Η Μαρία Λατσίνου θα εμφανιστεί την Τρίτη 16 Μαΐου στις 21:30 το βράδυ στο Κελάρι Athenaeum με ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα. Τη συναυλία θα ανοίξει το πολυάριθμο φωνητικό σύνολο «Ebb ’n’ Flow». Θα παρουσιαστούν τραγούδια τόσο από το προηγούμενο δίσκο της δημιουργού ,«Μια Ανάσα Δρόμος», όσο και από τον καινούργιο «Μια Ανάσα Μετά».

Η Μαρία Λατσίνου και οι «Ebb ’n’ Flow» θα είναι την Τρίτη 16 Μαΐου στο Κελάρι Athenaeum με μία ατμοσφαιρική συναυλία

Η Μαρία Λατσίνου σε ένα ακουστικό σετ με επιλογές τόσο από το πρόσφατο άλμπουμ της «Μια Ανάσα Μετά», όσο και από το ντεμπούτο της «Μια Ανάσα Δρόμος». Ένα ατμοσφαιρικό live που ενώ διατηρεί το μίγμα jazz, παραδοσιακών και ροκ στοιχείων που χαρακτηρίζει το ρεπερτόριο της Μαρίας Λατσίνου, παράλληλα το φωτίζει από διαφορετική οπτική γωνία.

Για την ιδιαίτερη αυτή περίσταση το σχήμα στη συναυλία στο Κελάρι θα αποτελείται από τους εξής μουσικούς: Μαρία Λατσίνου (φωνή), Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο), Γιώργος Ανδρουλάκης (κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές), Βάσω Μιχαηλίδου (ακορντεόν)

Τη συναυλία, που θα κάνει η Μαρία Λατσίνου, θα ανοίξει το νεοσύστατο φωνητικό σύνολο «Ebb ’n’ Flow» . Οι «Ebb ’n’ Flow» ερμηνεύουν πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευάζουν, μεταξύ άλλων, μουσική των Radiohead, Björk, Jamiroquai.

Στη συναυλία θα συμμετάσχει και η Ieva Priedite στο πιάνο.

Λίγα λόγια για το φωνητικό σύνολο «Ebb ’n’ Flow» που θα εμφανιστεί στην συναυλία της Τρίτης με τη Μαρία Λατσίνου

Το νεοσύστατο αυτό πειραματικό φωνητικό σύνολο γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από τη μαέστρο Κωνσταντίνα Σαμακοβλή και τη χορεύτρια Ευαγγελία Χωριανοπούλου. Στόχος τους ήταν η διερεύνηση των «αχαρτογράφητων νερών» διάδρασης του αυτοσχεδιασμού φωνής και κίνησης στην Ελλάδα. Ο πυρήνας των 13 γυναικών που το αποτελούν ταξιδεύει με μόνη «σχεδία» την κοινή αγάπη για τη μουσική και τον πειραματισμό. Η ομάδα «Ebb ’n’ Flow» δε διαφέρει πολύ από το κοινό της. Και οι δύο δρουν προσθετικά στην πλημμυρίδα της συγκίνησης και της ταυτόχρονης πλεύσης προς την αλήθεια της μουσικής.

To σύνολο ερμηνεύει πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευάζει, μεταξύ άλλων, μουσική των Radiohead, Björk, Jamiroquai.

Η Μαρία Λατσίνου και το συγκρότημα της

Η Μαρία Λατσίνου εμφανίστηκε σαν σόλο καλλιτέχνης τον Φεβρουάριο του 2015 με το άλμπουμ «Μια Ανάσα Δρόμος», το οποίο περιείχε τραγούδια του Χρήστου Αλεξόπουλου. Της κυκλοφορίας του άλμπουμ προηγήθηκαν τακτικές ζωντανές εμφανίσεις, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Η Μαρία Λατσίνου με το συγκρότημα της έχει εμφανιστεί σε πολλά Φεστιβάλ (Puzzlemusik Festival, Φεστιβάλ Χίμαιρες, Cretan Diet Festival), μεγάλες διοργανώσεις (Street Party για τα γενέθλια του 105.5 Στο Κόκκινο, «10 χρόνια Puzzlemusik» κ.α.) καθώς και σε χώρους όπως τα six d.o.g.s και ΙΛΙΟΝ plus.

To «Μια Ανάσα Δρόμος» συμπεριελήφθηκε στις λίστες με τα καλύτερα του 2015 σε Avopolis.gr, Mixgrill.gr, Δισκοπάθεια και Polaroid Android. Το δεύτερο άλμπουμ της «Μια Ανάσα Μετά» κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα, στις 26 Απριλίου 2017.

Δείτε το βίντεο με τη Μαρία Λατσίνου να ερμηνεύει το «Νανούρισμα Σμύρνης (Μαργαριταρένια)»:

Πληροφορίες για την συναυλία που θα κάνει η Μαρία Λατσίνου στο Κελάρι Athenaeum:

Προηγούμενο άρθροΒιταμίνες – οι ρυθμιστές του μεταβολισμού και οι σύμμαχοι μας για την προστασία της υγείας
Επόμενο άρθροΟ Βασίλης Βαφειάδης κάνει μία «…μικρή αναδρομή» στην Γκαλερί «Τεχνοχώρος» (Ιωάννινα)