Οι Magenta Flaws και οι Playground Theory, δύο αθηναϊκές μπάντες στην πιο δημιουργική τους φάση ενώνονται για ένα κοινό live στο Ρομάντσο. Οι Magenta Flaws, έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Corridor”, θα ανέβουν στη σκηνή του Ρομάντσο. Εκεί, θα συστήσουν τα δικά τους ηχοτοπία, επηρεασμένα από το trip hop και την alternative rock των 90s. Τη συνέχεια της βραδιάς θα αναλάβουν οι Playground Theory, με την παραδοσιακή ατμοσφαιρική cinematic – dream pop αισθητική τους. Θα παρουσιάσουν κλασικά αγαπημένα κομμάτια τους αλλά και νέα, από το επερχόμενο τρίτο άλμπουμ τους.

Το συγκρότημα “Magenta Flaws”

Οι Μagenta Flaws είναι μία ελαττωματική 5μελής μπάντα σε αποχρώσεις ματζέντα. Στα πρώτα τους βήματα, επηρεασμένοι από την πειραματική ambient σκηνή, διακριτικά παρουσίασαν τα «Landscape» (2007) & «Liebe» (2008). Ακολούθησε μία μακρά περίοδο συνεχούς πειραματισμού σε δυνατότητες και ικανότητες. Οι ήχοι άλλαξαν και δημιουργήθηκε το πρώτο άλμπουμ τους, «Corridor» που κυκλοφόρησε ψηφιακά τον Δεκέμβριο του 2016. Ο τωρινός ήχος τους εναλλάσσεται σε στοιχεία της trip hop και της alternative rock, δημιουργώντας την παλιάς σχολής μοναδική αισθητική τους. Οι Magenta Flaws ζουν και αγαπούν στην Αθήνα.

Λίγα λόγια για τους “Playground Theory”

Η μουσική των Playground Theory είναι βγαλμένη από όνειρα ή εφιάλτες, μυστικές σκέψεις και αγωνίες, καλά κρυμμένους φόβους και την αίσθηση του να επιπλέεις ελεύθερος, κάποιες φορές με το κεφάλι προς τα κάτω. O ήχος τους έχει χαρακτηριστεί ατμοσφαιρική pop – cinematic – dream pop, ενώ στο καινούριο υλικό τους είναι παρόντα παραδοσιακά και ανατολικά στοιχεία.

Λίγα λόγια για το Ρομάντσο

Το Ρομάντσο, το πρώην κτίριο γραφείων – τυπογραφείων του ομώνυμου εντύπου, βρίσκεται στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας και αποτελείται ταυτόχρονα από ένα δημιουργικό κόμβο – χώρους γραφείων δραστηριοποίησης νέων επιχειρήσεων του δημιουργικού χώρου και ένα πολιτιστικό κέντρο, ανοιχτό στο κοινό, με καθημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Δημιουργικός Κόμβος

Ο δημιουργικός κόμβος λειτουργεί ως χώρος στέγασης και παροχής υπηρεσιών σε νέους ή νέες επιχειρήσεις που αντικείμενο τους έχουν το διευρυμένο δημιουργικό χώρο. Με ιδιωτικούς χώρους γραφείων αλλά και συνεργατικούς χώρους, το creative hub του Ρομάντσο έχει ήδη διαμορφωθεί σε ένα ενεργό σημείο συνάντησης και επαγγελματικής δικτύωσης.

Πολιτιστικό Κέντρο

Το πολιτιστικό κέντρο του Ρομάντσο διοργανώνει και φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις, εικαστικές εκθέσεις, σεμινάρια, workshops και παρουσιάσεις, ανοιχτές στο ευρύτερο κοινό. Σκοπός του είναι η επανεργοποίηση ενός ξεχασμένου σημείου του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης. Ενός μέρους που κάποια χρόνια πριν αποτελούσε σημαντικό κομμάτι του δημιουργικό πυρήνα της αστικής ζωής.

Magenta Flaws & Playground Theory – Live Event – Πληροφορίες

  • Ημερομηνία: Κυριακή 26 Μαρτίου 2017
  • Τοποθεσία: BIOS Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
  • Ώρα Προσέλευσης: 20:00
  • Είσοδος: 4€
  • Links: Magenta Flaws, Playground Theory Facebook
Προηγούμενο άρθρο«Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 28 Μαρτίου
Επόμενο άρθροΡίτα & Ντύλαν & Φαίδρος & Φάμκε του Α. Κορτώ στο Σύγχρονο Θέατρο