Η Marianna Seas  είναι μια καλλιτέχνιδα που ξεχωρίζει για το βάθος της φωνής της καθώς και για την άνεση της πάνω στη σκηνή. Θεωρεί την ενασχόληση της με τη μουσική μια φυσική συνέπεια, αφού ασχολείται μαζί της από πολύ μικρή ηλικία. Η επαγγελματική της δραστηριότητα στο χώρο αυτό μετράει πλέον πάνω από 15 χρόνια, ξεκινώντας σε μικρές σκηνές, ανεβαίνοντας στη σκηνή του Fame Story και καταλήγοντας στα τζαζόμπαρα του Manhattan.

Πλέον, θεωρεί ότι έχει βρει την κλίση της μέσα από τη Soul την οποία και εκφράζει σε κάθε live της στα πλαίσια του project “The Soul Within”. Έχοντας πολλές εμφανίσεις στο βιογραφικό της, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέα δημιουργικά μονοπάτια, τα οποία και μοιράζεται μαζί μας.

Άννα Φαρδή: Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μουσική; Τι είναι αυτό που σου έκανε το «κλικ»;

Marianna Seas: Ήταν φυσική συνέπεια, λόγω του οικογενειακού περιβάλλοντος που ήταν άκρως καλλιτεχνικό.

Άννα: Τι σε κέρδισε στη soul μουσική, ένα είδος που στην Ελλάδα δεν είναι πολύ διαδεδομένο;

Marianna Seas: Οι ρίζες της soul ίσως κουβαλάνε τον ίδιο πόνο. Μπορεί να είναι από την άλλη πλευρά, από τη Δύση, αλλά έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη δική μας μουσική παράδοση.

Άννα: Σίγουρα σε ρωτάνε συχνά για τη συμμετοχή σου στο FameStory. 10 χρόνια μετά, θα το επιχειρούσες ξανά;

Marianna Seas: Όχι, γιατί πλέον δεν υπάρχει λόγος. Έχω κατασταλάξει στο τι θέλω να κάνω μουσικά, έχω κατά κάποιον τρόπο βρει το δρόμο μου.

Άννα: Το musical είναι ένα ιδιαίτερο και απαιτητικό είδος. Τι κρατάς από τη συμμετοχή σου στο Rent;

Marianna Seas: Την αγάπη που μοιραστήκαμε με όλα τα παιδιά που βρεθήκαμε μαζί, πάνω αλλά και κάτω από τη σκηνή. Επίσης, η ιστορία και το μήνυμα που είχε να περάσει αυτό το έργο είναι κάτι που άλλαξε την οπτική για τη ζωή.

Άννα: Θα σε δούμε ξανά σε κάτι αντίστοιχο;

Marianna Seas: Δεν είμαι σίγουρη. Είναι κάτι που απαιτεί πολλή ενέργεια και οπωσδήποτε θα το σκεφτόμουν πολύ καλά πριν.

Η Marianna Seas μιλάει αποκλειστικά στο Artic.gr!
Η νέα φωνή της Soul, Marianna Seas μιλάει αποκλειστικά στο Artic.gr!

Άννα: Μίλησε μας για το project σου “The Soul Within”. Πώς ξεκίνησε;

Marianna Seas: Ξεκίνησε από τη στιγμή που πήρα την απόφαση να ακολουθήσω χωρίς συμβιβασμούς αυτό που θέλω να κάνω πραγματικά. Είναι η καλλιτεχνική ανάγκη μου να αποτυπώσω στη μουσική όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού μου. Συνεχίζουμε τα live και δουλεύουμε πάνω σε καινούρια, original κομμάτια με nonstop κέφι και όρεξη.

Άννα: Είσαι ευχαριστημένη από την ανταπόκριση;

Marianna Seas: Είναι κάτι το οποίο σίγουρα χρειάζεται κι άλλο χρόνο και προσπάθεια και δουλειά για να καταφέρουμε να το επικοινωνήσουμε περισσότερο και να το κάνουμε να φτάσει στον κόσμο.

Άννα: Η ερμηνεία σου βλέπει με μια φρέσκια ματιά τη soul μουσική, τιμώντας παράλληλα τους μεγάλους καλλιτέχνες της. Πώς επιτυγχάνεις αυτό το συνδυασμό;

Marianna Seas: Αυτό επιτυγχάνεται με το να προσπαθεί ένας καλλιτέχνης, πάντα με σεβασμό προς τη μουσική που έχει προϋπάρξει, να προσδίδει την προσωπικότητά του. Εφ’ όσον αυτός ο καλλιτέχνης ανήκει στη νεότερη γενιά, αυτό συνεπάγεται πως τα ακούσματα που θα μεταφέρει στη μουσική που φτιάχνει είναι «φρέσκα» κι έτσι θα βγει μια νέα μίξη. Η ματιά του θα είναι πιο ανανεωμένη και θα επηρεάσει τον ήχο του. Γιατί και οι ήχοι εξελίσσονται. Πολλές φορές αυτό που διαχωρίζει το παλιό από το καινούριο δεν είναι η μουσική, αλλά ο ήχος.

Άννα: Ετοιμάζεις κάποια δισκογραφική δουλειά;

Marianna Seas: Ετοιμάζω ένα E.P. αυτό το χρονικό διάστημα και θα κυκλοφορήσω ένα single μέσα στο καλοκαίρι, με τίτλο “The best in me”, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και είναι η πρώτη μου προσωπική δουλειά σ’ αυτό το είδος μουσικής.

Ευχαριστούμε πολύ τη Marianna Seas για το χρόνο που μας αφιέρωσε και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εμφανίσεις της, μπορείτε να ενημερώνεστε από την επίσημη σελίδα της.

Marianna Seas – The Best In Me (Teaser)

https://youtu.be/epa8UL9f1GE

Προηγούμενο άρθροΗ Σταματία, το γένος Αργυροπούλου ταξιδεύει στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροKρατική Ορχήστρα Αθηνών, συναυλία Λεφέρβ – Παπαϊωάννου