Μια μεγάλη γιορτή στο Πόλις: Manouchedrome live & Aρραγείς Λέξεις

Μια μεγάλη γιορτή στο Πόλις: Manouchedrome live & Aρραγείς Λέξεις

Την Κυριακή 23 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, Οι Manouchedrome live & Aρραγείς Λέξεις στο Πόλις. Η μουσική συναντά το ποδήλατο σε μια γιορτή για το βιβλίο και τη χαρά της προσφοράς! Η πολυσυλλεκτική αυτή δράση είναι μία παραγωγή του Πόλις, η οποία και εγκαινιάζει τη λειτουργία της δανειστικής-χαριστικής βιβλιοθήκης. Ενός χώρου ζεστού που απευθύνεται σε κάθε είδους αναγνώστες και φυσικά στους φοιτητές που πλέον έχουν το δικό τους στέκι στην ευρύτερη περιοχή!

Οι Αρραγείς Λέξεις είναι μια ομάδα νέων ανθρώπων που σαν σκοπό τους έχουν να προσφέρουν βιβλία σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Να γνωρίσουν τα πνευματικά ταξίδια σε αυτούς που περνούν πιο δύσκολα από όλους μας και να τους προφέρουν μια μικρή διέξοδο στη ζοφερή τους πραγματικότητα. Η δράση της ομάδας εντείνετε όλο και περισσότερο με τρόπο αποτελεσματικό λαμβάνοντας βιβλία από ανθρώπους που δεν τα χρειάζονται πια και τα προσφέρουν με έναν άκρως οικολογικό τρόπο σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Οι Manouchedrome, που θα μας ταξιδέψουν στην δεκαετία του ’30, έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές, events και festivals, όπως το DjangoFest της Αθήνας (2014 & 2015), το festival Petit Paris d’ Athènes (2014 & 2015) και το Park Festival 2015.

Μια μικρή ιστορία

Oικογένειες βιβλίων ζουν αποκλεισμένες σε αποθήκες, παρατημένες και στοιβαγμένες σε σκονισμένα ράφια γραφείου. Δεν διαβάζονται κι έτσι φθείρονται. Μια ομάδα ποδηλατών παίρνει την απόφαση να τα σώσει και να τους δώσει και πάλι ζωή.

Οι Αρραγείς Λέξεις με τις ρόδες των ποδηλάτων τους εκκινούν τη δράση και στον δρόμο τους για τα βιβλία συναντούν τους Manouchedrome. Η gypsy-jazz μπάντα χαρίζει τις δικές της μουσικές λέξεις, δημιουργώντας το soundtrack για τη χαράς της προσφοράς.
Manouchedrome live & Αρραγείς Λέξεις στο Πόλις
H gypsy-jazz μπάντα Manouchedrome.
Μια μεγάλη γιορτή: Manouchedrome live & Aρραγείς Λέξεις

Την Κυριακή 23 Απριλίου, το βιβλίο, η μουσική και το ποδήλατο συναντώνται με τρόπο αφηγηματικό σε μια ξεχωριστή γιορτή. Το Πόλις συνεχίζει τις πρωτότυπες και πολυσυλλεκτικές του δράσεις και αυτήν τη φορά σας προσκαλεί να έρθετε με βιβλία που δεν χρειάζεστε, να τα χαρίσετε κι έτσι να γίνετε μέρος αυτής της γιορτής.
Η βραδιά ξεκινά με ιστορίες βιβλίων που έχουν συγκεντρωθεί από τις Αρραγείς Λέξεις. Η αφήγηση ενός βιβλίου είναι η ιστορία των ανθρώπων που το διάβασαν ή δεν το διάβασαν. Μέσα από αυτές τις αφηγήσεις θα γνωρίσουμε τη δράση αυτής της ομάδας ποδηλατών. Στη συνέχεια, θα απολαύσουμε το soundtrack What is left των Manouchedrome, που ντύνει μουσικά τη δράση και θα παρακολουθήσουμε το videoμε πρωταγωνιστές την gypsy-jazz μπάντα, τις Αρραγείς λέξεις, το ποδήλατο και πολλά βιβλία.
Η βραδιά θα κλείσει με το live των Manouchedrome: ο Δημήτρης Ψαλλίδας και η Έλενα Μαλάμου (gypsyguitars) μαζί με τον Δημήτρη Παρτσακλό (doublebass) συναντούν τη Σοφία Μπράιλα στα φωνητικά. Όλοι μαζί θα μας ταξιδέψουν στην ατμοσφαιρική δεκαετία του ’30: valse, bolero, bossa, swing της εποχής και φυσικά μουσικές επιλογές από το ρεπερτόριο του εμβληματικού Django Reinhardt. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, το Πόλις θα χαρίσει με τη σειρά του δώρα σε μικρούς και μεγάλους με θέμα πάντα το ποδήλατο, το βιβλίο και τη μουσική.
Πληροφορίες για την εκδήλωση Manouchedrome live & Aρραγείς Λέξεις

  • Ημερομηνία: Κυριακή 23 Απριλίου 2017
  • Ώρα: 19:00
  • Τόπος: ΠΟΛΙΣ
  • Διεύθυνση: Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 69Β, Ν.Ηράκλειο Αττικής
  • Είσοδος: 6 ευρώ (με κρασί)
  • Τηλέφωνο: 210 800 0009
  • Η εκδήλωση

Αρραγείς Λέξεις
E-mail: arrageis.lexeis@hotmail.com
Τηλέφωνο: 6976927990

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply