Τη Δευτέρα 4 Απριλίου το Artic.gr παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα, με αφορμή τις επερχόμενες συναυλίες της στο Παλλάς τη Δευτέρα 11, Τρίτη 12 και Δευτέρα 18 Απριλίου. Στο μουσικό αυτό υπερθέαμα θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αγαπημένης ερμηνεύτριας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής ορχήστρας «Ομόνοια» Γαστουρίου Κέρκυρας, της μικτής χορωδίας Αχαράβης «Νικόλαος Πουλιάσης» και του κερκυραίου βαρύτονου Παντελή Κοντού.

Στη συνέντευξη τύπου πήραν το λόγο, εκτός από τη Μαρινέλλα, και πολλοί από τους  συντελεστές του πρωτότυπου αυτού μουσικού εγχειρήματος. Αρχικά μας καλωσόρισε ο Νίκος Δημητρόπουλος, ο οποίος έχει επιμεληθεί την οργάνωση και το σχεδιασμό της παράστασης μαζί με τον Δημήτρη Μαργιόλα, συστήνοντας μας και τους υπόλοιπους ομιλητές. Ο νεαρός μουσικός Νικόλας Αναδολής μίλησε για τον ρόλο του ως υπεύθυνος της ενορχήστρωσης, δηλώνοντας πως το σκεπτικό τους ήταν να πάρουν αυτά τα διαχρονικά κομμάτια και να προσπαθήσουν να τα πάνε ακόμα παραπέρα, μέσα από μια πολύ διαφορετική, συμφωνική έκδοση, πάντα όμως με σεβασμό στο αυθεντικό και στους λόγους για τους οποίους αυτά τα τραγούδια έγιναν επιτυχίες.

marinella-pallas-1-by-evelyn-eleni
Η Μαρινέλλα στο Παλλάς με Φιλαρμονική ορχήστρα και 60μελή χορωδία -Συνέντευξη τύπου-Φωτογραφία για το Artic.gr: Έβελυν Ελένη

Ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Σπύρος Ράλλης εξέφρασε την τιμή του για τη συνεργασία του με την κυρία  Μαρινέλλα, την οποία αποκάλεσε “ναυαρχίδα” του ελληνικού τραγουδιού και δήλωσε πως αυτή η συνεργασία της Φιλαρμονικής ξεπερνάει κάθε προηγούμενο σε σχέση με παλαιότερες συνεργασίες. Επίσης αποκάλυψε πως εν όψει των συναυλιών η ορχήστρα έχει «μεταμορφωθεί» σε μια σύχρονη μπάντα που θα μας χαρίσει ακόμα και..τζάζ ακούσματα! Ενώ ο κερκυραίος βαρύτονος Παντελής Κοντός, τον οποίο θα ακούσουμε να τραγουδάει επί σκηνής στο πλευρό της Μαρινέλλας, δήλωσε πως «τα λόγια είναι πτωχά» και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι οι πρόβες και η τελικό αποτέλεσμα των συναυλιών.

Στη συνέχεια η μαέστρος της χορωδίας Αχαράβης Αγαθή Κοσκινά ευχαρίστησε τη Μαρινέλλα που τους εμπιστεύτηκε πληροφορώντας μας πως τα παιδιά της χορωδίας δουλεύουν πυρετωδώς τους τελευταίους δύο μήνες και μας επιβεβαίωσε πως τα τραγούδια θα αναδειχθούν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό μετά από αυτή την εκτέλεση. Τον λόγο πήρε και ο συν-υπεύθυνος για την οργάνωση και τον σχεδιασμό των συναυλιών Δημήτρης Μαργιολάς, ο οποίος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την κυρία Μαρινέλλα και  το αστείρευτο πάθος που έχει για να καινοτομεί και να βελτιώνει συνέχεια τη δουλειά της.

marinella-pallas-2-by-evelyn-eleni
Η Μαρινέλλα στο Παλλάς με Φιλαρμονική ορχήστρα και 60μελή χορωδία -Συνέντευξη τύπου (Φωτογραφία για το Artic.gr: Έβελυν Ελένη)

Η Μαρινέλλα ευχαρίστησε τους προλαλήσαντες και μας εκμυστηρεύτηκε ότι νιώθει χαρά και τρακ για τις επερχόμενες συναυλίες της, σαν να πρόκειται να τραγουδήσει για πρώτη φορά. Επισήμανε, επίσης, πόσο σημαντικό θεωρεί το να παρουσιάζεις τη δουλειά σου με ανανεωμένο τρόπο και να την εμπιστεύεσαι στα χέρια νέων ανθρώπων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφού “πειράζονται” τα τραγούδια μας από τους νέους, γιατί να μην τα “πειράζουμε” κι εμείς;» Άλλωστε, όπως ανέφερε και η ίδια, μας έχει συνηθίσει στο να κάνει διαφορετικά πράγματα κάθε φορά και μια τέτοια συνεργασία δε θα έπρεπε να μας εκπλήσσει.Τέλος, όπως και όλοι οι υπόλοιποι συντελεστές κι εκείνη ελπίζει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και ανυπομονεί για το τελικό αποτέλεσμα, τονίζοντας πως θεωρεί τη συνεργασία αυτή μια σημαντική στιγμή για την καριέρα της και χαίρεται ιδιαίτερα που θα τη μοιραστεί με το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

marinella-pallas-3-by-evelyn-eleni
Η Μαρινέλλα στο Παλλάς με Φιλαρμονική ορχήστρα και 60μελή χορωδία -Συνέντευξη τύπου (Φωτογραφία για το Artic.gr: Έβελυν Ελένη)

 

Πληροφορίες για το “Η Μαρινέλλα στο Παλλάς με Φιλαρμονική ορχήστρα και 60μελή χορωδία”:

Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Σπύρος Ράλλης

Οργάνωση-σχεδιασμός: Δημήτρης Μαργιολάς -Νίκος Δημητρόπουλος

Διεύθυνση χορωδίας: Αγάθη Κοσκινά

Ενορχήστρωση: Νικόλας Αναδολής

Παραγωγή: ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – CRICOS

Βίντεο: Η Μαρινέλλα στο Παλλάς 11&12 Απριλίου:

 

Προηγούμενο άρθροΜουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Η νύχτα του κορακιού
Επόμενο άρθροOPEN HOUSE ATHENS 2016: 16 & 17 Απριλίου 2016
Έβελυν Ελένη
Τελειόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Της αρέσει να διαβάζει και να γράφει, να ακούει μουσική, να τραγουδάει και να χορεύει. Έχει αδυναμία στο καλοκαίρι, τη θάλασσα, τις συναυλίες και τα ταξίδια.