Παρουσίαση του βιβλίου: «Μάρκος Βαμβακάρης: Από τον Μύθο στην Ιστορία»

Παρουσίαση του βιβλίου: «Μάρκος Βαμβακάρης: Από τον Μύθο στην Ιστορία»

Παρουσίαση του βιβλίου «Μάρκος Βαμβακάρης: Από τον Μύθο στην Ιστορία»
Παρουσίαση του βιβλίου «Μάρκος Βαμβακάρης: Από τον Μύθο στην Ιστορία» του Δημήτρη Βαρθαλίτη

Ο Ιωνικός Σύνδεσμος και οι εκδόσεις «Εκπαιδευτήρια Άγιος Παύλος» παρουσιάζουν το βιβλίο του συγγραφέα, εκπαιδευτικού και συντοπίτη του μεγάλου ρεμπέτη Μάρκου Βαμβακάρη, Δημήτρη Βαρθαλίτη: «Μάρκος Βαμβακάρης: Από τον Μύθο στην Ιστορία», την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 στις 8.00 μ.μ. στο κτήριο του Συνδέσμου.

Θα μιλήσουν οι: Παναγιώτης Κουνάδης,ερευνητής και μελετητής του ελληνικού τραγουδιού,για τη γνωριμία του με τον Μ.Βαμβακάρη, Ευαγγελία Γλυνού,ιστορικός – αρχαιολόγος,για το ρόλο της γυναίκας στα τραγούδια του Βαμβακάρη, Σγουρή Β.Γεωργιάδη,εκπαιδευτικός – συγγραφέας,με θέμα «Ο Μάρκος και τα πουλιά». Καλεσμένοι στην παρουσίαση θα είναι τα παιδιά του Μάρκου,Στέλιος και Δομένικος Βαμβακάρης. Τραγούδια του μεγάλου ρεμπέτη θα ερμηνεύσουν οι «Ρεμπετιέν», Κωστής Κωστάκης,Παναγιώτης Διαμάντης και Σωτήρης Λέτσιος.

Μάρκος Βαμβακάρης: Από τον Μύθο στην Ιστορία

Στο δύο τόμων έργο του Δημήτρη Β. Βαρθαλίτη, συμπεριλαμβάνονται, νέες σπάνιες μαρτυρίες, που δημοσιεύονται για πρώτη φορά. Αναφέρονται σε πρόσωπα που γνώρισε ο Μάρκος,σε πρόσωπα που συναναστράφηκε, σε καταστάσεις που βίωσε, σε γεγονότα, τόπους που έζησε. Σε τόπους που έπαιξε αλλά και μια λεπτομερής καταγραφή τόσο του γενεαλογικού δέντρου της οικογένειάς του, όσο και συγκλονιστικοί τρόποι που ο Μάρκος συνδεόταν, συνδέεται και πάντα θα συνδέεται με τη Σύρα και την Ελλάδα εν γένει.

Ο Πρόεδρος του ΑΧΕΠΑ Αναστάσιος Ε. Βασιλάς και ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος, ο φιλόσοφος Ευάγγελος Ρούσσος και ο εθνομουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας, η μουσικολόγος Αναστασία Γεωργάκη, φίλοι, συγγενείς και γείτονες από τη Σύρα και τον Πειραιά, μέλη της οικογένειας του, δάσκαλοι και συμμαθητές των παιδιών του, καλλιτέχνες που έπαιξαν μαζί του και πολλοί άλλοι που ο Μάρκος υπήρξε σημείο αναφοράς στη ζωή τους καταγράφουν τις εμπειρίες, τις απόψεις, τα γεγονότα που αξίζει να σημειωθούν, ξαναζωντανεύοντας μέσα από τις 1368 σελίδες του Δημήτρη Β. Βαρθαλίτη, τόσο τη ζωή και το μνημειώδες έργο του Μάρκου, όσο και στιγμές ορόσημα, στιγμές γνωστές αλλά και άγνωστες της ρεμπέτικης ιστορίας στην οποία ο Μάρκος αποτελεί τον αθάνατο και μοναδικά διαχρονικό πρωταγωνιστή της.

Πληροφορίες για το βιβλίο:

  • Τίτλος: Μάρκος Βαμβακάρης: Από τον Μύθο στην Ιστορία
  • Συγγραφέας: Δημήτρης Βαρθαλίτης
  • ISBN: 978-618-83106-2-9
  • Εκδότης: Εκπαιδευτήρια Άγιος Παύλος
  • Έτος κυκλοφορίας: 2017
  • Διαστάσεις: 17×24
Πληροφορίες για την παρουσίαση:

  • Τοποθεσία: Αίθουσα «Στράτος Μελεμενής» του Ιωνικού Συνδέσμου
  • Διεύθυνση: Τσουρουκτσόγλου 1 και Λεωφόρος Ηρακλείου 251
  • Ημερομηνία και Ώρα: Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 207, 8:00μ.μ.
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply