Μάρθα Κολοκοτρώνη: «Μπορείς να δεις με τα δικά μου μάτια;». Aναρωτιέται η συγγραφέας του βιβλίου. Για κάθε δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ποιος άλλος μπορεί να γίνει ο καλύτερος μας φίλος; Το βιβλίο φυσικά. Ας αποκτήσουμε λοιπόν όλοι πιστό, καλό, επιστήθιο φίλο και σύμμαχο μοναδικό, ένα βιβλίο για τα παιδιά μας.

Οι εκδόσεις Διάπλαση, κυκλοφορούν για τους μικρούς μας φίλους, το παιδικό βιβλίο: «Μπορείς να δεις με τα δικά μου μάτια;», σε κείμενο και εικονογράφηση από την Μάρθα Κολοκοτρώνη.

Ένα παραμύθι γι’ αυτά που βλέπουμε και δεν βλέπουμε στην καθημερινότητά μας, με ήρωες την καμηλοπάρδαλη Ζιραφούλα και τον κροκόδειλο Κροκοντούλη, που μας δείχνει ότι η οπτική του άλλου μπορεί να είναι εξίσου ενδιαφέρουσα και συναρπαστική με τη δική μας.

Η Ζιραφούλα, μια ψηλή καμηλοπάρδαλη, έχει συνηθίσει να κοιτάει μόνο ψηλά, πολύ ψηλά, μέχρι τ’ αστέρια.  Ο Κροκοντούλης, ένας μικροκαμωμένος κροκόδειλος, βλέπει μόνο χαμηλά, πολύ χαμηλά, εκεί που σέρνεται στο έδαφος. Μια τυχαία συνάντησή τους θα σταθεί αφορμή για να δει ο καθένας τους τον κόσμο αλλιώς, με άλλα μάτια.

Απόσπασμα του βιβλίου

Το φθινόπωρο όταν έβρεχε της άρεσε πολύ να παίζει κρυφτό με τα σύννεφα και τις αστραπές. «Πού είμαι; Πού είμαι;» τους φώναζε και έτρεχε γρήγορα να κρυφτεί.

Ο Κροκοντούλης από την άλλη, σέρνονταν μέσα στα πεσμένα ξερά φύλλα των ψηλών δένδρων, ανάμεσα στις ρίζες, αναζητώντας καινούριες περιπέτειες κάθε πρωινό.

Βιογραφικό σημείωμα της συγγραφέως

Η Μάρθα Κολοκοτρώνη σπούδασε αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Από το 2015 είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου ΕΤΗ της Ζυρίχης. Έχει συνεργαστεί με γραφεία στη Θεσσαλονίκη και τη Νέα Υόρκη και έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στη Σιγκαπούρη και στην Ινδία. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Βερολίνο, όπου μεγαλώνει τα δυο παιδιά της με τις ιστορίες του Κροκοντούλη και της Ζιραφούλας.

Εκδόσεις Διάπλαση: «Μπορείς να δεις με τα δικά μου μάτια;»

 

  Διαβάστε περισσότερα λογοτεχνικά νέα εδώ.

 

Προηγούμενο άρθροΟι εκδόσεις Άπαρσις προσκαλούν ποιητές και ποιήτριες στο Ημερολόγιο ποίησης 2021
Επόμενο άρθροΤο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας