι αρθρογράφος και συγγραφέας, αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ μέχρι τον Αύγουστο του 2016. Συγκαταλέγεται στους διασημότερους δημοσιογράφους στην Τουρκία, με πλούσια αρθρογραφία, παραγωγές τηλεοπτικών εκπομπών και συγγραφικό έργο που ξεπερνά τους 20 τίτλους. Το 2015 τιμήθηκε με το Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα. Το 2016 ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης και την ίδια χρονιά απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου από την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ) για την προσφορά του στη δημοσιογραφία. Από τον Ιούνιο του 2016 ζει στη Γερμανία, με ένα ένταλμα σύλληψης να εκκρεμεί σε βάρος του στην πατρίδα του.

Εκδόσεις Κριτική

Το 2017 οι Εκδόσεις Κριτική συμπληρώνουν 30 χρόνια αμείωτης εκδοτικής δραστηριότητας.

Η συμβολή στα γράμματα, τις επιστήμες και την εκπαίδευση υποστηρίζεται από μια καλά συντονισμένη ομάδα. Στόχος τους είναι οι σωστές επιλογές, οι άρτιες μεταφράσεις και η ποιοτική εμφάνιση των βιβλίων.

Οι τίτλοι ενισχύονται από ψηφιακά υλικά, τις γνωστές πλέον «Δέσμες βιβλίου»  ̶  την ψηφιακή διάσταση των έντυπων επιστημονικών βιβλίων. Διδάσκοντες και φοιτητές μπορούν να αξιοποιήσουν αυτό το πρωτοποριακό για την Ελλάδα περιβάλλον εμπειρίας και μάθησης, που αναβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία και κάνει τη μάθηση πιο ελκυστική.

Σκοπός των εκδόσεων είναι η διάδοση της γνώσης και η δυναμική, όσο και έγκυρη, ενημέρωση των αναγνωστών για τα νέα ρεύματα, που διευρύνει τη δυνατότητα συμμετοχής στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Πληροφορίες για το βιβλίο

  • Τίτλος: Μας συνέλαβαν! Μια μαρτυρία από τη φυλακή
  • Συγγραφέας: Τζαν Ντουντάρ
  • Eκδόσεις Κριτική 
  • Σελίδες: 328
  • Διαστάσεις: 14×21
  • ISBN: 9789605862084
  • Τιμή: 16,00
Προηγούμενο άρθρο«Ιστορία της αναρχίας» του Μαξ Νεττλάου από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια
Επόμενο άρθροΠέθανε ο συγγραφέας και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Λιου Σιαομπό